این داده ها ممکن است غیر قابل جایگزینی بوده و حتی گم شدن آنها ضررهای سنگینی را در پی داشته باشد. برای پیشگیری از این شرایط باید امنیت دیسک های فلش در برابر دسترسی افراد غیر مجاز را تامین کرده و یا دیسک های فلش امن را خریداری کنید.
نمونه های خوبی در زمینه نفوذ و نقص امنیتی به واسطه استفاده از فلش یواسبی های ناامن در جهان گزارش شده اند. به عنوان مثال، به واسطه گم شدن یک فلش یواسبی در انگلیس، "اچ ام رونیو اند کاستومز" جزئیات 6 هزار و 500 نفر از بازنشستگان را از دست داد و یا سرقت یک دیسک فلش در آمریکا که حاوی اطلاعات طبقه بندی شده ارتش این کشور بود به فروش آنها در افغانستان منجر شد.
برای مقابله با این شرایط برخی از دیسک های فلش مجهز به سخت افزار رمزگذاری بوده، اما اگر از این ویژگی برخوردار نباشند نیز چندین راه حل نرم افزاری اجازه رمزگذاری خودکار محتوای دیسک فلش را فراهم می کنند. سیستم عامل های ویندوز و مک اواس ایکس دارای نرم افزاراهایی برای رمزگذاری داده هستند که افزودن یک گذرواژه به دیسک فلش را امکانپذیر می کنند.
این قبیل اقدام های امنیتی به این دلیل ارائه می شوند که محبوبیت دیسک های فلش در میان مصرف کنندگان و کسب و کارها همچنان رو به افزایش است. این وسایل کوچک که برای ذخیره داده استفاده می شوند به نوعی جایگزین سی دی ها و دی وی دی ها شده و برای انتقال آسان و راحت اطلاعات از یک رایانه به چندین رایانه دیگر با قابلیت اتصال یواسبی استفاده می شوند.
لپ تاپ ها، تبلت ها، کنسول های بازی قابل حمل، سیستم های صوتی قابل حمل، چاپگرها و ... امروزه دارای درگاه یواسبی بوده و اکثر آنها امکان انتقال مستقیم اطلاعات از دیسک های فلش را فراهم می کنند. با توجه به رشد روزافزون استفاده از دستگاه های قابل حمل در معرض خطر قرار گرفتن اطلاعات نیز روند صعودی را دنبال می کند.
از سال 2000 که دنیای فناوری شاهد معرفی وسیله ذخیره سازی جدید در اندازه ای بسیار کوچک بود و به مردم اجازه جابجایی راحت و آسان اطلاعات شخصی خود را می داد تا به امروز محبوبیت دیسک های فلش سیر صعودی را دنبال کرده است. اما مساله تامین امنیت آنها نیز به موضوعی ضروری مبدل شده است.
دیسک های فلش به راحتی در فضاهای کوچک مانند جیب شلوار، ژاکت، کت، کیف پول، کوله پشتی و ... قابل جاسازی هستند. افراد بسیاری دیسک های فلش را بدون توجه به این که چه اطلاعات مهمی در آنها ذخیره شده، در اماکن عمومی مورد استفاده قرار می دهند. این قبیل مسائل خطرات بالقوه ای را درباره سرقت اطلاعات و قرار گرفتن آنها در دستان افراد سودجو و کلاهبردار ایجاد می کند.
دیسک های فلش یو اس بی و ویروس ها
از آن جایی که دیسک های فلش به راحتی قابل استفاده بوده و ممکن است به رایانه های مختلفی متصل شوند، درصد آلودگی آنها به ویروس ها نیز افزایش یافته است. یک دیسک فلش ممکن است به واسطه انتقال فایل آلوده به ویروس و یا اتصال به یک رایانه آلوده به ویروس، دچار آلودگی شود. این دیسک فلش آلوده می تواند رایانه های دیگر که به آنها متصل می شود را آلوده کند.
ویروس ها می توانند تسک منیجر، خط فرمان (CMD)، ویرایشگر رجیستری و ... را غیر فعال کرده و یا فولدر آپشن در قسمت تولز را پنهان کنند. پس از آلوده شدن، ویروس ها تمامی پوشه های موجود در دیسک فلش را پنهان کرده و فایل های ویروسی همانند پوشه های شما به نظر می رسند. هنگامی که برای باز کردن پوشه ها روی آنها کلیک می کنید، در حقیقت برنامه ویروس را اجرا می کنید.
برای جلوگیری از آلودگی به ویروس ها می توانید اقدام های زیر را مد نظر قرار دهید:
از نرم افزارهای ضد ویروس مطرح مانند محصولات شرکت های مک آفی، نورتون، پاندا، آوست و کسپر اسکی استفاده کنید.
نرم افزار ضد ویروس خود را همواره به روز نگه دارید.
پس از اتصال دیسک فلش فورا آن را باز نکنید.
قابلیت راه اندازی خودکار ویندوز را غیر فعال کنید.
بلافاصله پس از اتصال دیسک فلش به رایانه آن را با نرم افزار ضد ویروس خود اسکن کنید.
در صورت یافتن فایل های آلوده آنها را پاکسازی کنید.