این گزارش حاکیست، دوشنبه ی گذشته در حالی برای بازار طلا آغاز شد که اونس در ابتدا بالاترین سطح در 2 هفته گذشته را تحت تأثیر کاهش نرخ بهره بانکی چین و افزایش تقاضا تجربه و تا سطح 1224 دلار رشد یافت، اما این رشد کوتاه مدت بود و اونس با تقویت دلار و رکورد زنی شاخص های سهام شاهد خروج سرمایه شد.
کند شدن رشد کشور چین سبب شد تا مقامات این کشور کاهش نرخ بهره بانکی را اعلام کنند. همچنین دولت چین روز یکشنبه از کوچک شدن بخش کارخانه ای اقتصاد این کشور در ماه فوریه خبر داد.
البته روز دوشنبه شاخص مدیران خرید چین از سوی موسسه HSBC اعلام شد که بالاترین میزان از جولای 2014 میلادی بود.
بازار طلای تهران در روز دوشنبه در واکنش به نوسان اونس جهانی و رشد نسبی دلار قدری ارزش فلزات طلایی را بالا برد تا ارزش هر مثقال طلای 17 عیار به 436 هزار و 800 تومان برسد و این در حالی است که ارزش این فلز زرد رنگ در روز شنبه افت 1500 تومانی را تجربه کرد.
تقویت شاخص دلار و قوی ماندن آن در روز سه شنبه سبب شد تا اونس این روز را کاهشی آغاز کند. دیگر عامل کاهشی بازار طلا شاخص های سهام بودند که اعلام داده های بهتر از انتظار از میزان خرده فروشی آلمان شاخص سهام اروپا را در بالاترین سطح در 7 سال گذشته نگه داشت.
میزان خرده فروشی آلمان در ماه ژانویه در مقیاس سالانه 2.9 درصد رشد داشته است.
اما طلا در ادامه ی روز سه شنبه شاهد نوساناتی بود که رویکرد سرمایه گذاران برای خرید با توجه به سطوح پایین قیمتی در مقاطعی رشد اونس را رقم زد.
در روز سه شنبه نوسانات اونس و ریزش 14 تومانی دلار ارزش هر مثقال طلای 17 عیار را 2300 تومان پایین برد که با بهای 434 هزار و 500 تومان به مشتریان عرضه شد.
اونس سومین روز هفته را با افزایش اندک آغاز کرد اما به سرعت با تقویت دلار و رسیدن به بالاترین حد در 11 سال و نیم اخیر روبه کاهش گذاشت و در لحظاتی بهای 1197 دلار را لمس کرد که البته رشد قیمت نفت اثر تقویت دلار را تاحدودی خنثی کرد.
در این روز داده های گزارش اشتغال زایی ADP آمریکا مربوط به بخش خصوصی اعلام شد که بیانگر ایجاد 212 هزار شغل در اقتصاد آمریکا در ماه فوریه طبق انتظارات بود. همچنین افت شاخص مدیران خرید منطقه یورو سبب افت شاخص های اروپایی از رکورد 7 ساله شد که این امر بازارهای سهام جهان را تحت تأثیر قرار داد.
بازار طلای تهران در این روز به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تعطیل و در بازار غیر رسمی ارزش فلزات طلایی تغییر خاصی نیافت. اما در روز پنج شنبه قیمت هر مثقال و گرم طلا کاهش یافت و هر گرم به 100 هزار و 100 تومان دست یافت.
اونس روز پنج شنبه با انتظار سرمایه گذاران برای گزارش اشتغال زایی بخش کشاورزی که در روز جمعه منتشر می شد و قوی ماندن دلار و فرو افتادن نفت از اوج روزانه خود، با کاهش معاملات روبرو و به زیر مرز روانی 1200 دلار ریزش کرد.
البته در این روز نشست شورای حکام بانک مرکزی اروپا برگزار شد اما به علت تغییر نیافتن سیاستها و میزان نرخ بهره نتوانست بازار طلا را تحت تأثیر قرار دهد.
طلای جهانی روز جمعه را با انتظار گزارش اشتغال زایی بخش کشاورزی آمریکا با ضعف آغاز کرد و با انتشار آن و ایجاد 295 هزار شغل که بسیار بهتر از انتظارات بود، روبه سقوط گذاشت و تا سطح 1169 دلار پایین آمد.
گفتنی است، تحلیلگران اقتصادی با تکیه بر تقویت دلار بر اساس مخابره ی داده های خوب از اقتصاد آمریکا، روند طلا را کاهشی پیش بینی می کنند و معتقد هستند روند صعودی دلار به زیان طلاست که این امر فشار زیادی را بر بخش اکتشاف و تولید طلا وارد خواهد کرد.
به اعتقاد کارشناسان قیمت طلا در روزهای آینده همچنان به شدت تحت تأثیر گزارش وزرات کار آمریکاست و به سرمایه گذاران توصیه می کنند منتظر موقعیت های مناسبی برای خرید طلا در روزهای آتی باشند.
سطح حمایتی طلا در شرایط کنونی 1165 دلار است که در صورت شکسته شدن آن طلا با کاهش بیشتری همراه می شود.