کد خبر: ۳۱۳۹۸
زمان انتشار: ۱۷:۲۳     ۲۹ آذر ۱۳۹۰
به همت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها، مراسم چهلمين روز شهادت "شهداي غدير" در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش ايسنا در اين مراسم كه با يادبودي از شهيد شهرياري، علي محمدي و مصطفي چمران همراه بود، حجت‌الاسلام والمسلمين گلپايگاني به نمايندگي از دفتر مقام معظم رهبري حضور يافت.

تهراني‌مقدم تمام دشمنان انقلاب را با نام "پدر موشكي ايران" به زانو درآورد

فرهاد رهبر، رييس دانشگاه تهران در اين مراسم طي سخناني گفت: شهيد تهراني‌مقدم دانشمند ناشناخته‌اي است كه با علم و ايمان خود توانست به درجه شهادت برسد.

وي با اشاره به اين‌كه «اين جلسه متعلق به بزرگداشت شهيد علم و دانش است» تصريح كرد: امروز قلم دانشمندان با خون شهيد مقايسه مي‌شود و امروز اين افتخار نصيب جامعه علمي كشور ما شده كه قلم دانشمندان منشاء شهادت شود.

وي با بيان اين‌كه «شهيد تهراني مقدم دانشمند ناشناخته‌اي است كه با علم و ايمان خود توانست به درجه شهادت برسد» خاطرنشان كرد: از اين قبيل دانشمندان كه با ابتكار، خلاقيت و ايمان خود بزرگترين افتخارات را در عرصه علم و دانش آفريده‌اند بسيار داريم.

وي با بيان اين‌كه «شهيد تهراني‌مقدم قبل از شهادتش فردي ناشناخته بود» اظهار كرد: ما امروز شاهد بزرگي كارهاي اين شهيد هستيم و رصد مي‌كنيم كه حقيقتا يك استاد به معناي واقعي بوده است.

وي با بيان اين‌كه «حسن تهراني‌مقدم تمام دشمنان انقلاب را با نام پدر موشكي ايران به زانو درآورد» تصريح كرد: قدرت بازدارنده‌اي كه ايران دارد به همت دانشمنداني همچون شهيد تهراني‌مقدم است.

رهبر با اشاره به اين‌كه «تهراني مقدم‌هاي فراوان داريم كه هنوز شناخته نشده‌اند» تصريح كرد: شايد حسن كار به پنهان ماندن آن‌ها است، اما چنين دانشمنداني داريم كه امروز در حال افتخارآفريني هستند و ناشناخته‌اند.

رييس دانشگاه تهران با اشاره به اين‌كه «ستادي در وزارت علوم در دانشگاه اميركبير براي تبيين و معرفي و تكريم شهدا تاسيس شده است» افزود: دبيرخانه ديگري بايد شكل بگيرد تا توانمندي‌هاي موجود در كشور را در عرصه علمي شناسايي كند و با هم‌ افزايي در كنار هم بتوانيم به پيشرفت‌هاي بسياري دست يابيم.

وي با تاكيد بر اين‌كه «تهراني‌مقدم به لحاظ علمي افتخارات بزرگي براي كشور آفريد» تصريح كرد: ويژگي فردي تهراني‌مقدم عاشق بودن اوست كه در نهايت با بهترين روش يعني شهادت به معبود پيوست چراكه ايشان عشق به معبود، خدمت‌گزاري به مردم و دستگيري از ضعيفان را داشتند و تمام توانايي‌ خود را براي خدمت به مردم صرف كردند.

فرهاد رهبر در پايان خاطرنشان كرد: شهيد تهراني‌مقدم مي‌تواند الگويي براي جوانان امروز ما باشد كه با همت و خلاقيت خود در عين عشق ورزيدن به مردم خدمتگزار باشند.

‌دانشگاهيان همواره از نظر سياسي و علمي در خدمت انقلاب بوده‌اند

غلامعلي حدادعادل نيز در مراسم چهلمين روز شهادت "شهداي غدير"با گرامي‌داشت ياد و خاطره‌ اين شهدا و بيان اين‌كه ملت ما امسال قبل از محرم دسته گل سرخي از فرزندان اين ملت را به كاروان حسيني تقديم كرد، اظهارداشت:از ابتداي پيروزي انقلاب دشمنان در صدد بودند كه دانشگاهيان را در مقابل انقلاب قرار دهند تا همانگونه كه قبل از انقلاب دانشگاه سنگر مبارزه در برابر استبداد و استكبار شده بود و به همين جهت در ميان مردم احترام داشتند، در مقابل نظام اسلامي نيز بايستند، اما دانشگاهيان دشمن را در اين عرصه ناكام گذاشتند و همواره از انقلاب دفاع كردند.

