به گزارش پایگاه 598 به نقل از ايمنا/
ميليون ها نفر در سراسر جهان در اثر سرطان ريه جان خود را از دست مي دهند،
به گونه اي که اين نوع سرطان يکي از علل عمده مرگ و مير افراد در کشورهاي
توسعه يافته و جوامع در حال توسعه محسوب مي شود. حال اگرچه سيگار کشيدن يکي
از عوامل مهم ابتلا به سرطان ريه است، اما قرار گرفتن در معرض آلودگي هاي
محيطي نيز نقش زيادي در ابتلا به اين بيماري مهلک دارد.
اين در حالي است که بررسي هاي جديد نشان مي دهد مصرف روزانه سير، کمک
زيادي به پيشگيري از سرطان ريه مي کند. در بررسي هاي صورت گرفته، محققان
حدود ۱۴۰۰ بيمار مبتلا به سرطان ريه و ۴۵۰۰ فرد سالم را مورد بررسي قرار
داده و از آنها خواستند تا به پرسش هايي در مورد سبک زندگي، رژيم غذايي
روزانه، سيگار کشيدن و همچنين مصرف روزانه سير پاسخ دهند.
نتايج
تحقيقات جديد نشان مي دهد که ميزان ابتلا به سرطان ريه در افرادي که حداقل ۲
بار در هفته سير خام مي خورند، حدود ۴۴ درصد کمتر از افرادي است که در
رژيم غذايي خود سير را نمي گنجانند. نتيجه شگفت انگيزتر آنکه آمار ابتلا به
سرطان ريه حتي افراد سيگاري که ۲ بار در هفته سير خام مي خورند، حدود ۳۳
درصد کمتر از ديگران است. به گفته محققان سير داراي ويژگي هاي محافظتي ويژه
اي است که مانند سدي عظيم در برابر رشد سرطان مهلک ريه عمل مي کند. آنها
دليل اين امر را در ترکيب " آليسين " موجود در سير دانسته اند که خاصيت
آنتي اکسيداني و ضد التهابي قوي دارد.