کد خبر: ۳۱۷۷۲۱
زمان انتشار: ۰۸:۵۲     ۰۵ خرداد ۱۳۹۴
گزارش میدانی از قیمت کالاها دربازار؛
با افزایش رسمی قیمت بنزین، برخی فروشندگان می‌گویند که شرکت‌های پخش به بهانه افزایش قیمت سوخت، کرایه حمل را افزایش داده‌اند و عمده‌فروشان هم در فروش دست به عصا شده‌اند و معتقدند شاید گرانی در راه باشد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، اگرچه تنها یک روز است که به صورت رسمی، افزایش قیمت بنزین از سوی دولت اعلام شده است اما بازار پیش از موعد، گویا منتظر چنین تغییر قیمتی بوده‌اند.

فروشندگان می‌گویند که از چند روز پیش منتظر تغییرات قیمتی بوده‌اند و شواهد رفتاری توزیع‌کنندگان کالای کارخانجات در بازار، این موضوع را پیشاپیش نوید می‌دادند در حالی که همین طور هم شده و اگر سری به عمده‌فروشان مولوی بزنیم و از مغازه‌های خرده‌فروشی سئوالی بکنیم، متوجه تغییرات رفتاری‌شان می‌شویم.

عمده‌فروشان مولوی البته روایتی متفاوت از گرانی بنزین دارند. آنان می‌گویند پیش‌بینی آینده بازار اکنون برایشان سخت شده است و نمی‌دانند که برخورد آینده تولیدکنندگان در رابطه با قیمت کالاها، چه خواهد بود. از سوی دیگر، مشکل رکود در بازار را دارند و بنابراین می‌خواهند که اجناس‌شان را هرچه سریعتر بفروشند و راه خرید کالاهای جدید را در پیش گیرند.

روایت خرده فروشان از گرانی بنزین

اما روایت خرده‌فروشان هم شنیدنی‌ است. آنان می‌گویند شرکت‌های پخش کالا که در گذشته کالاها را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌دادند، صحبت از این می‌کنند که با گرانی رسمی بنزین از یک سو، برداشته شدن سهمیه‌ها و زمزمه برداشته شدن سهمیه بنزین براساس پیمایش و موارد دیگر، دیگر حمل کالا را به صورت رایگان انجام نخواهند داد و همین امر، ممکن است برخی افزایش قیمت‌ها را برای فروشندگان خرده‌فروش در بازار به دنبال خواهد داشت.

یکی از سوپرمارکت‌داران در گفتگو با مهر می‌گوید: امروز برخی رانندگان و توزیع‌کنندگان کالا صحبت از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت حمل کالا می‌کردند و می‌گفتند که اگرچه افزایش قیمت رسمی بنزین تازه صورت گرفته است اما در میان تولیدکنندگان صحبت از این است که حمل بار به عهده خود مغازه دار باشد یا حداقل، از برخی اشانتیون‌هایی که به فروشندگان کالا داده می‌شد، خودداری شود.

او در این رابطه می‌افزاید: یکی از جذابیت‌های فروش کالا برای سوپرمارکت‌داران و خرده فروشان این است که تولیدکنندگان برای ترغیب فروشنده به فروش کالاهایش از میان تمامی برندها، تلاش دارد که برخی مزیت‌ها را برای او در نظر بگیرداما هم اکنون گویا تولیدکنندگان با افزایش نرخ بنزین، می‌خواهند یا این مزایا را قطع کنند و یا اینکه آن را کاهش دهند. البته این موضوع از سوی تولیدکنندگان سبب می‌شد که فروشندگان خرده فروش نیز دستشان برای ارایه تخفیف به مشتریان باز باشد.

یکی دیگر از سوپرمارکت‌داران در این رابطه به خبرنگار مهر می‌گوید: اگر قرار باشد که کرایه حمل بار از سوی خود خرده فروشان تامین شود، به طور قطع سوپرمارکت داران به سراغ اجناسی خواهند رفت که حاشیه سود بیشتری برایشان داشته باشد، به این معنا که برندهایی را برای فروش به مغازه خود می‌آورند که شاید سودآوری بیشتری برایشان داشته باشد.

او می‌افزاید: گرانی بنزین به صورت همه‌جانبه بر روی کار خرده فروشان تاثیرگذار است، به این معنا که به طور قطع، کرایه و اجاره بهای مغازه‌ها بالا می‌رود و همین امر، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند، چراکه دیگر نسیه فروشی صورت نمی‌گیرد و به هرحال، مردم در خرید کالاها به صورت نسیه، در مضیقه قرار می‌گیرند.

عمده‌فروشان از بازار روز بعد از گرانی می‌گویند

اما عمده‌فروشان مولوی هم روایت دیگری از وضعیت کالاها بعد از گرانی بنزین دارند. یکی از آنها در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: برخی از عمده‌فروشانی که به لحاظ مالی وضعیت مناسب‌تری داشته و نیاز فوری به نقدینگی ندارند، برای فروش کالاهایشان دست نگه داشته اند و در زمزمه‌های درگوشی که با هم دارند، صحبت از این می‌کنند که در فروش اجناس به مشتریان غیرثابتشان، دست به عصا راه بروند تا ببیند که آینده قیمتی و موافقت دولت با درخواست‌های افزایش قیمت چه می‌شود.

وی می‌افزاید: البته در این میان هستند تولیدکنندگانی که خواستار فروش جنس خود به صورت علی‌الحساب شده‌اند؛ یعنی اینکه اگر تغییر قیمتی داشت آن را در زمان تحویل کالاهایی که در هفته‌های گذشته فاکتور شده است، محاسبه کنند؛ البته عمده فروشان زیر بار این موضوع کمتر می روند و جنس را به قیمت قطعی خریداری می‌کنند.

به گفته این فعال بازار مولوی، عمده فروشان از دیروز که موضوع افزایش قیمت بنزین قطعی شده است، نگران افزایش قیمت از سوی تولیدکنندگان هستند، البته برخی نیز اجناس خود را نگه داشته اند تا شاید در زمان مناسب با قیمت مناسب به فروش برسانند.

اما یکی دیگر از عمده‌فروشان در این رابطه معتقد است که بازار آنقدر کساد است که حتی افزایش قیمت بنزین هم تولیدکنندگان را وادار به افزایش قیمت نخواهد کرد، چراکه خریدار کمتری برای کالاها نسبت به گذشته وجود دارد. حال اگر قرار باشد که افزایش قیمت هم حادث شود، حتما باید نگران بازار و از دست دادن مشتریان شد.

وی اظهار داشت: البته با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، تقاضا برای خرید برخی از کالاها به خصوص کالاهای اساسی افزایش یافته و به همین دلیل، بازار نسبت به گذشته اندکی رونق گرفته است، اما بالاخره اگر تولیدکنندگان قیمت را بالا ببرند، عمده فروشان هم سود مجازی دارند که دولت(سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان) برایشان تعیین کرده است و اجازه فروش بالاتر از این سود را ندارند.

به گفته این عمده فروش، هم اکنون تولیدکنندگان خود با ارایه مشوق‌هایی به عمده فروشان، تلاش دارند تا آنها را مشتری خود کنند، بنابراین بعید به نظر می رسد که افزایش قیمت آنچنانی را با افزایش قیمت بنزین و حذف سهمیه‌ها، اعمال کنند.

به هرحال اکنون پرونده درخواست‌های تولیدکنندگان برای افزایش قیمت کالاهایشان روی میز دولت قرار دارد که کالاهای اساسی نیز در صدر تقاضاها قرار دارد، بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا دولت در این رابطه به زودی تصمیم خواهد گرفت یا اجازه می دهد که تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین، مدتی را سپری کرده و خود را در آمارها نمایان سازد، سپس اقدام به هرگونه موافقت با افزایش قیمت خواهد کرد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها