منابع اطلاعاتی اسرائیلی مدعی هستند که قدرتهای جهانی با اعطای امتیازات بیشتر در زمینه تعداد سانتریفیوژها و همچنین تحقیق و توسعه سانتریفیوژها موافقت کردهاند. طبق این اطلاعات قدرهای جهانی نسبت به کاهش تحریمها نیز چراغ سبز نشان دادهاند. مقامات صهیونیست تمام تلاش خود را برای کارشکنی در روند این توافق انجام میدهند. یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر مذاکرات متعددی را با نمایندههای آلمان، فرانسه و انگلیس داشته و خواستار توجه آنها به نقاط ضعف این توافق شده است.
با پیشبینی توافق احتمالی مقامات اسرائیلی خود را آماده میکنند که با اعمال فشار بر کنگره مانع از تایید این توافق شوند. درصورتی که این توافق تا پیش از 18 تیر به کنگره ارائه شود این نهاد 30 روز فرصت خواهد داشت تا در مورد آن تصمیمگیری کند.
از سوی دیگر درصورتی که این توافق پس از 18 تیر به کنگره ارائه شود نمایندگان آمریکایی 60 روز پس از آن اقدام به رایگیری درمورد تایید یا عدم تایید آن خواهند کرد. درصورتی که اکثر نمایندگان کنگره با این توافق مخالف باشند باراک اوباما میتواند از اختیارات خود استفاده کرده و آن را وتو نماید. هرچند این اقدام به وی اجازه خواهد داد تا درباره بازگرداندن این توافق برای رایگیری مجدد در کنگره تصمیمگیری کند – که در این مورد به دو سوم از اکثریت نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان برای بیاثر کردن وتو اوباما نیاز است.
رژیم صهیونیستی نیز با اعمال فشار بر نمایندگان کنگره به دنبال تایید نشدن توافق در مرحله اول است. درصورت ارائه این طرح اسرائیل تمام تلاشهای دیپلماتیک خود برای جلب حمایت دو سوم اکثریت نمایندگان برای بیاثر ساختن وتو اوباما را انجام خواهد داد.
هرچند در ظاهر کفته ترازو به سود اوباما سنگینی میکند اما هنوز تعدادی از مقامات صهیونیستی معتقدند که جنگ خاتمه نیافته و میتوان با جلب نظر اکثریت نمایندگان مانع از وتو رئیسجمهور آمریکا شد. بنیامین نتانیاهو یکی از این افراد است و با دقت بر ادبیات مورد استفاده وی در سخنرانیهای اخیرش میتوان به این نتیجه رسیده که عزمی جدی در قانع کردن نمایندگان آمریکایی دارد. حتی در دیدار با وزیر خارجه یونان نیز بخشی از صحبتهای وی به مذاکرات هستهای ایران اختصاص داشت.