کد خبر: ۳۱۳۷۱۳
زمان انتشار: ۱۲:۴۰     ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
پايان جنگ آخر كار نيست
هرچه جنگ يمن طولاني‌تر مي‌شود اهداف پشت پرده سعودي‌- امريكايي آشكارتر مي‌شود؛ اهدافي كه تجزيه يمن را در سر مي‌پروراند. وزير دفاع عربستان گفته است به شرط كنترل سعودي‌ها بر مناطقي از يمن عربستان حاضر به آتش بس و توقف حملات است.
هرچه جنگ يمن طولاني‌تر مي‌شود اهداف پشت پرده سعودي‌- امريكايي آشكارتر مي‌شود؛ اهدافي كه تجزيه يمن را در سر مي‌پروراند. وزير دفاع عربستان گفته است به شرط كنترل سعودي‌ها بر مناطقي از يمن عربستان حاضر به آتش بس و توقف حملات است.
به گزارش «جوان»، از زمان شروع حملات عربستان سعودي به يمن معلوم بود اين رژيم اهداف خاصي را در يمن دنبال مي‌كند و صرف خروج نيروهاي انصارالله از مناطق تحت كنترل و صنعا بهانه‌اي براي سرپوش گذاشتن به اين حملات وحشيانه بود. اكنون 40 روز از اين حملات گذشته و گزارش‌ها نشان مي‌دهد در پشت پرده جنگ يمن اهداف اعلام نشده‌اي وجود دارد كه تنها با تقسيم يمن به شمالي و جنوبي مي‌توان آن را متوقف كرد. هرچند عربستان نتوانسته در اين جنگ موفقيتي به دست آورد اما از موضع قدرت وارد شده و براي توقف آتش بس شروطي را مطرح كرده است. جانشين وليعهد عربستان در اولين اظهارات و تصميم‌گيري‌هاي خود پس از در اختيار گرفتن اين منصب گفته رياض به اين شرط آماده آتش‌بس در يمن است كه استان حضر موت تحت كنترل عربستان باشد. به گزارش ايسنا، به نوشته پانوراماي الشرق‌الاوسط محمد بن سلمان بن عبدالعزيز، وزير دفاع و جانشين وليعهد عربستان در سخناني تصريح كرده است: مرحله نخست جنگ عربستان در يمن به پايان رسيده است. در نتيجه عربستان نياز شديدي به كنترل درياي عرب دارد كه هدف اصلي آن حمله به يمن بوده است. الحاق استان حضرموت يمن به عربستان و متصل كردن آن به بندر المكلا نيز شرط اصلي آتش بس در يمن است. وي گفته است: «ما از مدت‌ها پيش دنبال اجراي چنين سياستي بوده‌ايم و براي انتقال لوله‌هاي نفت از عربستان به المكلا و رسيدن نفت عربستان به آب‌هاي منطقه‌اي برنامه‌ريزي مي‌كرديم و در اين راستا توافقنامه‌هايي را امضا كرده‌ايم كه پيشتر عبدربه منصور هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن آن را امضا كرده است.»  اين اظهارات منتسب به وليعهد عربستان درحالي است كه سال گذشته ميلادي منصور هادي براي اينكه بتواند قدرت انصارالله را كاهش دهد، با نقشه عربستان طرح فدرالي كردن يمن به شش منطقه را اعلام كرد تا در صورت عملي شدن اين طرح، نظارت بيشتري بر مناطق تحت كنترل انصارالله داشته باشد. عربستان از مدت‌ها قبل به دنبال پياده كردن اين سياست در كشور يمن بوده و اكنون كه نتوانسته بر اراده ملت يمن پيروز گردد و انصار الله را شكست دهد، درصدد تأمين نيازهاي خود برآمده و به دنبال گرفتن امتياز از ملت يمن است تا پس از آن بر سر ميز مذاكره حاضر شود. عربستان براي اينكه بتواند به اين اهداف خود جامه عمل بپوشاند، از هر ابزاري براي تحت فشار قرار دادن يمني‌ها استفاده مي‌كند و حتي سلاح‌هاي ممنوعه در يمن را به كار مي‌گيرد. طرح تجزيه يمن از سوي سعودي‌ها درحالي مطرح شده است كه هفته گذشته تغييرات مهمي در ساختار سياسي آل سعود ايجاد شد و محمد بن سلمان قدرت بلامنازع عربستان شد.

