کد خبر: ۳۰۲۱۵۰
زمان انتشار: ۲۳:۱۲     ۱۶ اسفند ۱۳۹۳
پدر علم کویرشناسی:
پدر علم کویرشناسی با بیان اینکه چمن‌کاری موجب گرم شدن کره زمین می‌شود، گفت: چمن سرطان‌زاست بنابراین باید چمن‌ها را از بین برد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، پرفسور پرویز کردوانی با بیان اینکه باید با وجود خشکسالی در کشور، سازمان محیط زیست و شهرداری در بحث درختکاری بیش از بیش ورود کنند، اظهار داشت: هر سال 15 اسفند را به‌عنوان روز درختکاری مدنظر قرار می‌دهند ولی به‌طور کلی نظر بنده این است که باید تمام سال به موضوع درختکاری توجه کرد و با وجود اینکه هر درختی در فصل خاص خود بار می‌دهد باید درختان متناسب با فصل کاشته شود تا خشک نشوند.
 
وی ادامه داد: در خصوص جابه‌جایی درختان نیز باید این امر تنها در زمانی صورت گیرد که درخت خواب و برگ نداده باشد؛ درواقع در جابه‌جایی درختان باید از آنها به‌خوبی مراقبت کرده و حتی در زمانی که درخت را بالای کامیون گذاشته و قصد حمل و جابه‌جایی آن را دارند، باید ریشه‌اش را کاملاً با نایلون پوشاند تا دچار آسیب نشود.
 
کاشت درخت کاج و سرو در تهران برای کاهش آلودگی هوا
 
پدر علم کویر‌شناسی بیان کرد: در خصوصی درختکاری باید به شرایط هر شهر نگاه کرد تا درختان آفت نگیرند و به‌دلیل اینکه ما نمی‌توانیم در داخل شهر به درختان سم بزنیم و این امر برای سلامت انسان‌ها ضرر دارد باید به‌دنبال درختان با مصرف آب کم و همیشه سبز و بدون آفت باشیم. درختانی مانند کاج  و سرو که از خود ترشحات داشته و آفت ندارند، می‌توانند در سطح کلان‌شهر‌ها از جمله تهران کاشته شوند چرا که این درختان در تمام سال سبز هستند.
 
وی با بیان اینکه کاشت درختانی که همیشه سبز است در تهران به کاهش آلودگی کمک می‌کنند، افزود: در زمستان تهران بیش از فصل‌های دیگر آلوده است و در این فصل درختان برگ ندارند بنابراین باید از درختانی که رطوبت داشته و از خود ترشحات به جای می‌گذارند برای کاشت استفاده کرد. این امر همچنین در خصوص اصفهان نیز صدق می‌کند.
 
کاشت درخت میوه در سطح شهر‌ها از اساس اشتباه است
 
کردوانی با اشاره به اینکه برای وسط بلوار باید درخت سرو به‌دلیل اینکه شاخ و برگش مانند کاج مانع از عبور خودرو نشود، کاشت و در دو طرف خیابان‌های سطح شهر نیز باید درخت کاج کاشته شوند، عنوان کرد: نباید به‌سمت کاشت درختان توت برویم چرا که درختان توت برای بوستان‌ها هستند و ما چندین سال است که این امر را مانند تبریز در تهران اجرا می‌کنیم و دیگر نباید چنین درختانی کاشته شود.
 
وی در خصوص کاشت درخت میوه در سطح شهر نیز گفت: درخت میوه در کلان‌شهرها از جمله تهران و اصفهان نباید کاشته شود چون هوا آلوده است بنابراین میوه را آلوده می‌کند و ما چون نمی‌توانیم از سم در سطح شهر استفاده کنیم و این درختان خراب شده و آفت می‌گیرند، کاشت درختان میوه همراه با آفت بوده و این پیشنهاد از اساس اشتباه است. همچنین کاشت درخت زیتون در برخی مناطق نیز با مشکلاتی از جمله آفت روبه‌رو خواهد بود.
 
صرفه‌جویی در آب با کاشت درخت کاج و سرو
 
پدر علم کویرشناسی با اشاره به اینکه درخت کاج همه‌ساله سبز است و آفت نداشته و به مصرف آب کمی نیاز دارد، تصریح کرد: درخت کاج در زمستان نمی‌گذارد که برف بر روی زمین بریزد ولی در مناطق کوهستانی نیز نباید چنین درختی کاشته شود چرا که اگر برف بیاید این درختان مانع ریخته شدن برف بر روی زمین شده و دیگر برف در کوهستان‌ها به آب تبدیل نمی‌شود.
 
