کد خبر: ۳۱۰۰۰۱
زمان انتشار: ۱۲:۱۴     ۲۷ فروردين ۱۳۹۴
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش بزرگداشت عالمِ جامع، عامل و مراقب، مرحوم آیت الله حاج سید هاشم نجف‌آبادی (جدّ مادری حضرت آیت الله خامنه‌ای)، تجلیل از این عالم ربانی را اقدامی شایسته خواندند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري/ رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيامي به همايش بزرگداشت عالِمِ جامع، عامِل و مراقب، مرحوم آيت الله حاج سيد هاشم نجف‌آبادي (جدّ مادري حضرت آيت الله خامنه‌اي)، تجليل از اين عالم رباني را اقدامي شايسته خواندند و با اشاره به برخي وجوه شخصيتي و تلاشهاي قرآني و حديثي آن فقيه و مفّسر پارسا، خاطرنشان کردند: اهتمام به امر دين در ميدان‌هاي دشوار و پرخطر، از قبيل حضور در مجاهدت علماي مشهد در مسجد گوهرشاد از نقاط برجسته زندگي او بود که تحمل زندان و تبعيد از سوي دستگاه رضاخاني نيز نتيجه قهري آن به شمار مي‌رفت.

متن پيام رهبر انقلاب اسلامي که صبح امروز (پنجشنبه) از سوي حجت‌الاسلام و المسلمين محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري در اين کنگره در مشهد مقدس قرائت شد، به شرح زير است:
بسم الله الرّحمن الرّحيم
الحمدلله ربّ العالمين و صلّي الله علي محمّد و آله الاکرمين
تجليل و تکريم نام و ياد عالم ربّاني، فقيه و مفسّر پارسا و پرهيزگار، مرحوم آيت‌الله آقاي حاج سيّدهاشم نجف‌آبادي (رضوان‌الله‌عليه) کار شايسته‌ئي است که به توفيق و هدايت الهي، دفتر تبليغات بدان همّت گماشته است. اين روحاني عالي‌مقام که مراتب علمي را در نجف و در محضر اساتيد بنام آن روزگار طي کرده و مفتخر به اجازه و شهادت علمي از آنان بود، در مدّت نزديک به چهل سال اقامت در مشهد مقدّس، بيشترين تلاش خود را به تفسير قرآن منعطف ساخته و محفل گرم و بي‌وقفه‌ي تفسيريِ جذّابي در مسجد گوهرشاد (شبستان شمال غربي) برپا نموده بود. هر شب پس از اقامه‌ي نماز جماعت، جمعي از ارادتمندان مشتاق، گِرد منبر بي‌پيرايه‌ي اين عالمِ عامل، مجتمع گشته و از بيان شيرين و نفس گرم او سخن خدا را مي‌شنيدند، و اين سفره‌ي گسترده‌ي معرفت و حکمت، ده‌ها سال، مائده‌ي الهي و قرآني را نصيب دوستداران ميکرد. ثبت و نگارش همين درسهاي شبانه، تلاش ديگر اين عالم قرآنيِ بااخلاص بود که اکنون بحمدالله در اختيار همگان قرار گرفته است.(1) در کنار اين تلاش ارزشمند قرآني که در محيط عمومي آن روزِ مشهد، نظيري براي آن ديده نميشد، توغّل(2) و تبحّر در کلمات اهل بيت (عليهم‌السّلام) نيز خصوصيّت برجسته‌ي ديگر اين عالم متّقي و متعبّد بود. تسلّط او بر حديث چنان بود که در هر مجلس و محفل، حتّي در جمع خانوادگي ـ که اين حقير در دوران کودکي و نوجواني تا اوائل جواني از اقبال حضور در آن برخوردار بودم ـ رشحه‌ئي از آن کلمات نوراني را به کام حاضران ميريخت و مجلس را با ذکر کلمات امامان هدايت (سلام الله عليهم) منوّر ميساخت.
رفتار و منش عملي ايشان در زندگي شخصي به گونه‌ئي بود که گفتارش را نافذ و اثرگذار ميکرد. حضور و استفاضه‌ي او از محضر علماي بزرگ اخلاق و سلوک توحيدي در نجف از قبيل عالمِ سالکِ واصلِ الي‌الله مرحوم سيّداحمد کربلائي، از او متعبّدي مراقب و اهل تضرّع و بکاء و خشوع، پديد آورده بود؛ تمتّعات متعارف زندگي از قبيل خوراک و پوشاک و شئون اجتماعي و امثال آن، در زندگي او نمودي نداشت. درعين‌حال اهتمام به امر دين در ميدانهاي دشوار و پر خطر، از قبيل حضور در مجاهدت علماي مشهد در مسجد گوهرشاد در سال 1314 شمسي، از نقاط برجسته‌ي زندگي او بود که تحمّل زندان و تبعيد شش‌ساله از سوي دستگاه رضاخاني در سمنان و شهرري نتيجه‌ي قهري آن به شمار ميرفت.
مرحوم آيت‌الله نجف‌آبادي، عالِمي جامع و عامل و مراقب بود، و در مشهدِ آن روز ارادتمندان و مخلصان فراوان داشت، و هنگامي که خبر وفات ايشان در سال 1380 قمري به قم رسيد ـ و اينجانب در آن سالها در قم اقامت داشتم ـ مرحوم آيت‌الله‌العظمي بروجردي مجلس ترحيم مجلّلي در مدرسه‌ي فيضيّه اقامه فرمود و اين حقير و برادر بزرگ و مکرّم مرا مورد تفقّد قرار داد.
شايسته ميدانم که در اين مناسبت از فرزند فاضل ايشان مرحوم حجّت‌الاسلام والمسلمين آقاي حاج سيّدحسن ميردامادي ياد کنم که پس از پدر، رشته‌ي تفسير را به شيوه‌ي آن مرحوم ادامه داد و سالها محفل گرم تفسيري پدر را حفظ کرد. رحمت خدا بر همه‌ي آنان و بر ما.
سيّدعلي خامنه‌اي
25 فروردين 1394

1. خلاصة البيان في تفسير القرآن
2. ورود عميق، تعمّق

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها