گروه بازار پول: روز سهشنبه قیمت دلار و سکه برای دومین روز متوالی کاهش پیدا کردند. در چهارمین روز هفته، بهای دلار با 10 تومان افت به 3350 تومان و قیمت سکه با 8 هزار تومان کاهش به 961هزار تومان رسید. به گفته فعالان، عدم حضور معاملهگران بزرگ در بازار دو روز گذشته موجب شد کشش دلار برای حرکت به سوی قیمتهای بالاتر کاهش یابد؛ پس از کاهش فعالیت این دسته یعنی معاملهگران بزرگ، دامنه نوسانات دلار محدودتر شده و قدرت تکان دادن قیمتهای بازار تا حدی تضعیف شده است. البته عامل مهمتر تضعیف تکانه بازار تدابیر و سیاستهای اتحاذ شده برای جلوگیری از نوسان گیری سودجویان بوده است.
علاوهبر فعالیتهای بازیگران بازارساز رسمی، جدی گرفته شدن بخشنامه 29 دیماه نیز در شکل گرفتن این روند موثر بوده است. افت قیمتی دلار در روز سهشنبه، بهای سکه را هم متاثر کرد؛ در این میان ریزش قیمت اونس عامل موثر دیگری بود که زمینه ساز افت 8/ 0 درصدی سکه شد.
کاهش خلاف انتظار
در حالی که افزایش روزهای ابتدایی هفته جاری و رسیدن به نزدیکی کانال 3400 تومان در مقاطعی از روز یکشنبه، برخی از دلالان بازار را به رشد بیشتر قیمت دلار امیدوار کرده بود، بهای این ارز در روزهای دوشنبه و سهشنبه راه کاهشی در پیش گرفت. روز دوشنبه قیمت دلار با 5 تومان کاهش به 3360 تومان رسید؛ افتی که روز سهشنبه نیز ادامه داشت. دلار روز گذشته تا ساعت 3 بعدازظهر به 3350 تومان رسید. روند کاهشی دلار در روز سهشنبه از ابتدای روز آغاز شد. در چهارمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت 3355 تومان آغاز کرد که کاهشی 5 تومانی نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه داشت.
در ادامه روز بهای این ارز افت بیشتری کرد و تا ساعت یک بعدازظهر، بها تا 3340 تومان نیز پایین آمد. در ساعات بعد دلار در بازار غیررسمی با نرخ 3325 تومان هم معامله شد. اما پس از این افت، عرضه ارز از سوی بازیگران بازارساز رسمی تا حدی کاهش یافت و بخشی از کاهش دلار جبران شد. کاهش قیمتی دلار در بازار آزاد در حالی صورت گرفت که در مرکز مبادلات ارزی نرخ رسمی این ارز در جاده صعودی قرار گرفته است. روز سهشنبه نرخ دلار مبادلهای 38 ریال رشد را تجربه کرد و به قیمت 2825 تومان و 8 ریال رسید. نرخ رسمی دلار در سال جاری تاکنون بیش از 25 تومان رشد را به ثبت رسانده است.
نزول تقاضا
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد؛ به گفته اکثر فعالان، روز سهشنبه تقاضا در بازار ارز محدودتر از روزهای ابتدایی هفته بود و دلار کشش پیشروی به سمت قیمتهای بالاتر را نداشت. به گفته آنها در دو روز گذشته فعالیت معاملهگران غیررسمی کاهش یافته و خرید و فروش این گروه کمتر از روزهای پیشین بوده است. برخورد انتظامی با دلالان آتی در چهارشنبه گذشته و یکشنبه هفته جاری موجب شده این معاملهگران در حال حاضر تمایل چندانی به خرید و فروش ارز نداشته باشند.
عدم انجام معامله و فعالیت این گروه موجب شد قدرت جابه جا شدن قیمتها در بازار کاهش یابد و دامنه نوسانات دلار محدودتر شود. جدا از کاهش فعالیت این گروه، عرضه ارز عامل دیگری بود که از رشد دلار در روز سهشنبه جلوگیری کرد. فروش ارز بازیگران بازارساز رسمی موجب شد انگیزه برخی دیگر از معاملهگران در بازار برای خرید دلار کاهش یابد.
همچنین به گفته عدهای از فعالان روز سهشنبه عرضه درهم در بازار دبی هم ادامه داشت و این عامل نیز مانند روز گذشته موجب شد تقاضا برای خرید ارز در بازار داخلی و خروج آن از کشور کاهش یابد، اما دیگر امری که در روز گذشته به میزان زیادی مشهود بود، کاهش هیجانات و جو روانی بازار بود. در دو روز ابتدایی هفته با افزایش قیمت، هیجان میان دلالان تا حد زیادی بالا رفته بود و گروهی از آنها در انتظار عبور قیمت از کانال 3300 تومان در روزهای پیش رو بودند؛ اما به نظر میرسد کاهش دو روز اخیر و مدیریت بیشتر نوسانات ارزی در روزهای دوشنبه و سهشنبه موجب شده این جو روانی تا حد زیادی کاهش یابد.
سکه نزدیک مرز 960
در چهارمین روز هفته، بهای سکه دومین افت پیاپی خود را به ثبت رساند و با 8 هزار تومان نزول به 961 هزار تومان رسید. روز گذشته بهای سکه از سوی دو نیروی اثرگذار اونس و دلار تحت فشار قرار گرفت؛ کاهش
10 تومانی دلار در روز گذشته و رسیدن اونس به محدوده 1180 دلاری تا ساعت 3 بعدازظهر موجب شد سکه 8/ 0درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
البته افت روز سهشنبه این کالای گرانبها چنان نبود که حباب قیمتی سکه کاهش یابد. روز گذشته ارزش ذاتی سکه 945 هزار تومان بود و اختلافی 16 هزار تومانی با نرخ بازار داشت. روز گذشته قیمت نیمسکه و ربعسکه نیز کاهش یافت. در این روز بهای نیمسکه با 6 هزار تومان افت به 515 هزار تومان و قیمت ربعسکه با 3 هزار تومان افت به 278 هزار تومان رسید.