کد خبر: ۳۲۰۳۳۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۰     ۲۳ خرداد ۱۳۹۴
بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی گره‌زدن آب خوردن مردم به تحریم‌ها توسط رئیس‌جمهور را به چالش کشیدند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، «تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود» این جملات هفته گذشته از سوی رئیس جمهور بیان شد.

این اظهارات حسن روحانی در طول یک هفته گذشته با واکنش‌های مختلف روزنامه ها و شخصیت های کشور روبرو شد، به طوری که حتی رئیس قوه قضائیه گره‌زدن همه مسائل به مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها را اشتباهی فاحش دانست.

اما در فضای مجازی به خصوص شبکه های مجازی اعتراضات کمی متفاوت‌تر بود؛ بسیاری از افراد با راه‌اندازی جنبش«# تحریمیم میفهمی» اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر گره‌زدن آب خوردن به تحریم‌ها را به چالش کشیدند.

در همین رابطه کاربران شبکه های اجتماعی با عکس نوشته و فتوکاتورهای طنزآمیز خود تمام مشکلات کشور اعم از مشکلات خانوادگی، شخصی و حتی کوچکترین معضلات داخل کشور را به تحریم ربط دادند.

واکنش ها به موضوع تحریم ها و آب خوردن مردم در شبکه های اجتماعی جدی تر از فضای سیاسی دنبال می شود، اما در میان چهره های سیاسی نیز برخی به این موضوع واکنش نشان داده اند.

در شبکه های اجتماعی و به طنز تصویری از حسن روحانی در کنار نقشه هواشناسی ایران منتشر شده است و زیر آن نوشته است که : به خاطر نزدیکی به ده تیر (روز توافق) ابرها در حال نزدیک شدن به آسمان ایران هستند.

در یکی دیگر از ابتکارات طنز در واکنش به این اظهار نظر رییس جمهور، لیست بلندبالایی از اشکالات ریز و درشت و کشور از رانندگی خانم ها تا کم شدن حجم ترافیک و آلودگی هوا، گردو غبار خوزستان، پارازیت آنتن های ماهواره، آنتن موبایل و صد مورد دیگر به گره گشایی از تحریم ها منوط شده است.

اما این اظهار نظر رییس جمهور با واکنش های جدی تری هم مواجه بوده است. محمدباقر قالیباف شهردار تهران که نزدیک به دوسال است اظهار نظر سیاسی جدی نداشته است، در دیدار با جمعی از دانش آموختگان دانشگاه تهران گفته است: «مشکلات فقط به خاطر تحریم‌ها نیست. بی‌برنامگی و ضعف مدیریت در این دولت و دولت پیشین از تحریم‌ها هم مؤثرتر است.آمریکا نباید احساس کند که ما وابسته به تصمیم و اراده او هستیم.»

قالیباف گفته است: ما باید تاریخ را آیینه عبرت خود کنیم. تاریخی که به ما می‌گوید گره زدن همهٔ امورات کشور به راضی کردن بیگانگان نتیجه‌ای جز سرنگونی دولت ملی دکتر مصدق نداشت.

در واکنش دیگری رییسی دادستان کل کشور نسبت به اظهار نظر رییس جمهور انتقاد کرده و ابراز داشت: این را که برخی‌ها می‌گویند آب خوردن ما هم بسته به مذاکرات است، یک خطای راهبردی می‌دانم. این‌گونه صحبت کردن کددادن به دشمن محسوب می‌شود و دشمن نیز از آن سوءاستفاده کرده و باعث می‌شود که ما را محتاج مذاکرات بداند.

رئیس دستگاه قضا هم در بخشی از سخنان خود  در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی، به موضوع برخی تلاش ها برای پیوند زدن همه مشکلات اقتصادی به مذاکرات هسته­ ای و تحریم ها اشاره کرد و با اشتباه دانستن این رویکرد از منظر سیاسی و اقتصادی گفت: با وجود تذکر این مسئله از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان نظام باز هم می­ شنویم که  عده ­ای تمام مشکلات کشور را به مسئله تحریم ­ها و مذاکرات گره می زنند و به راحتی تمام سرمایه های ملی و داخلی، توانمندی­ های جوانان و استعدادهای داخلی را نادیده می گیرند؛ گرچه تردیدی نیست که تحریم­ ها مشکلاتی را ایجاد کرده اما باید مدنظر قرار دهیم که ملت ایران با تکیه بر توان داخلی برهه ­هایی سخت تر از این به مانند دفاع مقدس را پشت سر گذاشته است.