طرح سعودي – امريكايي تجزيه يمن

بدون ترديد مي‌توان گفت طرح تجزيه يمن پروژه امريكايي– سعودي است كه اعضاي شوراي همكاري خليج فارس سعي مي‌كنند آن را عملي كنند. امريكا در طول جنگ 40 روزه يمن، به طور كامل از حملات عربستان حمايت كرده و به صورت لجستيكي و عملياتي در آن مشاركت داشته‌ است و حتي از فروش بمب‌هاي خوشه‌اي به عربستان كه در يمن مورد استفاده قرار گرفتند و واكنش ديده بان حقوق بشر سازمان ملل را به همراه داشت، حمايت كرده است. در همين راستا، اشتون كارتر وزير دفاع امريكا يك‌شنبه شب با محمد بن سلمان تلفني گفت‌وگو كرد. در اين گفت و گوي تلفني دو طرف مسائل مشترك بين دو كشور به ويژه در زمينه همكاري‌هاي دفاعي را مورد بررسي قرار داده‌اند. هرچند مقامات امريكايي از طرح تجزيه يمن حمايت علني نكرده‌اند اما آنچه از شواهد بر مي‌آيد، اين است كه شايد امريكا توقف جنگ در يمن را در ازاي موافقت با طرح عربستان مطرح مي‌كند. از سوي ديگر، اجراي اين سناريو در يمن درحالي مطرح مي‌شود كه در روزهاي اخير كنگره امريكا لايحه جنجالي طرح تجزيه عراق را تصويب كرده است.

سفر دوره‌اي خالد بحاح به منطقه
همزمان با رژيم آل سعود، مقامات فراري يمن به رياض نيز بيكار ننشسته و در راستاي اهداف عربستان تلاش مي‌كنند. خالد بحاح، معاون منصور هادي كه در سفر دوره‌اي به كشورهاي حاشيه خليج فارس به سر مي‌برد، به دنبال اجراي طرح امريكايي - سعودي تجزيه يمن به دو بخش در شمال و جنوب است. پايگاه خبري يمني «السلطنه الرابعه» به نقل از منابع ديپلماتيك نوشت: وي در اين سفرها به دنبال جلب حمايت كشورهاي حاشيه خليج فارس براي آغاز گفت‌وگوهاي يمني – يمني با گزينه تشكيل دولتي فدرال متشكل از دو اقليم در شمال و جنوب يمن است. خبرگزاري رسمي عمان نيز با انتشار خبر سفر بحاح به اين كشور نوشت كه وي در رأس يك هيئت از وزراي كابينه سابقش وارد كشور عمان شده است. اين سفر دوره‌اي در حالي صورت مي‌گيرد كه قرار است، سه‌شنبه آينده، نشست سران كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در رياض برگزار شود تا تصميماتي سرنوشت‌ساز درباره تجاوز به يمن و آينده اين كشور اتخاذ شود.

ممانعت از  ورود شناور عربستان

ارتش و كميته انقلابي يمن، دومين حمله بزرگ دريايي عربستان به شهر عدن را درهم شكست. به گزارش شبكه خبر، در اين عمليات بيش‌از 50‌قايق و شناور جنگي عربستان شركت داشتند كه تعداد زيادي از آنها هدف قرار گرفت و شماري از نيروهاي آل سعود كشته شدند. يك شناور هم به تصرف نيروهاي مردمي يمن درآمد و تعدادي از مهاجمان اسير شدند. اين دومين هجوم دريايي عربستان در چند روز گذشته به عدن است كه با شكست مواجه مي‌شود.

اعتراف به استفاده از بمب‌هاي خوشه‌اي

احمد العسيري سخنگوي ائتلاف تجاوز به يمن به رهبري عربستان با اعتراف به استفاده از بمب‌هاي خوشه‌اي دريمن گفت: «اين بمب‌ها را كه گزارش ديده بان حقوق بشر درباره استفاده رياض از آن به عنوان سلاح ممنوعه ياد كرد، امريكا به ما فروخته است.» به گزارش شبكه خبري سي ان ان عربي، العسيري گفت كشورش از اين بمب‌ها براي هدف قرار دادن تجهيزات نظامي استفاده كرده است.  وي با طرح پرسشي گفت كه استفاده از اين بمب‌ها غير قانوني نيست. اگر اين بمب‌ها غير قانوني است پس چرا امريكا آنها را مي‌فروشد؟ العسيري در خصوص منابع اطلاعاتي ديده بان حقوق بشر ابراز ترديد كرد و افزود: «ديده بان حقوق بشر اين اطلاعات را از انصار الله گرفته است.» العسيري مدعي شد گزارش ديده بان حقوق بشر بمب‌هاي نوع CBU- 105 را مي‌شناسد و مي‌داند اين بمب‌ها ضد تجهيزات جنگي است و ما اين را قبول داريم و عليه افراد آن را به كار نمي‌گيريم و شهرها را با آن هدف قرار نمي‌دهيم. وي گفت كه گزارش ديده بان حقوق بشر در اين باره صحت ندارد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها