کد خبر: ۳۲۵۴۸۱
زمان انتشار: ۱۴:۳۳     ۱۸ تير ۱۳۹۴
جمهوری اسلامی از ابتدا با اتکا به توانمندی نیروهای داخلی فعالیت های هسته ای خود را پیش برده و در صورت بدعهدی غربی‌ها بار دیگر می تواند پیشرفت فعالیت های هسته ای خود را از سر بگیرد.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس،در حالی که مذاکرات ایران و 1+5 در حال برگزاری است «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران مدعی شد، «ما می‌دانیم که ایرانیان سابقه استفاده از مذاکرات دیپلماتیک به عنوان پوشش پیشبرد برنامه هسته‌ای خود را دارند و نسبت به این امر نگرانی هم داشته و داریم. به همین خاطر اصرار داشتیم که جنبه‌های اصلی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در خلال مذاکرات متوقف شود و در این راه موفق هم شدیم».

اشاره جاش ارنست به 10 سال اول مسئله هسته‌ای ایران است. از زمانی که مسئله هسته‌ای ایران در سطح جهانی مطرح شد و کشورهای غربی با ابراز نگرانی‌های بی‌دلیل بر روی این پرونده متمرکز شدند، تا 10 سال بعد از آن، ایران مذاکرات متعددی را در قالب‌های متفاوت با برخی کشورها برگزار کرد و به رغم همه تهدیدها و هشدارهای آنها فعالیت‌های هسته‌ای خود را گسترش داد.

از آنجائیکه بیش از یک دهه، غرب این مسئله را دستمایه دل نگرانی‌های خود قرار داده بود و با اعمال تحریم‌های مختلف می‌کوشید در مسیر هسته‌ای ایران سنگ اندازی کند، در نهایت تهران تحت توافق ژنو موافقت کرد فعالیت‌های هسته‌ای خود را با ریتم کُندتری پیش ببرد تا در ازای آن برخی تحریم‌ها تعلیق شوند تا شاید به این ترتیب راهی برای حل این مسئله چندین ساله باز شود.

ایران بارها نشان داده قادر است بدون نیاز به کمک‌های خارجی، برنامه هسته‌ای خود را با اتکا به نیرو و توانمندی های داخلی پیش ببرد. بنابراین این گمانه اشتباه است که آنها توانسته‌اند فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مختل سازد. زیرا هر‌گاه بدعهدی از طرف مقابل سر بزند، بی شک جمهوری اسلامی می‌تواند پیشرفت های هسته ای خود را در هر زمان و در هر شرایطی از سر بگیرد.

نکته دوم اینکه اگر ایرانی‌ها مسیر مذاکره را برگزیدند، به منظور دستیابی به توافق خوب بوده است؛ توافقی که همه خواسته‌ها و خطوط قرمز ایران در آن رعایت شود.

اکنون با انعطاف ایران، فرصتی فراهم شده تا این چالش 12 ساله حل و فصل شود ولی حل آن کاملا به طرف غربی بستگی دارد. اکنون نوبت آنهاست که با «اراده سیاسی»، زیاده خواهی‌های خود را کنار گذارند و حقوق هسته‌ای ایران برای داشتن فعالیت‌های هسته‌ای صلح آمیز را به رسمیت بشناسند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها