کد خبر: ۳۱۹۸۹۹
زمان انتشار: ۱۱:۴۲     ۲۰ خرداد ۱۳۹۴
سرمايه‌گذاران بورس اعتماد خود را از دست داده اند:
با افت ۶۳۴ واحدی، شاخص بورس به پایین‌ترین سطح خود در سال‌جاری رسید. شاخص بورس که معاملات امسال را از ارتفاع 62 هزار و 532 واحد شروع کرده و تا مرز 71 هزار واحد نیز پیش رفته بود، سرانجام پس از 81 روز به پایین‌ترین سطح خود در سال‌جاری رسید و دیروز با افت 634 واحدی تا کانال 62 هزار و 317 واحد عقب‌نشینی کرد.
 به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، با افت ۶۳۴ واحدی، شاخص بورس به پایین‌ترین سطح خود در سال‌جاری رسید. شاخص بورس که معاملات امسال را از ارتفاع 62 هزار و 532 واحد شروع کرده و تا مرز 71 هزار واحد نیز پیش رفته بود، سرانجام پس از 81 روز به پایین‌ترین سطح خود در سال‌جاری رسید و دیروز با افت 634 واحدی تا کانال 62 هزار و 317 واحد عقب‌نشینی کرد.

این افت چشمگیر نماگر بازار سهام دیروز در حالی رقم خورد که بازار سرمایه با حجم کم‌رمق معاملات روبه‌‌رو بود به طوری که تعداد 312 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 77 میلیارد تومان در 33 هزار نوبت دست به دست شد. شاخص‌های اصلی بازار سرمایه نیز همگی منفی بود به طوری که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 265 واحد، کل (هموزن) 101 واحد، قیمت (هموزن) 89 واحد، آزاد شناور 828 واحد، بازار اول 464 واحد و بازار دوم 1268 واحد ریزش را به خود دیدند.

بازارهای فرابورس ایران نیز روزی منفی را سپری کردند به طوری که با دادوستد 80 میلیون ورقه به ارزش 109 میلیارد تومان در 21 هزار نوبت، آیفکس 8/6 واحد افت کرد و تا ارتفاع 691 هزار واحد عقب نشست.

در همین خصوص دكتر سعيد صمدي مديرگروه اقتصادي دانشگاه اصفهان و مدير سابق بورس منطقه اصفهان معتقد است که گره زدن اقتصاد کشور به مذاکرات، عدم شفافیت اطلاعات در دولت یازدهم و همچنین تناقض گویی های مدیران اقتصادی دولت عامل اصلی نوسانات و سقوط بورس است. ایشان اظهار می دارند: متاسفانه اين مسئله‌اي است كه باعث شده بورس ما تحت تاثير قرار بگيرد و اين بيش از آن چيزي است كه بورس ما ظرفيت دارد، لذا در اين حد نبايد باشد و بورس را وابسته كنيم  البته تفكر شركت‌هاي بورسي را به راحتي نمي‌توان عوض كرد از سويي دولت به عنوان متصدي اصلي اقتصادي نبايد همه تخم‌مرغ‌ها را در يك سبد بگذارد كه خطرات و ريسك بالايي به دنبال داشته باشد شايد نگاه بيش از اندازه خوش‌بينانه به مسئله باعث اين امر شده است تا چنين اقدامي داشته باشند در هر حال ما از سال 83 درگير مذاكرات بوده‌ايم اما تاثير آن روي سهام و بورس كم بود  ولي اين روزها خيلي بيشتر شده است شما اگر 14 يا 15 فروروين امسال را رصد كنيد مي‌بينيد كه شاخص بورس حدود 25 درصد افزايش داشت كه اصلا اين خبر خوبي نبود زيرا هيچ اتفاق خاصي نيفتاده بود و حبابي بالا رفت.

دكتر سعيد صمدي درباره افت بورس معتقد اند که: درست است بورس بايد افت و خيز داشته باشد اما اين‌كه اقتصاد را كاملا وابسته به توافقات هسته‌اي بكنيم مطلوب‌ نظر نيست و بايد اين ارتباط و وابستگي را كاهش داد تا اعتماد سرمايه‌گذار جلب شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها