کد خبر: ۳۰۹۳۰۶
زمان انتشار: ۱۳:۴۳     ۲۴ فروردين ۱۳۹۴
مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: طنز تاریخی است که عربستان به دشمنان سوریه کمک مالی و تسلیحاتی می‌کند، به بهانه اینکه مردم حاکم خویش را نمی‌خواهند، اما در یمن که مردم دموکراسی را انتخاب کرده‌اند، سیاست دیگری دارد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: طنز تاریخی است که عربستان به دشمنان سوریه کمک مالی و تسلیحاتی می‌کند، به بهانه اینکه مردم حاکم خویش را نمی‌خواهند، اما در یمن که مردم دموکراسی را انتخاب کرده‌اند، سیاست دیگری دارد.

حجت‌الاسلام سیدسجاد ایزدهی مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره اتفاقات اخیر در جهان اسلام و هجوم وحشیانه عربستان به مردم آزادی‌خواه و مظلوم یمن گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که امروز ما در یک گذرگاه تاریخی قرار داریم، یعنی ما در این منطقه اگر به خوبی از این دوران گذار عبور کنیم شاید نظم موجود جهان متحول شود و همه چیز طور دیگری چیده شود.

وی با اشاره به اینکه در نظم دوگانه جهانی از یک سو نظام سلطه قرار دارد که از قدیم‌الایام در قالب استعمار بر مردم حکومت و لشکرکشی کرده است، گفت: در سال‌های بعد که منطق توحش ظاهری از بین رفت، بحث مردم‌سالاری و آراء عمومی مطرح شد و باز نظام سلطه سیاست قالب خود را حفظ کرد، گرچه رنگ و بوی آن تغییر کرد، به طور مثال حق وتوی شورای امنیت موجب می‌شود آراء عمومی در مجمع عمومی ملل متحد عملاً تأثیری نداشته باشد و اگر یک کشوری آن را نپذیرد عملاً فاقد اعتبار می‌شود، بنابراین اصل مردم‌سالاری و آراء مردم عملاً بازیچه‌ای برای مشارکت ظاهری مردم است اما در باطن کلید حل ماجرا و هدایت جامعه جهانی به دست خودشان است.

*مردم‌سالاری مورد تأکید غرب بهانه‌ای برای دستیابی به مطامع خودش است

ایزدهی در ادامه افزود: در سال‌های اخیر مشاهده کردیم که کشورهای منطقه همه با نظامی متحد بودند که معمولاً استبدادی، خلافتی و سلطنتی بود، در این میان نظام جمهوری اسلامی ایران نیز وجود داشت که بر آراء عمومی قرار گرفته بود و باز اینها ایران را که «جمهوریت» در آن اصل است، مورد مبارزه و نظام‌های سلطنتی منطقه را مورد حمایت قرار دادند، نمونه آن هم صدام با وجود دیکتاتور و مستبد بودن است که سالیان سال مورد حمایت غرب قرار داشت.

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر اینکه نظام مردم‌سالار برای غرب موضوعیت ندارد و رجوع آراء عمومی بیشتر یک بهانه‌ای برای دستیابی به مطامع خودشان است، اظهار داشت: با این حال در این پیچ تاریخی که رهبری بدان اشاره کردند، یک بیداری اسلامی نیز در منطقه رخ داده است، بر اساس آن مردم به این باور رسیدند که خود برای خود تصمیم می‌گیرند و سلاطینشان برای آنها نباید حکومت کنند، بنابراین مشاهده می‌کنیم در کشورهای مختلف نظیر تونس، لیبی، مصر و یمن مردم این فضا را تجربه کردند و وارد این عرصه شدند که خود اوضاع را به دست بگیرند.

*بستر جامعه مسلمان، سلطه ستیز با هویت بیداری اسلامی است

وی در ادامه یادآور شد: در این میان غرب و کشورهای متحد به این باور رسیدند که اگر بیداری اسلامی را مدیریت نکنند و اگر قرار باشد مردم خودشان رأی بدهند و برای حاکمیت خود تلاش کنند نظیر تجربه عراق که خودشان نظام مستبد صدام را از بین بردند اما عملاً به پایداری مرجعیت و مردم‌سالاری در عراق حاکم شد و نتیجه این شد که مردم نظام آمریکا را برنتابیدند، در افغانستان هم همین نسبت حاکم شد و الگوی مورد نظر غرب در بحث اداره جامعه آنچه نبود که نظام سلطه می‌خواست.

این عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر اینکه این منطق در مصر، تونس، لیبی و دیگر کشورها که مردم در آنها به پا خواستند و خواهان حق رأی برابر بودند،‌ حاکم شد، افزود: بنابراین بستر جامعه مسلمان، سلطه ستیزی و هویت بیداری اسلامی اینگونه شکل گرفت، مردم در برابر این نظام موجود که نسبت به نظام سلطه تمکین می‌کند حس کردند که هویتشان زیر سؤال رفته و غرورشان زیرپا لگدکوب شد، اینطور رفتار کردند که نظام‌هایی نظیر آمریکا و نظام‌های واپس‌گرایی نظیر عربستان وارد صحنه شده و تلاش کردند این وضع را مدیریت کنند.

*سیاست یک بام و دو هوای سعودی‌ها درباره دموکراسی

وی در ادامه یادآور شد: از عجایب عالم این است که عملاً غرب آراء عمومی را در برخی کشورها تحریم و آن را به سخره گرفته اما سرمایه‌های گزافی برای اینکه جامعه مصر به وضع سابق درآید، هزینه کرده و به ادعای آنها دموکراسی در سوریه و یمن، نظامی است اما هزینه گزافی برای این قضیه می‌کند و هدفش این نیست مگر اینکه فضای بیداری اسلامی را به آن سمتی که تمایل دارند، مدیریت کنند.

ایزدهی افزود: طنز تاریخی جامعه اسلامی امروز ما این است که عربستان به دشمنان سوریه کمک مالی و تسلیحاتی می‌کند،به این بهانه اینکه مردم سوریه حاکم خویش را نمی‌خواهند. همین منطق در یمن هم حاکم است و آنجا عربستان علیه قیام مردم موضع می‌گیرد و این سیاست یک بام و دو هواست. این رفتار چیزی نیست مگر اینکه اگر در کشورهای عربی منطق دموکراسی حاکم شود، نتیجه این می‌شود که در مهد کشورهای عربی یعنی عربستان نیز باید این دموکراسی حاکم شود و نتیجه قطعی چنین است که نظام باید به دست مردم سپرده شود حال آنکه شاهزادگان عربی چنین چیزی نمی‌خواهند.

*منطق عربستان نظیر رفتار دیوانگان است

وی با بیان اینکه نظام‌هایی نظیر عربستان عملاً نشان دادند در راستای مطامع رژیم صهیونیستی حرکت می‌کنند، توضیح داد: در جریان غزه که مردم برای تعیین سرنوشت خود تلاش داشتند، عربستان نه تنها کمکی نکرد بلکه جلوی مواد غذایی را نیز برای رسیدن به غزه گرفت، چنین اتفاقی در یمن هم افتاد و باعث بمباران عربستان و مبارزه علیه مردم یمن شد.

وی در ادامه تصریح کرد: بنابراین براساس آنچه رهبری فرمودند که این رفتار بدعت زشت عربستان در منطقه است که دست به جنون و از بین بردن مردم زده، باید گفت که منطق عربستان به پایان و جنون رسیده است اینها در سال های اخیر هر چه توانستند برای وهابیت تبلیغات کردند همچنان که دیوانگان اینگونه رفتار می‌کنند و منطقی ندارند تنها دیگران را اذیت می‌کنند.

*ارتباط ایران با یمن از نوع دخالت نیست

وی در پاسخ به این سؤال که منطق یمن و کشورهای دیگر از این دست چیست، توضیح داد: منطق عمده یمن بلکه سوریه و دیگر کشورها بیدار شدن هویتی است که سالیان سال حاکمان آنها را به عقب رانده‌اند الان مردم می‌خواهند به هویت اسلامی و سیستم قدیم خود بازگردند اما آنگونه که رهبری فرمودند ارتباط ما با آنها هیچوقت دخالت نیست تنها آنچه مهم است اینکه مردم حاکمیت خود را خود به دست بگیرند و هویت خود را بشناسند این چیزی است که نظام سلطه نمی‌خواهد اتفاق بیافتد اینها را سیدحسن نصرالله نیز اشاره می‌کند.

وی در پایان یادآور شد: نوع نگاه جمهوری اسلامی ایران، مردم‌سالاری براساس مصلحت خود مردم و نوع نگاه کشورهای عربی منطق فرصت‌طلبانه و نظامی‌گرایانه هست که آنها را به سمت استبداد سوق می‌دهد و جالب این است که همین‌ها وقتی دست به حمایت پاکستان دراز می‌کنند، پاکستان در فضای دموکراسی دست رد به سینه‌شان می‌زند و آنها هم تهدید می‌کنند که حمایت‌هایشان را از پاکستان محدود می‌کنند! بنابراین دموکراسی ورای خواست مردم نیست و مسئله اصلی در اصل نظام سلطه است و اولویت دوم، بقای رژیم‌های سلطنتی و مستبد در منطقه و سوم از بین بردن بیداری‌های اسلامی است که در قالب کشورهای شیعه و انقلابی رخ داده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها