دانشجویان دانشگاه خود مختار «گررو» عروسکهای نمادین رئیسجمهور و دیگر نامزدهای فرمانداری این ایالت از جمله «هکتور آستودیو» از حزب انقلابی سازمانی (حزب حاکم) و «بئاتریس موخیکا» از حزب انقلابی کارگران را به آتش کشیدند؛ افراد مذکور در انتخابات 7 ژوئن (17 خرداد) شرکت خواهند کرد.
این وقایع در حالی رخ داد که چند تن از مقامات نیز در راهپیمایی 1 مه (11 اردیبهشت) شرکت داشتند؛ تظاهرکنندگان با سر دادن شعارهای ضد دولتی مراسم را متوقف کردند.
علاوه بر این، اعضای جنبش مردمی «گررو» به اعتراض پیوستند و با استفاده از میکروفون خواستار عدالت و زنده بازگرداندن 43 دانشآموز ناپدیدشده «آیوتسیناپا» شدند.
در «مکزیکوسیتی» (پایتخت) نیز در حاشیه روز جهانی کارگر، اتحادیههای مختلف از جمله اتحاد ملی کارگران تظاهراتی برگزار کرده و طرحهای خود را برای پایان دادن به اعتصاب ملی علیه دولت فدرال ارائه دادند.
آنها اصلاحات ساختاری اخیر که در قوانین انرژی، مسکن و کار صورت گرفته را مورد انتقاد قرار دادند و خواستار ایجاد تحول در سیاست اقتصادی و اجتماعی کشور شدند.
در این تظاهرات که با تجمعی گسترده در میدان مرکزی «سوکالو» به پایان رسید، کارگران «سان کینتین» واقع در «باخا کالیفرنیا» نیز شرکت داشتند؛ آنها به پایتخت آمدهاند تا خواستار دستمزدهای بهتر شوند و بدین ترتیب از فلاکتی که در آن به سر میبرند نجات یابند.
«فیدل سانچز» یکی از کارگران «سان کینتین» در این خصوص خاطرنشان کرد: حقوق کارگران با جنگ و خون تحقق پیدا میکند.
علاوه بر این، در تظاهرات مذکور والدین 43 دانشآموزی که در 26 سپتامبر 2014 (4 مهر 93) ناپدید شدند نیز حضور داشتند؛ آنها از هنگام تیراندازی پلیس محلی در حادثهای که جان 6 نفر را گرفت دیگر دیده نشدهاند.
والدین دانشآموزان خواستار روشن شدن روند جستوجوی فرزندان خود میباشند و گزارش دولت در این خصوص را نمیپذیرند؛ طبق گزارش مذکور، نیروهای پلیس جوانان را دستگیر کرده و آنان را به باند جنایی «گرروس اونیدوس» تحویل دادهاند، باندی که اطمینان میدهد دانشآموزان را به قتل رسانده و سپس اجسادشان را در یک زبالهدانی سوزانده، اما تاکنون تنها جسد یکی از آنها مورد شناسایی قرار گرفته است.
در تظاهرات روز جهانی کارگر، عروسکهایی با آرم احزاب مختلفی همچون حزب اقدام ملی، حزب انقلابی سازمانی، حزب انقلاب دموکراتیک و حزب سبز بومشناس مکزیک نیز سوزانده شدند.
«پنیا نیتو» که با مخالفت 57 درصد از مردم کشور خود روبهرو میباشد نیز با نادیده گرفتن تمامی اعتراضات، مراسم این روز را در محل اقامت رسمی خود به همراه رهبران اتحادیهای و دولتی، بخشهای دولتی و نمایندگان بینالمللی برگزار کرد.
وی طی سخنرانی خود در این مراسم که با حضور «میگل
آنخل اوسوریو» وزیر کشور، «خوزه آنتونیو مهآده» وزیر امور خارجه و
«آلفونسو ناواررِته پریدا» وزیر کار مکزیک برگزار شد اذعان داشت که هیچ
دلیلی برای تبعیض شغلی یا اینکه یک مرد دستمزدی بالاتر از یک زن داشته باشد
وجود ندارد.