کد خبر: ۳۰۵۴۳۵
زمان انتشار: ۱۰:۳۰     ۲۷ اسفند ۱۳۹۳
استاد دانشگاه و قهرمان ملی گفت: پیشرفت های دنیا می طلبد که ورزش خود را در مدیریت کلان، به روز کنیم و تکلیف ورزش قهرمانی، قهرمانان و معیشت و آینده آنان مشخص شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از صدا و سیما، حمید سجادی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از ورزشکاران ما از جمله تکواندوکاران، تابعیت کشورهای دیگر را برمی گزینند؟ افزود: این موضوع گرچه مبتلا به کادر فنی همه تیم های ملی ماست اما کار پسندیده ای نیست.

وی با بیان اینکه بضاعت و سهمیه ها، محدود هستند، گفت: فدراسیون جهانی تکواندو شرایط سختی را برای کسب سهمیه المپیک تعریف کرده است و لازمه اینکه ورزشکاران بتوانند رنکینگ های خوبی را به دست آورند این است که فدراسیون ها منابع مالی خوبی را در اختیار داشته باشند تا در مسابقات بیشتری شرکت کنند.

سجادی افزود: در روش جدید فدراسیون جهانی تکواندو، سهمیه به کشور تعلق نمی گیرد بلکه به ورزشکار بر اساس رنکینگی که کسب می کند، تعلق می گیرد.

قوانین درباره ورزش کارشناسی نشده، کارایی ندارد

معاون سابق وزارت ورزش و جوانان در دولت گذشته گفت: قوانین کشورمان درباره ورزش به اندازه کافی کارشناسی شده نیست بنابراین کارایی لازم را ندارد.

ورزشکار نیاز به فضای حرفه ای دارد

وی با بیان اینکه هنوز تکلیفان را درباره ورزش های حرفه ای مشخص نکرده ایم ادامه داد: ورزشکار نیاز به فضای حرفه ای دارد و دوران ورزش حرفه ای او محدود است بنابراین باید از او حمایت های لازم شود و مالیات بر درآمد او هم متناسب باشد.

سجادی گفت: بر اساس قوانین جدید فدراسیون جهانی تکواندو ، کسانی که تغییر تابعیت می دهند حق شرکت در مسابقات جهانی و المپیک از کشور دوم را ندارند مگر اینکه از کشور خودشان اجازه بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه نیاز به برنامه راهبردی و کلان ورزشی داریم افزود: کیفیت مدیریت کلان ورزشی باید به گونه ای باشد که جایگاه ورزش قهرمانی حفظ و تسهیلات لازم برای قهرمان در نظر گرفته شود.

سجادی گفت: حدود ۱۲ سال است که شورای عالی ورزش کشور به ریاست رئیس جمهوری تشکیل نشده است.

توقف طرح جامع ورزش از سال ۲۰۰۴

وی افزود: طرح جامع ورزش کشور هم در سال ۲۰۰۴ با ۲۱ مورد موانع اجرایی متوقف شده است که امیدواریم این طرح، به روز و اجرا شود.

ابراز نگرانی از ترک تابعیت ایرانی ورزشکاران

علی رغبتی مدیرکل برنامه ریزی و نظارت ورزش قهرمانی هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری با ابراز ناراحتی از ترک تابعیت ایران از سوی برخی از ورزشکاران گفت: باید به این موضوع نگاه واقع بینانه و عمیق داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه درصد این ورزشکاران بسیار پایین و مربوط به یک تا دو رشته خاص است افزود: تغییر تابعیت ورزشکاران ایرانی در مقایسه با تغییر تابعیت ورزشکاران دیگر کشورها بسیار کم است.

رغبتی ادامه داد: در برخی از رشته ها مانند کشتی و تکواندو استعدادهای زیادی در کشورمان وجود دارد و سهمیه ها هم محدود هستند بنابراین برخی از آنان پشت خط می مانند.

ورزش قهرمانی ما به عنوان شغل شناخته نمی شود

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت ورزش قهرمانی درباره علل تمایل برخی از ورزشکاران از جمله برخی از تکواندوکاران ما برای تغییر تابعیتشان گفت: ورزش قهرمانی ما به عنوان شغل شناخته نمی شود و موضوع مالیات بر درآمد و بیمه قهرمانان ما هم خوب حل نشده است و از طرف دیگر پیشنهاد های رقبای ما وسوسه انگیز است و دلالان هم نقش کلیدی را در این زمینه دارند.

رغبتی با تاکید بر اینکه این موضوع باید ریشه یابی شود افزود: وزارت ورزش با همکاری فدراسیون تکواندو پیگیر حل این موضوع است.

وی همچنین گفت: ایرانیان زیادی هم هستند که در کشورهای دیگر به دنیا آمده اند اما علاقه دارند برای تیم ملی ایران بازی کنند.

ملاک انتخاب در تیم ملی، شایسته سالاری است

سرمربی تیم ملی تکواندو هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: تیم ملی جای افراد شایسته است و افراد با توجه به شایسته سالاری انتخاب می شوند.

بیژن مقانلو افزود: کسانی که توان رقابت ندارند از شرکت در مسابقات انتخابی تیم ملی گریزان هستند.

وی با اشاره به اینکه باید برای المپیک ریو ۲ در ۴۸ مرحله سه بخش اردو برگزار کنیم گفت: اکنون در بخش دوم مرحله بیست و نهم هستیم و سقف نماینده های ما برای شرکت در المپیک، ۴ نفر است.

مشکلات مالی و نبود انگیزه عامل تغییر تابعیت

مرتضی کریمی سرمربی سابق تیم ملی تکواندو هم در ارتباط تلفنی،‌مشکلات مالی و نبود انگیزه را از علل تصمیم برخی از تکواندوکارانمان برای تغییر تابعیت دانست و گفت: بهای کافی به ورزشکارانمان نمی دهیم در حالی که کشورهای دیگر پیشنهادهای خوبی به آنها می دهند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها