به گزارش رجانيوز، در همين زمينه فعالیت خوب و قابل توجه صفحات مربوط به پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب توانسته بدون واسطه و فارغ از روايتهاي سانسور شده غربي زمینه ارتباط با جوانان جهان را ایجاد کند.
این در حالی است که استفاده از برخی شیوههای پیچیده بارگذاری متن و فیلم در این شبکهها و کشف ایرادات فنی شبکههای اجتماعی مذکور توسط این صفحات، به سوژه رسانههای غربی تبدیل شده است، تا جايي كه نشريه انگليسي "گاردين" در مطلبي كه امروز منتشر كرده، از قابليت ويژه این حساب کاربری در شبكه اجتماعي اينستاگرام ابراز تعجب و نگراني كرده است.
گاردين در مطلبي با عنوان "چگونه رهبر ايران به بهترين منتشر كننده ويدئو در اينستاگرام تبديل شده است" نوشته است: براي بسياري از مردم جهان اين سوال مطرح است كه چگونه حساب رسمي آيتالله خامنهاي در اينستاگرام ميتواند ويدئوهايي با زمان بيشتر از ۱۵ ثانيه آپلود كند؟
گاردين اضافه كرده است: در اين ويدئوها كه معمولا بيشتر از يك دقيقه است، سخنان رهبر ايران درباره وضعيت منطقه، مناسبات جهاني و مسائلي مانند حمله عربستان سعودي به يمن مطرح ميشود.
اما واقعيت ماجرا چيست؟ پاسخ را بايد از زبان همين روزنامه شنيد: ماجرا خيلي ساده است. اينستاگرام يك ايراد فني و باگ اطلاعاتي در نرم افزار خود داشته که البته از دید مدیران اینستاگرام مخفی مانده و صفحه اينستاگرام رهبر ايران از آن به خوبي استفاده كرده و امكان انتشار فيلمهايي با زمان بيشتر از ۱۵ ثانيه را براي خود فراهم كردهاند.
در همين زمينه، تيم فني اينستاگرام در بيانيه كوتاهي اعلام كرده كه به تازگي متوجه يك باگ فني شده كه به كاربران امكان انتشار ويدئوهايي با زماني طولانيتر از ۱۵ ثانيه را ميدهد. تيم فني اين شبكه اجتماعي پرکاربر تاكيد كرده كه اكنون اين مشكل فني برطرف شده و ديگر چنين امكاني وجود ندارد.
گاردين در پايان مطلب خود نوشته است كه ويدئوهاي طولاني اينستاگرام صفحه پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب همچنان در دسترس هستند.
هر چند توجه به صفحه اینستاگرام پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب به واسطه این مشکل فنی، دستمایه گزارش رسانه های غربی شده، اما مساله اصلي در اين ميان، نگراني و حساسيت رسانههاي غربي نسبت به فعاليت حساب شده ايرانيان در اينترنت است.
رصد ويژه و دائمي برخي حسابها و كاربران خاص توسط اين رسانهها نشان ميدهد كه اگرچه غربيها طي سالهاي پس از انقلاب اسلامي تلاش كردند تا با سانسور و تحريف واقعيات جامعه ايراني، چهرهاي نامناسب از انقلاب اسلامي روايت كنند و به گوش مخاطبين جهاني برسانند اما اكنون با وجود رسانههاي اجتماعي و كاربر محور نظير شبكههاي اجتماعي، اين امكان به وجود آمده كه جهانيان بدون واسطه با ايران واقعي روبرو شوند.
در اين زمينه، ماجراي نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپايي و بازنشر گسترده آن در فضاي اينترنت را ميتوان يك نمونه عالي و موفق دانست كه با وجود سانسور مطلق رسانههاي رسمي، توانست تا حدي محتواي آن را به گوش مخاطبين رساند.