کد خبر: ۳۱۸۰۲۶
زمان انتشار: ۱۲:۱۴     ۰۶ خرداد ۱۳۹۴
قائم‌مقام وزیر صنعت از کنترل بازار به منظور جلوگیری از گرانفروشی‌های احتمالی ناشی از جو روانی گرانی بنزین خبرداد و گفت: افزایش نرخ بنزین نه به صورت واقعی بلکه به لحاظ روانی در قیمت کالاها اثرگذار است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر: مجتبی خسروتاج با تاکید بر اینکه بازار را به لحاظ گرانی‌های روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین را کنترل خواهیم کرد، گفت: برخی از اقلام و کالاها در اقتصاد وجود دارند که آن اندازه که اثر روانی و جو روانی بر قیمت کالاها ایجاد می‌کنند، دلایلی که بتواند در قیمت تمام شده سایر محصولات اثر داشته باشد را ندارد. یکی از این کالاها، بنزین است که به لحاظ روانی می‌تواند  بر روی قیمت کالاها اثرگذار باشد، اما افزایش قیمت ناشی از بالا رفتن نرخ بنزین، واقعی نیست و در واقع، اثری ندارد.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در مجموع بنزین در قیمت تمام شده محصولات یک واحد صنعتی نقش عمده‌ای ایفا نمی‌کند در حالی که بنزین مورد مصرف خودروهای سواری است و می‌تواند در هزینه‌های حمل و نقل و جابجایی مسافر اثرگذار باشد ولی در قیمت کالاهای مورد نیاز مردم، اثر مستقیم ندارد و به نظر می‌رسد برخی می‌خواهند از بی اطلاعی مردم سوءاستفاده کنند و این امر، اثر روانی بر قیمتها در بازار دارد.

وی تصریح کرد: آنچه که در بخش قیمت کالا ناشی از گرانی نرخ سوخت می‌تواند موثر باشد، گازوئیل است که به همین دلیل دولت با دقت نظر خاصی، تنها ۵۰ تومان افزایش قیمت را مصوب کرده است و افزایش قیمت از ۲۵۰ به ۳۰۰ تومان، اثر زیادی ندارد. البته باید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اثرات این افزایش نرخ را در افزایش قیمت حمل و نقل که به نوعی در قیمت تمام‌شده برخی کالاها موثر است، محاسبه کند، اما به هرحال افزایش قیمت گازوئیل با تاخیر به افزایش قیمت کالاهای تولیدی و صنعتی می‌انجامد؛ پس فعلا افزایش قیمت نداریم.

خسروتاج معتقد است آن اندازه که بنزین اثر روانی در جامعه دارد، تاثیری در افزایش قیمت کالاها ندارد ولی گازوئیل اثرگذار است؛ بنابراین دولت با این نگاه، قیمت را متعادل افزایش داده است. در این میان، اگر قرار باشد که با قاچاق گازوئیل مقابله شود، اصلاح قیمت باید بیش از این باشد، اما به دلیل آثار تورمی احتمالی، از این موضوع خودداری شده است.

به گفته وی، بازار باید با افزایش تولید در رشته‌های مختلف تولیدی و صنعتی، کنترل شود، چراکه به هر اندازه که تولید اضافه شود، از افزایش قیمت جلوگیری خواهد شد، به همن دلیل سیاست افزایش تولید در رشته‌های مختلف صنعتی در دستور کار قرار گرفته و قرار است در بخش‌هایی که تقاضای بازار داخلی کم است، توسعه صادرات صورت گیرد و تنظیم بازار را با مکانیزم تعادل عرضه و تقاضا پیش بریم اما به هرحال بازار را کنترل خواهیم کرد تا اثر روانی افزایش قیمت بنزین، منجر به افزایش روانی قیمت‌ها نشود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها