وي با بيان اينكه توسعه ظرفيت هاي توليدي و افزايش بهره وري عوامل توليد از عوامل موثر در رشد اقتصادي به ويژه بخش كشاورزي به شمار مي آيند گفت: دسترسي به ظرفيت هاي بيشتر نيازمند سرمايه گذاري و استفاده از سرمايه ها و ظرفيت هاي موجود مستلزم وجود منابع مالي كافي است.
دبير كل خانه كشاورز با اشاره به پايين بودن بهره وري آب در بخش كشاورزي خاطر نشان كرد: افزايش بهره وري و راندمان آبياري نه تنها تداوم توليد را در بخش كشاورزي تضمين مي كند بلكه معضل كمبود آب را نيز تعديل خواهد كرد.
كلانتري اضافه كرد: افزايش بهره وري آب نيازمند سرمايه گذاري در سيستم هاي آبياري آب اندوز و اجراي روش هاي نوين آبياري است. وي يكي ديگر از چالش هاي پيش روي بخش كشاورزي را بالا بودن ضايعات در مراحل مختلف توليد و پس از توليد معرفي كرد و گفت: كاهش ضايعات كه تا 30 درصد نيز تخمين زده مي شود نياز به سرمايه گذاري در وسايل كاشت، داشت، برداشت و توسعه صنايع فرآوري، نگهداري و حمل و نقل دارد.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه در ایران رشد نیافته است ، افزود : در چنین شرایطی و به نا چار ، بار اصلی تامین سرمایه برای بخش اقتصادی به عهده بانک ها است.
کلانتری یاد آور شد : بانک ها به دلیل مخاطراتی که بخش کشاورزی با آن مواجه است رغبت چندانی به پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان این بخش ندارند و تنها بانک کشاورزی عهده دار تامین مالي بخش کشاورزی است.
دبیر کل خانه کشاورزی گفت : بانک کشاورزی با جمع آوری سپرده های مردمی نهایت تلاش خود را برای ایفای مسئولیت های خود در قبال بخش کشاورزی به کار بسته است و انصافا خدمات ارزنده ای را تا کنون ارائه کرده است.
وی تصریح کرد : در بازار رقابتی کنونی و وجود رقبای خصوصی که سپرده های مردمی را به شیوه های مختلف به سمت خود می کشانند ، توقع بیشتر از بانک کشاورزی چندان منصفانه و کارساز نیست .
دکتر کلانتری افزود :در شرایطی که تامین امنیت غذایی مردم کشور یک اصل اساسی است ، انتظار می رود دولت محترم به تامین منابع مالی بخش کشاورزی و تقویت بنیه مالی بانک کشاورزی کمک کند .