کد خبر: ۳۲۴۸۱۷
زمان انتشار: ۱۴:۲۹     ۱۵ تير ۱۳۹۴
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: ۵۰ درصد سرطانها در کشور قابل درمان است و ۳۰ درصد قابل پیشگیری است و با تشکیل کمیته ملی کنترل سرطان، ۴ برنامه در حال اجرا است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از  فارس، رضا ملک زاده در پنجمین نشست حامیان موسسه خیریه ریحانه اردبیل گفت: آمارها نشان میدهد که در 20 سال آینده سرطان در جهان با افزایش 80 درصدی جان افراد بیشماری را به مخاطره می اندازد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت  گفت: سالانه 85 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند که 55 هزار نفر آنها جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: هم اکنون در جهان میزان ابتلا به سرطان 182 نفر در 100 هزار و در ایران 132 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است که در مقام مقایسه شرایط ما آنچنان که تبلیغ می شود وخیم نیست اما همچنان آمار ابتلا بسیار بالاست و باید چاره اندیشی شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: با تشکیل کمیته ملی کنترل سرطان در وزارت بهداشت اقدامات خوبی در سطح ملی در حال اجراست بطوریکه در 4 برنامه شامل؛ پیشگیری از سرطان، ثبت سرطان، غربالگری برای برخی از سرطانها و درمان سرطان ، راهکارهایی پیش بینی شده است و بصورت تحقیقاتی و عملیاتی درحال اجراست .

وی افزود: خوشبختانه 50 درصد سرطانها در کشور قابل درمان است و 30 درصد قابل پیشگیری است.

ملک زاده تصریح کرد: شایعترین سرطان در مردان در ایران سرطان معده و در زنان سرطان سینه است.

وی ادامه داد: طول عمر بیشتر، تریاک، سیگار، قلیان، مصرف فست فودها، غذاهای چرب و برشته، نوشابه، مواد غذایی و آب های حاوی نتیرات و مصرف بیش از حد نمک از دیگر عوامل موثر بر شیوع سرطان هستند و در مقابل مصرف کلسیم، لبنیات، سبزیجات و گوشت سفید ماهی و سایر غذاهای دریایی می تواند در پیشگری از سرطان موثر باشد.

ملک زاده در خصوص راه اندازی مرکز تحقیقات سرطان در اردبیل گفت: با توجه به بالا بردن سرطان معده در شمال کشور و اردبیل ایجاد و راه اندازی انستیتو کانسر در این استان ضروری بوده و وزارت بهداشت حمایت های لازم را در این زمینه بعمل خواهد آورد.

ساختمان مرکز تحقیقات سرطان (انستیتو کانسر) در اردبیل احداث می شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در جلسه ای که با حضور معاون تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت به منظور بررسی مشکلات بیماران سرطانی در اردبیل برگزار شد، ضمن تشریح وضعیت موجود سرطان به اقدامات انجام گرفته در دانشگاه در جهت پیشگیری و درمان سرطان پرداخت .

فرهاد پورفرضی گفت: به لحاظ بالا بودن آمار ابتلا به سرطان معده در اردبیل ، محققین و اساتید دانشگاه علوم پزشکی آمادگی دارند در برنامه پیشگیری و درمان سرطان در برنامه کشوری کهورت ، همکاری های لازم را با وزارت بهداشت داشته باشند.

وی افزود: در صورت صدور مجوز برای احداث انستیتو سرطان از سوی معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت محل مورد نظر جهت احداث با همکاری دستگاههای ذیربط استانی مشخص و با کمک خیّر اردبیلی ؛ آقای جعفرزاده این مرکز احداث می شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها