کد خبر: ۳۰۴۵۰۹
زمان انتشار: ۰۸:۵۹     ۲۴ اسفند ۱۳۹۳
نشريه آمريکايي " فارين آفرز" با انتشار مقاله اي از بخش ديگري از همکاري هاي پنهان رژِيم اشغالگر قدس و عربستان سعودي پرده برداشت .
 به گزارش پایگاه 598 به نقل از العالم، در مقاله "فارين آفرز" به قلم "اشر اورکابي" در حالي از دسيسه عربستان با همکاري اسراييل عليه يمن در دهه 60 قرن گذشته و احتمال تکرار اين سناريو در برابر ايران پرده برداشته شده است که آل سعود همواره خود را مخالف رژيم صهيونيستي و طرفدار امت اسلامي قلمداد کرده و ظاهرا از به رسميت شناختن آن خودداري کرده است.

در اين مقاله که پشت پرده رابطه عربستان با رژيم صهيونيستي فاش شده، آمده است: روابط عربستان واسراييل در پي ناآرامي هاي فراگير اين سال ها در خاورميانه دوستانه و گرم تر شده است. آن دو که سال ها با هم رقابت کرده اند اکنون تهديدهاي مشترکي را روياروي خود مي بينند که مهم ترين آن ها عبارتند از برنامه هسته اي ايران و "داعش". علي النعيمي، وزير نفت عربستان، در ماه نوامبر پيشين از آمادگي کشورش براي فروش نفت به اسراييل خبر داد. اين درحالي است که اين کشور هنوز به طور رسمي اسراييل را به رسميت نمي شناسد. نعيمي در وين به خبرنگاران گفت: ملک عبد الله همواره الگوي روابط حسنه ميان عربستان و ساير کشورها بوده است و "دولت يهودي" در اين ميان استثنا نيست.

چند ماه پيش از اظهار نظر مزبور، ترکي فيصل، رييس سابق اطلاعات عربستان، مقاله اي را در روزنامه اسراييلي هاآرتص منتشر کرد.

هر چند که فيصل در اين مقاله مطلب جديدي به موضع گيري اتحاديه عرب درباره روند صلح –عقب نشيني اسراييل به مرزهاي قبل از سال 1967 – نيافزود، اما انتشار مقاله در يک روزنامه اسراييلي مقدمه اي مهم و اقدام قابل توجهي به شمار مي رود. اين ها نشانه ها و اشاره هايي بود که در پي سال ها پيشگويي درباره هماهنگي اسراييل و عربستان براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران مشاهده مي شد.

مهم ترين رويداد در مناسبات ميان عربستان و اسراييل همکاري غير رسمي ميان آن دو است. اسراييل و عربستان در دهه 60 قرن گذشته زمينه مشترکي را يافته بودند که عبارت بود از کشورها يا جنبش هايي که وجود آن دو را تهديد مي کرد. هماهنگي دو طرف در آن دوره تنها در سطح راهبردي باقي نماند و به همکاري تاکتيکي نيز کشيده شد.

لندن و رياض در حالي که تمايل نداشتند از نيروهاي هوادار نظام پيشين يمن به طور علني حمايت کنند، نيازمند شريکي بودند که آمادگي انجام عمليات انتقال مخفيانه سلاح به نيروهاي مزبور را داشته باشد. اين شريک اسراييل بود.

سران اسراييل معتقد بودند که جنگ نيابتي با مصر رويارويي مصر و اسراييل در سينا را خنثي خواهد کرد و ناصر فرصت حمله به اسراييل را نخواهد داشت.

ماموريت نيروي هوايي اسراييل در سال هاي 1964 تا 1966 در ارتفاعات شمالي يمن انجام شد و سلاح ها و کمک هاي اوليه و ضروري به اين مناطق ارسال شد .. خلبانان اسراييلي براي انجام اين ماموريت از بيم جنگنده هاي مصري که بر فراز درياي سرخ گشت مي زدند از آسمان عربستان استفاده کردند.

فارين آفرز افزود : برنامه ريزي و تصميم گيري در اين خصوص را نيز شماري از مزدوران انگليسي، فرماندهان اسراييلي، خاندان حاکم عربستان و پادشاه مخلوع يمن و وزير امور خارجه اش انجام مي دادند. مشارکت اسراييل و همکاري با او اما به شهروندان عربستان و يمن اطلاع داده نشد تا امنيت اين ماموريت تضمين شود و موضوع محرمانه بماند...

در اين مقاله آمده است: "اگر اسراييل و عربستان آن زمان توانستند اختلافاتشان را کنار بگذارند اکنون نيز مي توانند چنين کنند. هر يک از عربستان و اسراييل احتمال وجود ايران هسته اي را تهديدي بزرگ تر از وجود جاي پايي براي مصري ها در يمن در دهه 60 مي دانند.

نويسنده ادعا کرد : مي توان گفت اين خطر به اندازه کافي حساس هست که نيازمند يک همکاري تاکتيکي در شرايط خاصي باشد؛ بويژه زماني که تهران به تکميل مراحل ساخت بمب اتم نزديک شده باشد." علاوه بر اين، روابط غير رسمي عربستان و اسراييل همچنان پس از گذشت 5 دهه از ماموريت مزبور در يمن، ادامه دارد. از اين رو افزايش تدريجي روابط و همکاري هاي غير علني ميان دو طرف موضوع جديدي نيست.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها