کد خبر: ۳۱۲۹۹۳
زمان انتشار: ۱۴:۱۷     ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴
ذخایر آب ۳ دشت در مرحله نابودی

به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر: یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اینکه وضعیت ذخایر آبی در ۳ دشت در تهران نامناسب تر است گفت: تهران سالی ۱۶ تا ۳۶ سانتیمتر فرونشست دارد. خسرو ارتقایی با اعلام اینکه امسال ۲۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در تهران پُر می شود، گفت: هم اکنون میزان فرونشست در دشت های استان تهران بین ۱۶ تا ۳۶ سانتیمتر در سال و کسری آبخوان نیز در دشت ورامین ۲ متر و در دشت هومند - آبسرد که دشت کوچکتری است، در حدود ۵ متر است.

 

این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی در سال ۹۴، حدود دو هزار حلقه چاه غیرمجاز پُر و مسلوب المنفعه خواهد شد.

 

ارتقایی با بیان اینکه طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی برای استان تهران و آب منطقه ای از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: قرار است افزون بر بستن چاه های غیرمجاز، ۳۰ گروه گشت و بازرسی در سطح استان فعال شود و هزار دستگاه کنتور هوشمند نیز در چاه های مجاز و در مناطقی که بیشتر از حد مجاز برداشت آب دارند، نصب شود. وی با بیان اینکه جایگزینی پساب با چاه های کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: تلاش می شود چاه های کشاورزی در مناطقی که امکان آن وجود داشته باشد، با پساب های موجود جایگزین شود ضمن آنکه برنامه ریزی شده حدود ۴۰ میلیون مترمکعب جهت تغذیه مصنوعی دشت ورامین از محل پساب تامین شود.

 

ارتقایی یادآور شد: تمام دشت های استان تهران با مشکلات کسری آبخوان و فرونشست مواجه هستند اما در طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی قرار است بر روی دشت های ورامین، پاکدشت، تهران، کرج و هومند - آبسرد برنامه ریزی بیشتری صورت گیرد چرا که این ۳ دشت در مقایسه با سایر دشت ها از مشکلات کم آبی بیشتری رنج می برند. مدیرعامل آب منطقه ای تهران با بیان اینکه در کشور ما قیمت آب بسیار ارزان است و به همین دلیل ذینفعان برای آن ارزش و احترامی قائل نیستند، تاکید کرد: آب کالایی بسیار ارزان قیمت در کشور ما به شمار می رود؛ به عنوان مثال، در قیمت تمام شده تولید یک نوع میوه، آب پایین ترین جایگاه را دارد اما نهاده های دیگر ارزش و اثرگذاری بسیار زیادی دارند و در واقع قیمت و تعرفه آب هیچ نقشی در تعیین قیمت تمام شده محصول ندارد.

 

وی افزود: هم اکنون آب از سامانه غربی تهران (سدهای امیرکبیر و طالقان) به آبگیر بیلقان می رسد و از آنجا توسط ۴ خط انتقال قدیمی به تصفیه خانه های کن و جلالیه منتقل می شود که با توجه به ساخت تونل جدید انتقال ۳۰ کیلومتری آب از سد تنظیمی امیرکبیر به تصفیه خانه ششم تهران، این تونل جایگزین خطوط قدیمی خواهد شد. ارتقایی به وضعیت منابع آبی استان تهران نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) تاکنون، ۲۵۵ میلیمتر بارش در تهران ثبت شده که این میزان در مقایسه با سال گذشته وضعیت بهتری دارد اما در مقایسه با دوره بلندمدت کاهش نشان می دهد؛ در واقع استان تهران همچنان با وضعیت کم آبی روبرو است و خشکسالی دو سال گذشته از نظر ما در سال جاری نیز ادامه پیدا کرده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها