۱-خودتان را به آهسته غذا خوردن عادت دهید.
۲-حتما غذایتان را خوب بجوید و آن را نیمهجویده قورت ندهید.
۳-آجیلهای خام را جایگزین کیک یا بیسکویت در میانوعدههای خود کنید.
۴-غلات از اصلیترین گروههای غذایی در رژیم روزانه ما ایرانیها هستند. در همین ایام سعی کنید عادت به مصرف غلات سفید مانند نانهای باگت یا برنج سفید را با مصرف غلات سبوسداری مانند نان سنگک یا تافتون و برنج قهوهای یا ماکارونی سبوسدار تغییر دهید.
۵-سعی کنید تعداد وعدهها و میانوعدههای غذایی خود را به ۵ نوبت در روز برسانید. با خوردن میانوعدههای صبح و عصر، اشتهای شما برای خوردن وعدههای اصلی کمتر میشود.
۶-اگر تا به امروز به بهانه کار و دانشگاه، وعده صبحانه را از برنامه غذاییتان حذف کرده بودید، این وعده مفید غذایی را در برنامه روزانهتان بگنجانید. خوردن صبحانه میل شما را به مصرف خوراکیهای قندی در میانوعده صبح و درنتیجه افزایش کالری دریافتی روزانه کاهش میدهد.
۷-عادت کنید حداقل ۳ ساعت پیش از خواب شام خود را میل کنید.
۸-برای پیشگیری از گرسنگی بیش از حد و مصرف غذاهای پرکالری در وعده صبحانه و ناهار، هرگز شام را از رژیم غذاییتان حذف نکنید.
۹-بهتر است بیشتر سهم شامتان از سبزیها و موادغذایی پروتئینی کمچرب باشد.
۱۰-خودتان را به مصرف حداقل روزی ۳ وعده لبنیات کمچرب عادت دهید. یک وعده لبنیات میتواند شامل ۱ لیوان شیر یا ۲ کاسه ماست یا ۳ لیوان دوغ یا ۱ قوطی کبریت پنیر باشد.
۱۱-تا میتوانید به جای تنقلات یا شیرینیهای مختلف از برگههای میوه استفاده کنید.
۱۲-به جای شیرینیهای خامهای و پرچرب از شیرینیهای ساده، کوچک و کمشیرین استفاده کنید.
۱۳-حتما هفتهای ۲ بار ماهی، میگو یا غذاهای دریایی تازه بخورید.
۱۴-تا میتوانید خودتان را به مصرف غذاهای کمچرب و بخارپز عادت دهید.
۱۵-بیشتر از روزی ۷ تا ۸ ساعت نخوابید.
۱۶-برای پیشگیری از کمآبی بدن و یبوست، تا میتوانید از نوشیدن چای و قهوه فراوان در سفر پرهیز کنید.
۱۷-دور خوراکیهای کنسروی و محصولات غذایی فرآوریشده و پرکالری مانند سوسیس، کالباس یا انواع ناگتها را خط بکشید.
۱۸-به جای سس مایونز از ماست استفاده کنید.
۱۹-گوجهفرنگی رندهشده یا خام را جایگزین سسهای قرمز کنید.
۲۰-به جای خیارشور، از خیار تازه برای طعم دادن به ساندویچ خود استفاده کنید.