وي ادامه داد: در دوره‌اي دشمنان تلاش كردند، دانشجويان را تحت عنوان جنبش‌هاي دانشجويي در مقابل انقلاب قرار دهند، اما اين تلاش آنها به جايي نرسيد و دانشجويان فراتر از اسم‌ها و رسم‌ها دشمن را نااميد كردند.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد:هر چند دشمن توانست با نفوذ در انجمن اسلامي به نام انجمن اسلامي بيانيه‌اي بدهد، مبني بر جدايي دين از سياست، اما دانشجويان گول نخوردند و با بصيرت خود راه ولايت را كه همان راه سرخ شهادت بود، رها نكردند.

وي تصريح كرد: ‌دردوراني كه غرب تلاش مي كرد سرنوشت جهان اسلام را به دست خود بگيرد، و يكي از اهرم‌هاي آن در مقابل اسلام توفق علمي بود و تلاش كرد از اين راه براي غارت مردم جهان اسلام بهره ببرد و اين طور وانمود مي‌كردند كه راه پيشرفت اين است كه مسلمانان تسليم غرب شوند و ايران موفق به پيشرفت علمي نخواهد شد، اما دانشگاهيان خلاف آن را به اثبات رساندند.

وي خاطرنشان كرد: ‌دانشگاهيان همواره هم از نظر سياسي و هم از نظر علمي در خدمت انقلاب بوده‌اند و به پيشرفت آن كمك كرده‌اند و امروز علي رغم اين‌كه از ابتداي انقلاب با تحريم‌ها و تهديدها مواجه بوده‌ايم، اما در عرصه‌هاي مختلف علمي از جمله هسته‌يي، فضايي و پزشكي به بركت همدلي و بصيرت دانشگاهيان به موفقيت‌هاي چشمگيري دست يافته است.

وي افزود: پيام اين موفقيت‌ها براي دوستان خوشحالي و براي دشمنان كه گمان مي‌كردند، ما دچار عقب ماندگي علمي مي‌شويم، نااميدي است و همه‌ي اينها نتيجه‌ي بصيرت مردم و درك سخنان امام(ره) و مقام معظم رهبري است.

وي روحيه‌اي كه جواناني همانند شهيد تهراني‌مقدم‌ها دارند را نتيجه قرار گرفتن علم در خدمت انقلاب و كشور دانست.

حدادعادل با بيان اين‌كه تهراني‌مقدم را بايد معمار صنايع موشكي ايران دانست، افزود: دشمن نتوانست كه با توطئه دانشگاهيان را در مقابل انقلاب قرار دهد و به اقدامات فيزيكي روي آورد. و راه شهيد علي محمدي و شهيد شهرياري و شهيدتهراني مقدم ها راهي است كه شهيد چمران آغاز كرده بود.

وي خاطر نشان كرد كه دشمنان انقلاب و به ويژه آمريكا بدانند كه اين ملت ايران است كه در راه استقلال و آزادي، جمهوري اسلامي راهي كه به رهبري امام خميني آغاز شد و پشت سر مقام معظم رهبري ادامه يافت، با صلابت ايستاده‌است.

وي خاطرنشان كرد: آنها تصور مي‌كنند با لشگركشي مي‌توانند ايران انقلابي را محاصره كنند، اما ايران اسلامي ا مروز توانسته است با منطق خود كه منطق حسين (ع) است بيداري اسلامي را در منطقه رقم بزند.

وي در پايان گفت: آمريكا امروز تنها تر از هر روز ديگر شده است و اين در حالي است كه ايران هر روز پشتيبان‌هاي بيشتري پيدا مي‌كند. همه‌ي اينها به همت و اخلاص شهيد تهراني مقدم‌هاست.

تهراني‌مقدم در عرصه نظامي موشكي توانست ناممكن‌ها را ممكن كند

همچنين حجت‌الاسلام والمسلمين سيد محمد‌حسن ابوترابي‌فرد نيز در مراسم چهلمين روز شهادت شهداي غدير، با گرامي‌داشت ياد و خاطره اين شهدا اظهار كرد‌: شهيد حسن تهراني‌مقدم به همان ميزان كه به فضاي جبهه و فضاي معطر سپاه نور بخشيده است از بازوي قدرتمند اسلام و سپاه نور گرفته و در اين فضا پرورش پيدا كرده است.

وي با بيان اين‌كه «قدرت علمي ايران در حال فوران است» افزود: اگر دانش انباشته در مجامع دانشگاهي نبود شهيد دكتر علي‌محمدي، شهيد شهرياري و شهيد حسن تهراني‌مقدم از آن برنمي‌خاستند و در عرصه دانش و تخصص دانشگاه است كه اين فرزندان تربيت يافته‌ و گام‌هاي خيره‌كننده‌اي برداشته‌اند.

وي خاطرنشان كرد: اين نظام جمهوري اسلامي و رهبري تواناي آن است كه امكان رشد و افتخارآفريني در عرصه‌هاي مختلف علمي فراهم آورده است.

ابوترابي‌فرد با بيان اين‌كه «قبل از انقلاب در هيچ يك از عرصه‌هاي علمي داراي جايگاه ممتاز و قابل طرح نبوديم» تصريح كرد: اما امروز ايران در بسياري از عرصه‌هاي علمي در مرز‌هاي دانش حركت مي‌كند و دانشگاه‌هاي نظام جمهوري اسلامي توانسته‌اند زمينه توليد علم و تبديل آن به فناوري را فراهم كنند.

وي ادامه داد: امروز ما از قدرت بازدارندگي برخورداريم كه ابرقدرت نظامي جهان كه دو برابر قاره‌ اروپا توان دارد اذعان مي‌كند قدرت دفاعي ايران، قدرت نظامي او را مهار كرده است.

وي با اشاره به پيشرفت‌هاي هسته‌يي گفت: دانشمندان ما راه طولاني نيم‌ قرن را در چند سال پيمودند و ايران را به يك قدرت صلح آميز هسته‌يي تبديل كردند.

ابوترابي‌فرد با بيان اين‌كه «قدرت موشكي ما اعجاب برانگيز است» ادامه داد: شهيد حسن تهراني‌مقدم دانشمند فعال در عرصه نظامي موشكي كه توانست ناممكن‌ها را ممكن كند به خاطر ايمان، ‌اخلاق، تواضع و اعتقاد به اراده قطعي خداوند مبني بر پيروزي مستضعفان بوده است.

وي ادامه داد: شهيد تهراني‌مقدم در انگيزه ايده متعالي بود كه فكر آن حتي به ذهن دانشمندان كشورهاي غربي نرسيده بود، ساخت موشك قاره پيما بالستيك كه با چند برابر سرعت صوت وارد جو مي‌شود و اهداف نه ثابت بلكه متحرك را مورد اصابت قرار مي‌دهد.

وي تصريح كرد‌: اين پيشرفت براي دنيا اين پيام دارد كه امروز در جمهوري اسلامي ايران علم و ايمان و انگيزه‌هاي متعالي در حال فوران است.

ابوترابي‌فرد با اشاره به كنترل هواپيماي جاسوسي آمريكا توسط نيروهاي نظامي ايران گفت: جمهوري اسلامي به دانشگاه بزرگ علم تبديل شده است و امثال شهيد تهراني‌مقدم زمينه پيشرفت قدرت الكترونيكي سپاه و ارتش را اينگونه فراهم آورده‌اند. دنيا بداند كه اين چهره‌هاي متعبد مايه اميد براي جهان اسلام و هراس براي دشمنان خواهد بود.

قدرت بازدارندگي‌مان در مقابل دشمنان را مديون شهيد تهراني‌مقدم هستيم

به گزارش ايسنا، همچنين سردار سرلشکر سيديحيي ‏صفوي در حاشيه مراسم چهلمين روز شهادت سردار تهراني‌مقدم كه در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، در رابطه با شخصيت اين شهيد گفت: سردار مقدم يك انسان خردمند با نبوغ و استعداد درخشان و يك انسان منحصر به فرد هم در شرايط دفاع مقدس و هم در سي و سه سال بعد از انقلاب اسلامي بود.

وي با بيان اين‌كه «سردار تهراني‌مقدم از نظر بعد علمي بنيانگذار توپخانه سپاه پاسداران بود» تصريح كرد: در ابتداي جنگ سلاح سبك داشتيم و اولين حكم تشكيل توپخانه سپاه را سردار مقدم داده است و اين بزرگوار در سال 62 بنيانگذار توپخانه سپاه شدند و ما در پايان جنگ يكي از قدرتمندترين توپخانه‌ها را داشتيم.

رحيم‌صفوي با اشاره به اين‌كه «در ابتداي جنگ موشك‌ها را از كشورهاي خارجي مي‌گرفتيم» افزود: سپاه پاسداران با وجود مهندسين جوان و ابتكار شهيد حسن تهراني‌مقدم توليد موشك‌هاي دوربرد را با آينده‌نگري و خردمندي شروع كردند و توليد موشك از سوخت جامد و مايع را آغاز كرديم.

وي با اشاره به اين‌كه «تكنولوژي سوخت جامع به بعد بالايي نياز دارد» گفت: شهيد حسن تهراني‌مقدم اين تكنولوژي را به بعد دو هزار كيلومتر رساند.

رحيم‌صفوي با بيان اين‌كه «بايد شهيد تهراني‌مقدم را پدر موشكي ايران ناميد» تصريح كرد: كارهاي شهيد تهراني‌مقدم جمعي و گروهي بود و اكنون مجموعه موشكي حركت ايشان را در صنعت موشكي دنبال مي‌كند.

تهراني‌مقدم هميشه در صحنه‌هاي خودكفايي و پيشرفت كشور حضور داشت

همچنين عليرضا مخبردزفولي، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگران گفت: سردار تهراني‌مقدم در عين توان علمي بالا هميشه در صحنه‌هاي خودكفايي و پيشرفت كشور حضور داشت و يك عابد و زاهد به تمام معنا بود كه پيوستگي به دنيا نداشت.

وي در رابطه با شخصيت شهيد تهراني‌مقدم اظهار كرد: اقدامات شهيد تهراني‌مقدم براي سعادت بشريت و رسيدن به قله‌هاي تعالي و رشد و معنويت بشريت است كه همان پيام انقلاب است كه از زبان امثال تهراني‌مقدم در عرصه علم و تكنولوژي، صنايع دفاعي و بخش‌هاي گوناگون شنيده مي‌شود.

وي افزود: در دوران دفاع مقدس هم كسي كه پيام و بيانش سعادت بشريت بود، امور دنيايي برايش معنايي نداشت در عين اين‌كه براي سعادت بشريت تلاش مي‌كرد.

مخبردزفولي بيان كرد: شهيد تهراني‌مقدم و دوستان او از جمله كساني هستند كه در عين عبادت و تقوا و پاسداري براي رساندن كشور به قله‌هاي پيشرفت تلاش مي‌كردند و در عين تحريم‌ها و سخت‌ترين شرايط ماندند و كار كردند و مزد آن را كه شهادت است، گرفتند.

درمراسم چهلمين روز شهادت "شهداي غدير" دانشجويان و اساتيد دانشگاه‌هاي تهران، اميركبير، علم و صنعت، صنعتي شريف و خواجه نصيرالدين طوسي و برادر و پسر شهيد تهراني مقدم و اساتيد و روساي دانشگاه‌هاي تهران حاضر بودند.

غلامعلي حدادعادل، مجتبي ثمره‌هاشمي، مرتضي نبوي، حجت‌الاسلام و المسلمين محمديان، حجت‌الاسلام و المسلمين كلانتري، حجت‌الاسلام و المسلمين شريعتي، رئيس دانشگاه علامه طباطبايي، فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام و المسلمين كعبي نماينده‌ي مجلس خبرگان رهبري، عبدالحسين روح الاميني ، حجت الاسلام و المسلمين ابوترابي، مخبر دزفولي، سردار رحيم صفوي، داوود احمدي‌نژاد، ايازي- معاون اجتماعي و فرهنگي شهردار تهران و ... از جمله شخصيت‌هاي حاضر در اين مراسم بودند.

در اين مراسم پس از اقامه نماز جماعت ظهر وعصر به امامت حجت الاسلام و المسلمين محمديان- رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها، حاضران بر مزار شهداي گمنام دانشگاه تهران حضور يافتند و با شهدا تجديد ميثاق كردند.


























عکس: روح‌اله وحدتي
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها