به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس ، حجتالاسلام محسنیاژهای ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: مهدی هاشمی دارای جرایمی نظیر اختلاس، ارتشاء و مسائل امنیتی است که هر سه حکم با رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی توسط دادگاه تجدیدنظر تائید و دیروز ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: مهدی هاشمی سه جرم داشته که طبق ماده 134 قانون مجازات اسلامی هر یک از جرایم، مجازات مستقل میگیرد و در مقام اجرا نیز طبق همین ماده قانونی اشد آن حکم اجرا میشود.
محسنیاژهای با بیان اینکه مهدی هاشمی در کیفرخواست 12 اتهام داشت که دادگاه بدوی آنها را ادغام کرد، افزود: مهدی هاشمی اتهامات دیگری در کیفرخواست داشت که برخی از اتهامات را دادگاه بدوی با هم ادغام کرد و اعلام کردند درست است که عناوین جرایم مختلف است اما یک فعل و یک جرم نیست لذا برخی اتهامات ایشان ادغام و از برخی تبرئه شدند.
معاون اول قوه قضائیه بیان داشت: مهدی هاشمی در خصوص جاسوسی تبرئه شد اما برخی مسائل امنیتی مانند اختلاس و ارتشاء را دادگاه بدوی حکم داد و دادگاه تجدیدنظر نیز با رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی تایید کرد.
محسنیاژهای افزود: در مورد اختلاس، طبق قانون اگر چنانچه توأم با جعل باشد مجازات بین هفت تا 10 سال است اگر بدون جعل باشد بین پنج تا 10 سال خواهد بود طبق ماده 134 قانون مجازات اسلامی حاکم موظف است که 10 سال را بدهد.
وی بیان داشت: در مورد رشوه نیز طبق قانون اگر کسی از مبلغی بالاتر رشوه گرفته باشد از پنج تا 10 سال مجازات میشود که بر اساس ماده 134 قانون مجازات اسلامی 10 سال در نظر گرفته میشود، مسائل امنیتی نیز بین دو سال تا پنج سال است که طبق این ماده قانونی باید اکثریت مجازات درنظر گرفته شود.
محسنیاژهای اظهار کرد: حکم مهدی هاشمی در مقام اجرا یکی از اینها که بالاتر است اجرا میشود یعنی عملا 10 سال اجرا خواهد شد.
وی در خصوص پرونده بقایی گفت: طبق قانون پرونده ایشان رسیدگی خواهد شد.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص ساماندهی موسسات مالی و اعتباری گفت: در این راستا کارگروهی تشکیل شده که از بانک مرکزی و نمایندگان سه قوه هستند که در راستای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری گامهای خوبی برداشته شده نمیتوان گفت که همه موسسات مالی و اعتباری تعطیل شوند، یا همه آنها متخلف هستند.
محسنیاژهای بیان داشت: موسسات مالی و اعتباری که طبق مقررات تشکیل شدند میتوانند به کار خود ادامه دهند اما آنهایی که مجوز ندارند باید با آنها برخورد شود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر طولانی شدن روند پروندهها و اینکه مردم فکر میکنند به عدالت واقعی دست پیدا نخواهند کرد، گفت: مردم ما مردمی خوب هستند و اگر رسانهها به درستی مردم را توجیه و آنها را به حقوقشان آشنا کنند و مسائل را به درستی تبیین کنند این مسائل کمتر به چشم میخورد.
معاون اول قوه قضائیه افزود: قوه قضائیه و سایر دستگاههای اجرایی باید بدانند که کمک به مردم نوعی عبادت و معروف بزرگ است اگر چنانچه مشکلاتی سر راه مردم در رسیدگی به پرونده وجود دارد باید مشکلات را رفع یا کم کنیم.
محسنیاژهای در خصوص روند رسیدگی به ورودی پروندهها گفت: به طور میانگین میزان ورودی کاهش پیدا کرده و میزان جرایم در استانهای مختلف، متفاوت است.
وی با بیان اینکه بسیاری از ورودی پروندهها با موضوع مواد مخدر، دعواها و اختلافات خانوادگی است که برای دستگاه قضایی و زندانها مشکل ایجاد کرده، اظهار کرد: مردم باید در این راستا کمک کنند، اگر معتار را به صرف اعتیاد به زندان ببریم درست نیست، معتاد باید درمان شود، دولت و قوه قضائیه به تنهایی نمیتوانند معتادان را درمان کنند که این کاری پرهزینه و زمانبر است.