کد خبر: ۳۱۵۶۷۳
زمان انتشار: ۱۰:۵۳     ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
دكتر كوچك‌زاده در گفتگو با پایگاه ۵۹۸ پاسخ داد:
برای باب شدن اشرافی‌گری، به مثابه آفتی جدی و مرگبار برای نظام مقدس جمهوری اسلامی، بین مسئولان دلایل متعددی می‌توان برشمرد که از جمله آنها می‌توان به عدم نظارت قانونمند و کافی بر رفتار مسئولان و نحوه هزینه کرد منابع در اختیار آنها و تخصیص منابع خارج از شمول و نیز عدم دقت مردم در برگزیدن مسئولانی که با ارزش‌های اسلامی آشنا بوده و به آرمان‌های انقلاب پایبند باشند، اشاره نمود ضمن آن‌که تملق‌گویی و بی صلاحیتی اطرافیان نیز در این راستا تاثیر قابل توجهی دارد.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، چند وقتي است اخبار و مشاهدات  عيني از تجمل‌گرايي در ميان مسئولان  بيشتر از حد انتظار شده است آن هم در دوراني كه كشور و مردم با هجمه اقتصادي دشمن روبرو بوده و سختي‌هاي زيادي را متحمل مي‌شوند. با اين حال پديده شوم تجملگرايي و اشرافي‌گري علي‌رغم منع صريح دين اسلام و توصيه‌هاي مكرر امام راحل و رهبري به مسئولان نظام نمود بيشتري يافته كه جاي تامل دارد. در همين رابطه خبرنگار پایگاه 598 در گفتگویی کوتاه ديدگاه دكتر مهدي كوچك‌زاده نماينده مردم تهران در مجلس را جويا شده است.

مدتي است مجدداً اشرافي‌گري  در كشور باب شده به خصوص  ميان مسئولان  و مديران  چرا بعضا مسئولان و مديران به اين آفت مغاير با فرهنگ انقلاب اسلامي دچار شده‌اند؟

برای باب شدن اشرافی‌گری، به مثابه آفتی جدی و مرگبار برای نظام مقدس جمهوری اسلامی، بین مسئولان دلایل متعددی می‌توان برشمرد که از جمله آنها می‌توان به عدم نظارت قانونمند و کافی بر رفتار مسئولان و نحوه هزینه کرد منابع در اختیار آنها و تخصیص منابع خارج از شمول و نیز عدم دقت مردم در برگزیدن مسئولانی که با ارزش‌های اسلامی آشنا بوده و به آرمان‌های انقلاب پایبند باشند، اشاره نمود ضمن آن‌که تملق‌گویی و بی صلاحیتی اطرافیان نیز در این راستا تاثیر قابل توجهی دارد.

چه ابزارهايي  براي جلوگیري و كاهش اين پديده شوم ضد فرهنگي  آن هم در شرايط فشارهاي اقتصادي و تحريم‌ها وجود دارد؟

برای کاهش این پدیده شوم بایستی اولا اين‌كه بايد مردم در انتخاب‌های خودشان چه در مجلس و چه در شوراها و ریاست جمهوری و دیگر انتخابات ملاک‌ها و ارزش‌های اسلامی و انقلابی را مد نظر داشته باشند و ثانیا آن‌كه نظارت جدی و همه جانبه بر رفتار مسئولان از سوی دستگاه‌های نظارتی (مشروط بر آن‌که خود مسئولین این دستگاه‌ها به این بلای شوم گرفتار نباشند) اعمال گردد و نیز از حجم بودجه‌های خارج از شمول در اختیار مسئولین کاسته شود و اگر کسانی که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم از سوی مردم انتخاب و به مصادر امور گمارده می شوند از بین کسانی باشند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند و خود در دوران دفاع مقدس در دفاع از نظام و اسلام دخیل بوده باشند و از تقوا برخوردار باشند قطعا میزان و گستردگی تجمل گرایی و اشرافی گری تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت.

عده اي معتقدند يك مقام ارشد كشوري براي اين‌كه جلوي بيگانگان و مسئولان ساير كشورها تحقير نشود و كوچك به نظر نرسد بايد ظاهري تجملاتي داشته باشد نظر شما چيست؟

 اینکه برخی تصور می کنند داشتن ظاهر متجمل در برابر بیگانگان موجب قدرتمند جلوه کردن آنها و یا نظام می‌شود و برعکس برخورداری از سادگی و عدم تشریفات موجب موجب تحقیر است ناشی از روح حقیر و عدم‌اعتماد به نفس و آشنایی آنها با ارزش‌ها و حقایق اسلام و انقلاب است. الگوي مسئولان در ساده‌زيستي بايد امام خميني و مقام معظم رهبري باشند.

امام (رحمه‌الله علیه) که خود مظهر شکوه و ابهت ملت و نظام اسلامی بود در ساده ترین شرایط می‌زیست و همه دنیا را مبهوت خود ساخته بود و هم ایشان بارها به پرهیز از تجملات وا شرافی‌گری سفارش می‌کرد  و می‌فرمود: دولت‌ها بفهمند كه قدرت به اين نيست كه ظرف طلا باشد و ظرف نقره باشد، قدرت به اين نيست كه پرده‏هاى كذا باشد، بزرگى و عظمت به اين نيست كه پرده‏هاى كذا باشد و مبل‌هاى كذا باشد از مال اين ملت ضعيف! خود ملت توى اين غارها زندگى بكند و شما در كاخ‌هاى دادگسترى و در كاخ‌هاى نخست وزيرى؟! تعديل كنيد خودتان را؛ اگر از خودتان شروع نكنيد نمى‏توانيد اصلاح كنيد. وزارتخانه‏ها را اصلاح كنيد. (صحيفه امام ج‏6 ص 330)

رهبر فرزانه انقلاب نیز بارها در مذمت و خطرناک بودن روحیه اشرافی‌گری و هزینه‌های بیهوده از بیت المال بدون توجه به ارزش‌ها و تاثیر سوء‌رفتارهای اشرافی بر مردم هشدار داده‌اند از جمله در یکی از فراز ها می‌فرمایند:  شما چگونه می‌خواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسایل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیت‌المال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم - مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند!- و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیارترین ملتها بوده‌اند؛ امروزهم به برکت انقلاب ازهوشیارتر ینهایند؛ از هوشیارها هم هوشیارترند. آقایان! مگر مردم نمی‌بینند که ما چگونه زندگی می‌کنیم؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۲۲ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
۰
۰
جامعه شناسی که نامش را فراموش کرده ام جامعه را به زنجیر دوچرخه تشبیه کرده می گوید اگر زنجیر دوچرخه را در حالت عمودی قرار دهیم بطوریکه خورشیدی یا دنده بزرگ پایین قرار گیرد ودنده کوچک بالا حال اگر بچرخانیم مرتب آدمهایی که پایین قرار دارند بالا می روند وبالایی ها پایین می آیند آنها که بالا می روند خوی بالایی می گیرند ودوباره پایینی آن ها را پایین می کشند وخودشان بالا می روند این روند ادامه دارد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها