کد خبر: ۳۰۵۱۲۳
زمان انتشار: ۱۲:۰۲     ۲۶ اسفند ۱۳۹۳
همشهري آنلاين/ خورشيد امروز که غروب کند، شب هولناک آخرين چهارشنبه سال سر برمي‌آورد. امروز گزارش‌هاي هشدارآميز زيادي در رسانه‌ها منتشر مي‌شود و صبح فردا اين گزارش‌ها جاي‌شان را به اخبار حوادثي خواهند داد که اعلام مي‌کنند چند ايراني فقط در يک شب و براي تفريح خطرناک چشم، گوش، سلامت يا حتي جانشان را از دست داده‌اند.

چهارشنبه‌سوري سال 92نسبت به سال 91بيش از 35درصد افزايش تلفات داشته است و حالا بايد ببينيم آخرين چهارشنبه سال 93چه سرانجامي خواهد داشت.در آخرين ساعت‌هاي منتهي به‌ آغاز سر و صداي ترقه و انفجار در خيابان‌هاي شهر، مسئولان و کارشناسان هم آخرين تلاش‌هاي‌شان را مي‌کنند تا شايد يک نفر نظرش را عوض کند و سراغ انواع مواد منفجره نرود؛موادي که حالا مثل نقل و نبات توزيع مي‌شوند و البته از چين به ايران رسيده‌اند.

جنس چيني براي يک موشک انفجاري اسباب‌بازي يعني اينکه ممکن است کمي دير‌تر يا کمي زودتر عمل کند و اين يعني حادثه. صداي ترقه‌هايي که امشب در شهر شنيده مي‌شود در کمترين حالت ممکن است سلامت سالمندان، بيماران و زنان باردار را تهديد کند.

صداي مهيب البته نه‌تنها براي اين افراد بلکه براي همه مردم مي‌تواند دردسرساز باشد. دبير انجمن علمي شنوايي‌سنجي ايران از مردم مي‌خواهد در اين ساعت‌ها بيشتر از سيستم شنوايي‌شان محافظت کنند.دکتر محسن احدي با هشدار درباره قرار‌گيري در معرض سروصداي بلند ناشي از انفجار ترقه‌ها مي‌گويد: «قرارگرفتن در معرض اصوات بلند ناگهاني مانند صداي انفجار ترقه يا اصوات بالاتر از ۸۵ دسي‌بل مي‌تواند موجب کم‌شنوايي براي مدت طولاني شود. حتي يک‌بار شنيدن صداي انفجار ترقه از فاصله نزديک مي‌تواند بلافاصله موجب آسيب شنوايي دائمي شود.» اين اظهارات وقتي بيشتر قابل توجه خواهد بود که بدانيم بيش از 80درصد آسيب‌ديدگان اين حوادث، نه شرکت‌کنندگان در آن بلکه تماشاچي‌ها هستند.‌

توصيه‌هاي وزارت بهداشت

روز گذشته معاون بهداشت وزير بهداشت، مشخصا درباره خطر ترکيب مواد منفجره با اکسيژن و کربن هشدار داد و گفت: در اينگونه مواد از ترکيباتي همچون نيترات، کلرات و آرسنيک استفاده مي‌شود که ترکيب آنها با اکسيژن و کربن موجب مخاطرات خوني و تنفسي در افراد مي‌شود و براي نوجوانان و جوانان بسيار خطر‌آفرين است.

دکتر علي‌اکبر سياري همچنين سوختگي‌هاي سطحي ناشي از برخورد مواد آتش‌زا به نقاط خاص بدن افراد را نخستين خطر چهارشنبه‌سوري اعلام کرد که بيشترين ميزان آسيب‌ديدگي‌ها را به‌خود اختصاص مي‌دهد.

وي گفت: سوختگي‌هاي سطحي و سوختگي‌هاي نيمه‌عميق و عميق (سوختگي‌هاي درجه يک، 2و 3) مهم‌ترين و بيشترين درصد حوادث در شب چهارشنبه آخر سال را مخصوصا براي کودکان، نوجوانان و جوانان به‌وجود مي‌آورند. مهم‌ترين اقدامات در مواجهه با سوختگي‌ها اين است که افراد ابتدا بايد محل سوختگي را با آب سرد و تميز و به‌مدت حداقل 10دقيقه بشويند. خارج کردن آرام لباس افرادي که دچار سوختگي شده‌اند، پرهيز از ترکاندن تاول‌ها و پوشاندن آنها با باند استريل، اقدامات بعدي در مواجهه با سوختگي‌هاي چهارشنبه‌سوري هستند.

علاوه بر اين آسيب‌ديدگي‌هاي چشمي نيز جزو مهم‌ترين آسيب‌ديدگي‌هاي چهارشنبه‌سوري است که گاهي منجر به نابينايي افراد نيز مي‌شود. درصورتي که چشم فردي آسيب ببيند نبايد چشم و پلک را با دست بمالند بلکه فقط بايد با آب شست‌وشو داده و در نخستين فرصت مصدوم را به اورژانس و بيمارستان منتقل کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها