با این تغییر باید برای جلوگیری از کسری بیشتر در پرداخت یارانه در سال آینده، حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از لیست یارانهبگیران خارج شوند تا با کاهش ۳۰۰۰ میلیارد تومانی هزینه، بین منابع تعیین شده در قانون و آنچه که دولت هزینه میکند تعادل برقرار باشد.
در سال جاری نیز با وجود تاکید تبصره هدفمندی بر پرداخت یارانه به نیازمندان، سقف پرداختهای نقدی حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان بود و با یارانهای که در هر ماه به حدود ۷۶ میلیون نفر پرداخت میشد تاحدودی سازگار بود؛ از این رو با وجود تذکرات و انتقادات کارشناسان و نمایندگان نسبت به غربالگری، دولت نسبت به حذف چند میلیونی پردرآمدها ورود نکرد اما با مصوبه سال آینده حذف یارانهبگیران غیرنیازمند گریزناپذیر است چراکه درغیر این صورت حساب کسریهای دولت در هدفمندی از دوره های قبل نیز بیشتر خواهد شود.
این درحالی است که پیشتردر جریان بررسی لایحه بودجه در کمسیون تلفیق، توافق شده بود تا ۵۰۰۰ میلیارد تومان از منابع توزیعی کم و اختیار دولت برای پرداخت یارانه از ۴۲ به ۳۷ هزار میلیارد تومان کاهش یابد که دراین شرایط باید حدود ۱۰ میلیون نفر حذف میشدند؛ اما با ورود لایحه به صحن، این پیشنهاد نیز از سوی نمایندگان مطرح شد که ۱۲ هزار میلیارد تومان از رقم ۴۲ هزار میلیاردی کاسته شود که در این حالت باید یارانه ۲۶ میلیون نفر حذف میشد آنهم در حالی که دولت حتی نتوانسته نسبت به حذف ۱۰ میلیون نفر شناسایی شدهای که خود زمانی به آن اذعان کرده بود اقدام کند. که درنهایت بحث منابع توزیعی با تصویب ۳۹ هزار میلیارد تومانی به پایان رسید.
با این وجود چندی پیش بالاخره بعد از ماهها فشار برای حذف یارانه ثروتمندان، نوبخت-رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی- اعلام کرد که دولت حذف یارانه اقشار پردرآمد را به تدریج شروع کرده است. اما این گفته نوبخت درحالی مطرح شد که مطمئنا تعداد حذفشدگان و سرعت عمل دولت فاصله قابل توجهی با تعداد ۵.۵ میلیون نفری که باید از دور دریافت یارانه کنار بروند خواهد داشت.