تصمیم برای کاهش نرخ سود بانکی جدی شده است؛ این موضوع را میشود در اظهارنظر یک هفته گذشته سیاستگذاران اقتصادی کشور مشاهده کرد. ابتدا سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود از موضع دولت در زمینه کاهش نرخ سود بانکی سخن گفت و سپس رییسجمهور در سفر به استان گیلان اعلام کرد که شورای پول و اعتبار، تعدیل نرخ سود بانکی را با جدیت دنبال میکند. حالا هم وزیر اقتصاد اعلام کرده است که ساماندهی نرخ سود بانکها جدی است؛ چراکه با توجه به کاهش محسوس نرخ تورم در دو سال گذشته، فاصله نرخ تورم و نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکها زیاد شده است.
در این میان، بانکها نیز به دور هم نشستهاند و برای کاهش 2 تا 3 درصدی نرخ سود تصمیم گرفتهاند. به گفته عبدالناصر همتی، رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی،«با توجه به کاهش نرخ تورم مدیران بانکها توافق کردند در اولین مرحله سود علیالحساب سپردههای یکساله را به ۲۰ درصد کاهش داده و سود تسهیلات مشارکتی رایج بانکها را بسته به نوع فعالیت ۲ تا ۳ درصد کاهش دهند. بر این اساس، در صورت تایید بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، این پیشنهاد از ۱۵ اردیبهشت ماه سالجاری عملیاتی خواهد شد.»
در این شرایط و به دنبال تصمیم جدی نظام بانکی برای کاهش نرخ سود، در حال حاضر این گمانهزنی بهوجود آمده که گروهی از سپردهگذاران احتمالا منابع خود را به بازار مالی از جمله بورس خواهند برد؛ آن هم در شرایطی که بازار سرمایه در ماههای گذشته حال و روز آنچنان خوبی نداشت و روند یکسال گذشته شاخص بورس (از ابتدای فروردینماه 93 تاکنون)، از افت بیش از 11 هزار واحدی شاخص کل بورس حکایت دارد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ بر این اساس، بسیاری انتظار دارند که با کاهش نرخ سود سپرده بانکی، بورس جان تازهای بگیرد و زیان وارده به سهامداران جبران شود. اما آیا واقعا چنین انتظاری قابل دسترسی است؟