آملی لاریجانی تاکید کرده اینکه در مقابل دشمن به گونه­ ای سخن بگوییم که گویا تمام مشکلات کشور معطوف به تحریم ها است و کشور بر اثر این تحریم ­ها کاملاً وا مانده و راهی به جلو ندارد، کار غلطی است.

ابراهیم رزاقی عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه نیز در گفتگویی مطرح کرده است: به جرات می‌گویم بحران کم آبی در کشور ربطی به تحریم‌ها و فشارهای خارجی ندارد و به نظر می رسد ربط دادن تمام مشکلات اقتصادی کشور ناشی از بی برنامه بودن دولت درزمینه های اقتصادی کشور است.

رحیم پور ازغدی هم که در نشست کمیسیون تعلیم و تربیت بسیج صحبت می کرد گفت: غربی ها از کودکی "ما می توانیم" را آموزش می دهند. از کلاس دوم و سوم در گوش کودکانشان در سراسر اروپا می‌خوانند که غربی‌ها بر شرقی‌ها برترند و از اوایل قرن بیستم در تمام مدارس جهان شرق که به دست غرب افتاد آموختند که شما نمی‌فهمید که این یعنی مصداق شما نمی‌توانید. اینکه برخی از مسئولان صراحتاً می‌گویند آب خوردنمان با اراده غرب است محصول آموزش و پرورش و درس خواندن در مکتب غرب است امروز حتی نخبگانمان متأسفانه با این تفکر بزرگ شده‌اند.

حسین شریعتمداری هم در سرمقاله کیهان روز چهارشنبه 20خرداد نوشته است: با عرض پوزش از مردم شریف کشورمان و فقط برای توضیح بیشتر - و البته بسیار مختصر- درباره این بخش از سخنان رئیس‌جمهور محترم باید گفت که صاحبنظران در همه دنیا بر این باورند که بسیاری از کشورهای منطقه نظیر عربستان، اردن، قطر، امارات و... بدون اجازه آمریکا آب نمی‌خورند و در همین حال و هوا رئیس‌جمهور کشورمان - بی‌آنکه‌بخواهد یا بداند - اینگونه به دشمنان القاء می‌کند که ما - نستجیربالله - بدون کمک و همراهی آنان اساسا آب هم نداریم! چه رسد به اینکه اجازه خوردن داشته باشیم!

کاظم انبارلوئی هم با کنایه ای به موضوع «ارتباط تحریم ها و آب خوردن» گفته است: رئیس جمهور گفت همه مشکلات حتی مشکلات کمبود آب آشامیدنی هم مربوط به تحریم هاست این درحالی است که سال گذشته رهبر انقلاب با اختصاص بودجه نزدیک به ۸ میلیارد دلار از صندوق ارزی برای مهار آب های داخلی موافقت کردند؛ بنابراین مشکل منابع و پول برای جلوگیری از بحران آب نداریم؛ بلکه حل این مشکل نیازمند همت و مدیریت صحیح است و باید وزارت نیرو با یک برنامه دقیق و کارشناسی شده برای حل بحران کم آبی اقدام عملی انجام دهد.

موضوع گره زدن «آب خوردن مردم» به «تحریم» ها در حالی از سوی روحانی مطرح شد که قریب به اتفاق اقتصاددان‌های کشور، اهل فن‌ها و اهل حساب کتاب‌ها حتی طرفداران تز اقتصادی دولت و طرفداران ادامه روند مذاکرات و حتی معدود طرفداران توافق بد در اردوگاه‌های سیاسی مختلف به این گزاره اذعان می‌کنند: «10 تا نهایتا 20 درصد مشکلات اقتصادی به تحریم‌ها مربوط است». آن هم به همه تحریم‌ها نه، آن معدود تحریم‌هایی که قرار است به شکل کاملا نسیه‌ای برداشته شود. این حرف را مشاور اقتصادی دولت هم تایید کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها