وي تصريح كرد: در بدن هر انسان يكسري فاكتورهايي وجود دارد كه با ميكروبها و ويروسها مقابله ميكنند و زماني كه اين فاكتورها دچار اختلال شوند ميگوييم فرد دچار بيماري نقص ايمني شده است. نقص ايمني به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم ميشود؛ نقص ايمني اوليه شايعتر بوده و تنها عامل آن ژنتيك است.
وي افزود: علل متعددي ميتواند در ايجاد نقص ايمني ثانويه نقش داشته باشد، يكي از اين عوامل ورود جسم خارجي به بدن است به عنوان مثال ورود يك شي خارجي به داخل ريه ميتواند موجب عفونتهاي مكرر شود. همچنين تنگيها و انسداد داخل بدن مانند تنگي مجاري ادراري و تنفسي موجب عفونت بدن ميشود.
صفري خاطرنشان كرد: بيماري متابوليك مانند ديابت يا هر عامل ديگري كه متابوليسم بدن را برهم زند يا خونرساني به اعضاي بدن را مختل كند، موجب عفونت بدن شده و سيستم ايمني بدن را دچار مشكل ميكند.
وي تاكيد كرد: سوء تغذيه نيز شايعترين علت نقص ايمني ثانويه است؛ به طوري كه كمبود برخي مواد و ويتامينها در بدن بويژه در كودكان ميتواند موجب بيماري نقص ايمني شود.
اين فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني عنوان كرد: بيماراني كه دچار نقص ايمني هستند، خيلي بيشتر از افراد عادي دچار عفونت ميشوند و عفونتهاي پوستي، تنفسي، گوارشي مانند اسهال در اين بيماران ايجاد ميشود. همچنين عفونتهاي ساده در اين افراد به زودي خوب نميشود و در بيشتر موارد نياز به مصرف آنتيبيوتيك در طولاني مدت پيدا ميكنند. افرادي كه پس از تزريق واكسن دچار عوارض شديد واكسن ميشوند نيز نياز به بررسي پزشكي دارند.
وي تصريح كرد: علت نقص ايمني اوليه، ژنتيك است و ممكن است اين ارث به افراد خانواده نيز منقل شود. البته بستگي به شرايط فرد دارد كه اين ژن از نوع غالب باشد يا مغلوب. افرادي كه تحت شيمي درماني هستند و كساني كه از داروهاي خاص مانند كورتون استفاده ميكنند و همچنين افرادي كه دچار سوء تغذيه هستند؛ بيش از ديگران در معرض خطر احتمال ابتلا به بيماري نقص ايمني قرار دارند.
صفري افزود: بيماري نقص ايمني ممكن است در هر سني بروز كند و درمان آن نيز با توجه به علت ايجاد بيماري، انجام ميشود. به عنوان مثال در فرد مبتلا به عفونت در درجه اول عفونت را برطرف كرده و در نقص ايمني اوليه نيز كه علت آن ژنتيكي است در بيشتر موارد از پيوند مغز استخوان و در برخي نيز از داروهاي خاص استفاده ميكنيم.
وي توصيه كرد: افراد در صورت مشاهده عفونتهاي تكرار شونده در بدن كه مدت بهبود آن طولاني است و عفونتهاي مكرر لثه و عوارض ناشي از تزريق واكسن حتما به پزشك مراجعه كنند.
وي در پايان تاكيد كرد: وجود علائم بيان شده در همه افراد دال بر وجود بيماري نقص ايمني نبوده و ممكن است علت ديگري داشته باشد.