کردوانی با بیان اینکه کاشت درخت چنار برای فصل تابستان بسیار خوب است ولی در پاییز برگ نخواهد داشت و به پاکی هوا کمک نمی‌کند، افزود: در خصوص نواحی جنوبی نیز کاشت درخت نارون بسیار مناسب است چرا که به مصرف آب کمتری نیاز داشته و آفت نمی‌گیرد.
 
چمن سرطان‌زا است/ چمن قدرت تصفیه هوا را ندارد
 
وی با اشاره به سرطان‌زا بودن چمن، اظهار داشت: باید چمن‌‌های فعلی از بین برود چرا که چمن نیاز به آب بسیاری دارد و گیاهانی مانند پاپیتال باید در سایه و به‌دور از آفتاب کاشته شود؛ درواقع این درخت نیز باید در منازل کاشته شود نه در سطح شهر و در معرض آفتاب، بنابراین نمی‌توان این گیاه را جایگزین چمن‌کاری کرد.
 
پدر علم کویرشناسی با اشاره به  هزینه بسیار کاشت چمن، گفت: خاک چمن نباید خاک باغ باشد و باید از خاک رس مخصوص برای کاشت آن استفاده کرد همچنین باید بگویم چمن قدرت تصفیه‌کنندگی هوا را ندارد و خودش به‌مرور زباله است و چمن به گرم شدن زمین کمک می‌کند و سرطان‌زا محسوب می‌شود چون کود آن از "ازت" است.
 
چمن‌های فعلی از‌ بین برود/ طی یک خیابان‌بندی بر روی چمن‌ها درخت بکارند
 
کردوانی با اشاره به اینکه باید در جهت فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت از درختان بین آحاد جامعه کوشید، افزود: چمن‌هایی که در حال حاضر در سطح شهر‌ها وجود دارند باید از بین برود و در فاصله‌ای معین (خیابان بندی) به‌جای چمن‌کاری از کاشت درخت کاج و سرو استفاده کنیم؛ در واقع این درختان در همان مناطقی که چمن وجود دارد،کاشته شود چراکه چمن از آبان تا اردیبهشت به‌دلیل اینکه زرد است، زیبایی ندارد بنابراین از هیچ نظری چمن‌کاری مناسب نیست و تنها این امر می‌تواند در دو منطقه گیلان و مازندران صورت گیرد.
 
وی با بیان "چنانچه بخواهیم درختان را برای نگهداری به خانوارها بسپاریم بنده مخالفم چراکه این امر کار مناسبی نیست" اظهار داشت: مردم از درختان نمی‌توانند به‌خوبی نگهداری کنند و با این کار وضعیت درختان بدتر می‌شود مگر اینکه درختان در حیاط منزل آنها باشد.
 
پدر علم کویرشناسی با تأکید بر اینکه نباید برگ‌های ریخته شده از درختان را از پایین درختان جمع‌آوری کرد چرا که پوسیده برگ درختان غذاهای موجودات زنده در خاک مانند هزارپا و حشرات است بنابراین باید بیل زده تا برگ‌ها به زیر خاک بروند، گفت: باز هم مطرح می‌کنم که با کاشت درختان میوه در سطح شهر مخالفم چرا که این امر نه تنها نیاز به آب آشامیدنی دارد بلکه درختان میوه آفت می‌زنند ولی کاشت درختانی مانند نارنج در شمال به‌دلیل بارندگی و وضعیت رطوبت آنجا مناسب است اما این امر را در شهرهایی مانند تهران و اصفهان که دارای آلودگی هوا هستند، نمی‌توان عملی کرد. همچنین در خیابان‌های بم ما شاهد درختان خرمایی هستیم که کاشت آنها هیچ مشکلی به‌همراه نداشته است چرا که آلودگی هوا در آنجا وجود ندارد ولی نمی‌توانیم این امر را در تهران یا اصفهان انجام دهیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
ROMANIA
۱۲:۴۴ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
۰
۰
کاج آمریکایی زمین را خشک تر می کند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها