به گزارش
پایگاه 598 به نقل از فارس، امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش طی سخنانی به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در صحن علنی مجلس اظهار داشت: امروز با چهره تازهای از تهدیدات روبرو هستیم که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق دارد.
وی افزود: نیروهای تروریستی و تکفیری در نزدیکی مرزهای ما هستند. در سال گذشته همین موقع بود که ستاد کل نیروهای مسلح به ما ابلاغ کرد که تروریستها در جلولا و سعدیه هستند و گام بعدی آنها خانقین بود که میخواستند به کشور ما بیایند.
پوردستان تأکید کرد: این گروهکهای داعش در استانهای مرزی ما فضاسازی کرده بودند و زاغه مهمات و نیرو پیشبینی و آماده کرده بودند تا در زمان ورودشان با ترور، انفجار، آشوب کنند که توسط سربازان گمنام کشورمان خنثی شد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: اما ما در کمتر از سه روز 5 تیپ رزمی را برای مقابله با آنها سازماندهی کردیم و نیروهای پیاده و بالگرد شناسایی ما تا 40 کیلومتر به داخل خاک عراق رفتند و توپخانههایمان را ثبت تیر کردیم.
پوردستان گفت: امروز جای پای داعش را در افغانستان و پاکستان میبینیم و آنها خودشان را آماده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: لذا نیروهای زمینی ارتش و سپاه باید تقویت شوند تا بتوانیم تانک بخریم، سامانههایمان را متحولسازی کنیم و بالگردهایمان اورهال شوند. امروز نبرد، نبرد نیروهای زمینی است.
پوردستان گفت: در بودجه امسال نگاه خوبی به نیروی زمینی شد اما باز هم از مجلس میخواهیم این نگاه ویژهتر شود.
براساس این گزارش امیر سرتیپ پوردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگیهای ممتاز عملیات بیتالمقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر از اشغال نیروهای بعثی شد، گفت: این عملیات به اشغال 19 ماهه این شهر پایان داد.
وی از زمان کوتاه آمادگی برای این عملیات بلافاصله پس از عملیات فتحالمبین به عنوان یکی از ممیزههای حماسه آزادسازی خرمشهر یاد کرد و اظهار داشت: پس از عملیات فتحالمبین که در شمال خوزستان صورت گرفت عمده یگانها به جنوب خوزستان منتقل شدند و این جابجایی نیروها که همواره یکی از مسائل مهم عملیاتهاست در کمتر از یک ماه شامل جابجایی ادوات، مهمات و تجهیزات انجام شد.
پوردستان به مداومت 24 روزه عملیات بیتالمقدس اشاره کرد و گفت: 24 روز عملیات یعنی 24 روز شهید و زخمی دادن، آب و غذا نداشتن، کمبود مهمات، به علاوه تحمل هوای گرم آن مقطع زمانی؛ البته عملیاتهای کربلای 5 و الفجر 8 نیز مداومتهای 60 و 70 روزه داشتند اما گستردگی این دو به اندازه عملیات بیتالمقدس نبود. به طوری که امیر سپهبد شهید صیادشیرازی میگفت زمانی که فرماندهان احضار میکردیم اعلام میکردند که از تیپها و لشکرهای ما فقط نامی باقی مانده است و عمده نفرات به شهادت رسیدند.
وی در مورد سومین ویژگی منحصر به فرد عملیات بیتالمقدس بیان داشت: عبور از رودخانه که امروز یکی از مباحث مهم در دروس دانشگاههای نظامی است در این عملیات صورت گرفت؛ رزمندگان 5 پل را بر روی رودخانه وحشی کارون قرار دادند و چند لشکر از روی آنها عبور کردند که این حجم عبور نیرو از روی رودخانه در جنگهای دنیا بیسابقه بوده است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران این اقدام را موجب شکسته شدن کمر ارتش بعث و وادار شدن آنها به تخلیه پادگانها زشت کرد و در توضیح دیگر ویژگیهای عملیات بیتالمقدس گفت: این عملیات در منطقهای به وسعت 6 هزار کیلومتر مربع انجام شد که در طول دوران دفاع مقدس سابقه نداشت و دو برابر وسعت منطقه عملیاتی فتحالمبین بود.
وی از تعداد زیاد اسرا و کشتههای دشمن و نیز دستاوردهای نظامی به عنوان پنجمین ممیزه عملیات بیتالمقدس نام برد و در نقل خاطرهای از شهید صیادشیرازی عنوان داشت: این شهید بزرگوار میگفت در روزهای پایانی عملیات در جلسات فرماندهی به این نتیجه رسیدیم که باید عملیات متوقف شود و به منظور پاسخگویی به مطالبه مردم درباره خرمشهر فعلا آن را محاصره کرده و پس از 6 ماه که ارتش و سپاه تعداد بیشتری نیرو گرفتهاند به آزادسازی آن اقدام کنند.
امیر پوردستان از زبان شهید صیادشیرازی ادامه داد:پس از ابلاغ این دستور و سؤالات وچالشهایی که پیش آمد همه فرماندهان آن را پذیرفتتند اما باز هم یگانها حتی برای محاصره خرمشهر نیز کافی نبودند؛ در نهایت ساعت 10 و 30 دقیقه شب از سه محور عملیات آغاز شد اما فقط یک محور توانست پییشروی کند و عملیات در دو محور دیگر به کندی پیش میرفت.
وی اضافه کرد: شهید صیاد تصریح میدارد که این کندی عملیات تا اذان صبح ادامه داشت و پس از اقامه نماز اکثر نیروها که چندین روز بود نخوابیده بودند بیهوش بر زمین افتاده بودند اما من کنار بیسیم چرت زدم که در خواب مشاهده کردم سیدی نورانی- به زعم او امام زمان (عج)- وارد شد و پس از مدتی که برای هدایت ایشان به پا خاستم درخواست کردم اجازه دهند ایشان را در آغوش بگیرم که آن سید بزرگوار لبخندی زد و من به گریه افتاده و در نتیجه از خواب بیدار شدم و صدای الله اکبر فرماندهان عملیات را شنیدم که میگفتند مسیرها باز شد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تعداد زیاد اسرای عراقی در عملیات آزادسازی خرمشهر را یادآور شد و گفت: در نتیجه این عملیات 14 هزا رو 500 بعثی تسلیم ما شدند و زمانی که وارد شهر شدیم با مشاهده زاغهها و مهمات آنها نتیجه گرفتیم که آنها برای ماهها میتوانستند مقاومت کنند و این شاهدی برای این جمله امام خمینی (ره) بود که فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
امیرپوردستان در پایان گفت: همه محاسبات نظامی بیان میداشت که نمیتوان خرمشهر را آزاد کرد اما چون رزمندگان ما با اخلاص وارد عملیات شدند خداوند به آنها کمک کرد.