اولین چیزی که با دیدن این پلاکارد ها ذهن شما را به خود مشغول میکند نحوه نوشتن نام امام حسین علیه السلام است. از قدیم الایام آموخته ایم که هر جا نام حسین (ع)و یا چهارده معصوم و پیامبران را بر زبان می آوریم در کنارشان برای احترام، علیه السلام بیاوریم. در فرهنگ دینی آموخته ایم که نام ائمه را با احترام بیاوریم اما متاسفانه در بنرهایی که در مترو نصب شده بود؛ مسئولان و یا طراحان هیچ احترامی برای «حسین» قائل نشده اند. شاید تصاویر بتوانند صریح تر با شما که دغدغه دین دارید سخن بگوید.
واقعا چرا؟واقعا ما جملاتی بهتر از این جملات در مکتبمان پیدا نمیکنیم ؟این همه روایات و احادیث در مورد امام حسین علیه السلام از ائمه به ما رسیده است ،از آنان بگذریم این همه امام بزرگوار ما و رهبری در مورد قیام امام حسین علیه السلام و مجالس عزاداری سالار شهیدان صحبت کرده اند و همه آنها در دسترس است، با وجود این همه چرا این جملات انتخاب و به این شکل منتشر شده اند .
نکته دیگری که در این پلاکاردها قابل بررسی است محتوای پلاکار هاست:(این نکته در مورد بنر هایی هم که شهرداری در پل ها و خیابان ها نصب می کند بیشتر صادق است )نوشته های که شما روی این پلاکارد ها می خوانید به صورت پست مدرن طراحی و نوشته شده اند تا بتواند روی مخاطب تاثیر فراوان داشته باشد ولی با دسته کم گرفتن مخاطب و در برخی موارد توهین به شعور مخاطب دیگر اثری رو مخاطب نخواهد گذاشت.
نکته دیگر مخفی کردن برخی از واژگان است. این نوشته ها بیشتر شبیه نوشته های دینی در کشورهایی با حکومت سیاسی لیبرالی است و این خود نشان از الگو گیری ناطلوب دارد و در برخی از موارد برخی مفاهیم دینی مانند:جهاد،آزادی و بصیرت از آن پاک شده تا همه مخاطبان راضی به خانه یا محل کار خود بروند.
آقای قالیباف ما از شما و مسئولین جدید مترو تشکر می کنیم که در محرم امسال مترو و وسائل حمل و نقل عمومی شهرمان و کلا فضای شهر را محرمی ساختید اما خواهشی عاجزانه از شما داریم :در فعالیت های فرهنگی شهرداری از کمیت خوبی برخوردار هستید اما از بعد محتوایی غافل نشوید که اصل کار شما و برآیند کار شما در محتوایی هست که به مردم عرضه می کنید.
خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند