کد خبر: ۳۱۰۱۵۸
زمان انتشار: ۰۰:۰۷     ۲۹ فروردين ۱۳۹۴
سهامداران بورس تهران که در سال گذشته روزهای سختی را پشت سر گذاشته و زیان های زیادی را متحمل شده بودند، در ابتدای سال و با رشد طوفانی بورس و آغاز رشد قیمت ها اندکی از زیان های خود را جبران کرده و نسبت به آینده بازار سهام امیدوار تر شدند.

 

بورس تهران در نخستین روزهای سال جدید و تحت تاثیر خوش بینی ناشی از مذاکرات هسته‌ای شروع طوفانی را تجربه کرد و در صدد جبران زیان سهامداران خود برآمد؛ بر این اساس سهام شرکت‌های بورسی که در سال گذشته با بی اقبالی سهامداران مواجه شده و به قیمت های ناچیزی رسیده بود، بار دیگر مورد توجه اهالی تالار شیشه ای قرار گرفت و با افزایش مواجه شد.

به این ترتیب بعد از پایان مذاکرات هسته ای و انتشار بیانیه لوزان، بورس تهران روی دیگری از خود نشان داد و با افزایش بی سابقه قیمت و تقاضا ،امید های ناشی از رفع تحریم‌ها و بهبود شرایط اقتصادی و نیز سودآوری شرکتها را تقویت کرد.

این اتفاق موجب شد تا اکثر شرکتهای حاضر در بورس با استقبال سهامداران مواجه شده و شرکتهایی که به کف قیمتی رسیده بودند، حرکت صعودی خود را آغاز کنند؛ با این رویه میانگین زیان 20 درصدی سهامداران بورس در سال گذشته طی تنها 12 روز به سودآوری 10 درصدی رسید و نوید یک سال مثبت را برای فعالان تالار شیشه ای به ارمغان آورد.

بررسی سودآوری صنایع بورسی نشان می دهد که با آغاز روند صعودی بورس تهران و ورود نقدینگی به بازار، اکثر صنایع حاضر در بورس طی یکماه اخیر مثبت شده و تنها چند صنعت به روند منفی و نزولی خود ادامه دادند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا ؛  بر این اساس با تغییر روند بورس تهران و بازگشت بورس به روزهای اوج خود، سهامداران تالار شیشه ای مجددا به سمت صنایع بزرگ حرکت کرده و از تک سهم ها فاصله گرفتند بر این اساس از میان 38 صنعت حاضر در بورس در یکماه اخیر تنها 9 صنعت روند منفی داشته و مابقی صنایع سودآوری مطلوبی نصیب همراهان خود کردند.

به طوری که صنعت حمل و نقل و انبارداری که سهم های بزرگی همچون تایدواتر، کشتیرانی، حمل و نقل بین المللی خلیج فارس و توسعه خدمات دریایی و بندری سینا را در اختیار دارد توانست بالاترین سود را در بین صنایع بورسی کسب کرده و با بازدهی 43 درصدی سهامداران خود را خوشحال کند.بعد از این صنعت،گروه خدمات فنی و مهندسی که سهم تاثیر گذار مپنا را در اختیار دارد، با کسب بازدهی 20 درصدی در یکماه اخیر رتبه دوم صنایع بورسی را به خود اختصاص داد و سهامداران خود را خوشحال کرد.

بانکها و موسسات اعتباری که بعد از بیانیه لوزان و احتمال لغو تحریم ها با افزایش بی سابقه قیمت و تقاضا مواجه شده و صف‌های میلیاردی خرید تشکیل داده بودند، با بازدهی 13 درصد در یکماه اخیر مواجه شده و بیشترین بازدهی را نصیب همراهان خود کرده است.

در این میان سهامداران صنایعی همچون واسطه گری های مالی و پولی با سودآوری 12.5 درصدی،سایر واسطه گری های مالی با 11.7 درصد، فلزات اساسی با 9.6 درصد،رایانه و خودرو با 9.7 درصد، ارتباطات رادیویی با 8.8 درصد،املاک و مستغلات با 8.6 درصد،سرمایه گذاری ها و مواد دارویی با 8.4 درصد، محصولات غذایی با 7 درصد و شرکتهای چند رشته ای صنعتی با 6.4 درصد از دیگر صنایع خوشحال تر بودند.

علاوه بر این محصولات شیمیایی، محصولات چوبی و استخراج کانه های فلزی از صنایعی بودند که بازدهی بالاتر از بازدهی شاخص بورس تهران کسب کرده و در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.در این میان ساخت محصولات فلزی،استخراج سایر معادن، سیمان و آهک، دباغی، سایر محصولات کانی غیر فلزی و منسوجات بازدهی یک تا 4.3 درصدی کسب کرده و کام سهامداران خود را شیرین کردند.

اما از میان صنایع بورسی، صنعت فرآورده های نفتی با در اختیار داشتن شرکتهای پالایشگاهی بیشترین زیان را در یک ماه اخیر عاید سهامداران خود کرده و با کسب زیان 32 درصدی در رتبه اول این جدول ایستاده است.

صنعت ماشین آلات و دستگاه های برقی،با 8 درصد، کشاورزی با 4.8 درصد،استخراج ذغال سنگ با 4.5 درصد،محصولات کاغذی با 3.6 درصد،انتشار و چاپ با 2.6 درصد،قند و شکر با 2.2 درصد،کاشی و سرامیک و لاستیک و پلاستیک هر کدام با یک درصد از صنایع زیان ده بازار در یک ماه اخیر بودند که کام همراهان خود را تلخ کردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها