مقام های آمریکایی از جمله باراک اوباما تاکید کرده اند که بهترین شانس برای دستیابی به توافق با ایران 50-50 است.ولی دیپلمات های نزدیک به مذاکرات به رویترز گفته اند که شانس دستیابی به توافق هسته ای بیشتر است. وزرای خارجه و سایر مذاکره کنندگان قرار است هفته آینده در وین مرحله نهایی روند مذاکرات دو ساله را برگزار کنند.
البته دیپلمات های آگاه و نزدیک به مذاکرات اعلام کرده اند که پیشرفت چندانی در زمینه حل و فصل اختلافات مربوط به برخی مسائل مهم حاصل نشده است و فشار زیادی روی هیات های ایرانی و آمریکایی وجود دارد تا به بن بست 12 ساله بین ایران و غرب بر سر مساله هسته ای پایان دهند.
یک مقام غربی در این باره تاکید کرد که ما نمی توانیم احتمال ناکامی و شکست را رد کنیم ولی به نظر می رسد که به احتمال زیاد به چیزی دست خواهیم یافت. البته نه تا 30 ژوئن، شاید چند روز پس از آن.
یک مقام غربی دیگر نیز تصریح کرد که من فکر می کنم که یک توافقنامه وجود خواهد داشت چرا که 2 بازیگر اصلی مذاکرات به آن نیاز دارند.گرچه هنوز اختلافات بر سر برخی مسائل هنوز حل و فصل نشده است ولی دیپلمات ها بر این باورند که عزمی برای دستیابی به مصالحه و توافق بین دو طرف وجود دارد.
دستیابی به توافق از نظر سیاسی برای اوباما و روحانی اهمیت زیادی دارد. برای اوباما شاید دستیابی به توافق با ایران و برقراری روابط عادی سیاسی با کوبا، تنها دستاوردهای سیاست خارجی باشد و این در شرایطی است که روند سازش بین فلسطین و اسرائیل متوقف شده و جنگ شدید در عراق و سوریه همچنان ادامه دارد.
یک مقام ایرانی نیز که شانس دستیابی به توافق را 70 درصد اعلام کرده، در این باره تاکید کرد که یک توافق وجود خواهد داشت. آمریکایی ها بیشتر از ما نیاز به دستیابی به توافق دارند. این توافق به هر دو کشور کمک خواهد کرد.
یک مذاکره کننده سابق برای یکی از شش قدرت جهانی نیز تاکید کرد که احتمال دستیابی به توافق هسته ای با ایران به 60-40 رسیده است.
یک مقام ایرانی به رویترز گفت: این برای روحانی و تیمش بسیار مهم است تا به توافق هسته ای دست یابد. شکست به معنای شکست روحانی و اصلاحات خواهد بود. شکست در دستیابی به توافق موجب تقویت موضع رقبای تندروی روحانی خواهد شد.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در ویدئو کنفرانس خبری 26 خرداد گفت که مذاکره کنندگان آمریکا متمرکز بر مجبور ساختن ایران به پاسخدهی به تمام فعالیتهای گذشتهاش در حوزه تسلیحات نظامی نیستند.
وی گفت: ما روی پاسخگویی ایران درباره آنچه در زمانی انجام دادهاند، متمرکز نیستیم. میدانیم که این کار را انجام دادهاند، درباره این تردیدی نداریم. آنچه دربارهاش نگران هستیم حرکت رو به جلو است.
اظهارات کری بدین معنی است که نباید لزوماً پیش از توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5، به سؤالات مطروحه در حوزه ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران پاسخ داده شود. در حالی که پیشتر این امر یکی از شرطهای طرف غربی برای دستیابی به توافق بود.
دیپلمات های فرانسوی نیز تاکید کرده اند که مصمم به حفظ فشار بر تهران برای دستیابی به یک توافق خوب هستند.یک مقام ارشد فرانسوی گفت: اختلاف ما با آمریکایی ها تنها بر سر محتوا و معنای توافق نیست. ما بر راستی آزمایی و پیگیری روند راستی آزمایی اصرار داریم.