کد خبر: ۳۰۲۱۴۸
زمان انتشار: ۲۳:۰۰     ۱۶ اسفند ۱۳۹۳
«قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس برای مشارکت و هدایت این عملیات وارد تکریت شده است... ارتش عراق توانست دو چاه نفتی که منبع اصلی درآمد داعش بود را از چنگ تروریست ها درآورد.»
به گزارش پایگاه 598 به نقل از جام نیوز، در هفته ای که گذشت تحولات بسیاری را در منطقه و جهان شاهد بوده ایم که برخی از آنها بیشتر مورد توجه شبکه های خبری عربی و انگلیسی‌زبان قرار گرفته است؛ موضوعاتی چون "حمله همه جانبه به داعش در تکریت"، "مصاحبه ظریف درباره توافق هسته ای"، "سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا" و  ...:

 

 

1- سردار سلیمانی در تکریت/ منبع اصلی درآمد داعش از چنگ تروریست ها خارج شد.

 

شبکه العربیه امارات (Alarabiya): کمیته امنیتی در استان صلاح الدین اعلام کرده است نیروهای ارتش عراق با مشارکت نیروهای مردمی توانستند گروهک داعش را وادار به عقب نشینی کنند. ارتش عراق همچنین یک مرکز تجاری را بمباران کرد که داعشی ها از طریق آن به آموزش نیروهای انتحاری اقدام می کردند. در این عملیات بیش از 150 بمب که در مسیر منتهی به تکریت تویط داعش کارگذاشته شده بود، خنثی شد.

 

 

این کمیته امنیتی خبر داد که منطقه البوحسانی و حمرین استان صلاح الدین توسط نیروهای ارتش عراق پاکسازی شد. ارتش عراق در مسیر منتهی به منطقه راهبردی حمرین که نقطه اتصال سه استان در غرب عراق است، وارد شدند و با داعشی ها در منطقه الدور که شاهد حملات گسترده ای است وارد جنگ شدند. این کمیته امنیتی آزادسازی منطقه حمرین را مهم ارزیابی کرد چرا که داعش از طریق این منطقه به مناطق مختلف در  سه استان رفت و آمد می کرد. ارتش عراق همچنین توانست دو چاه نفتی که منبع اصلی درآمد داعش بود را از چنگ تروریست ها درآورد.

 

 

شبکه یورونیوز نیز با اشاره به عملیات علیه داعش در تکریک گزارش داد: قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس برای مشارکت و هدایت این عملیات وارد تکریت شده است. ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در سنا با اشاره به حضور بسیار شفاف ایران در تکریت به خصوص در زمینه کمک های توپخانه ای، آن را اقدامی مثبت خوانده است.

 

2- احتمال پذیرش محدودیت 10 ساله در برخی ابعاد برنامه هسته ای ایران.

 

شبکه آمریکایی سی ان ان (CNN): محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با سی ان ان گفت: موضوع مذاکرات برای این است که اطمینان حاصل شود، برنامه هسته ای ایران برای همیشه صلح آمیز باقی خواهد ماند و در مقابل محدودیت های ایجاد شده برای ایران برداشته شوند. به همین خاطر است که ما فکر می کنیم اگر خواست سیاسی برای اتخاذ انتخاب های مهم وجود داشته باشد، می توانیم به توافق دست یابیم و همه باید این انتخاب های مهم را انجام دهند.

 

 

وی بدون اینکه نامی از نتانیاهو ببرد به اظهارات ضدایرانی وی در کنگره آمریکا واکنش نشان داد. ظریف در واکنش به سخنان اخیر نخست وزیر اسرائیل که توافق احتمالی هسته‌ای را اشتباهی جدی خوانده بود، گفت برخی‌ صلح و آرامش را تهدیدی برای موجودیت خود تلقی می‌کنند. وی تاکید کرد که چنین اظهاراتی بر مذاکرات تاثیری ندارد.

 

 

در بخش دیگری از این مصاحبه، کریسین امانپور، مجری "سی ان ان" سوالی را در خصوص سخنان اوباما مبنی بر لزوم توقف 10 ساله برخی جنبه های برنامه هسته ای ایران مطرح کرده و ظریف نیز پاسخ داد: بستگی دارد که این موضوع را چگونه تعریف کنید. اگر توافقی صورت بگیرد، ما آماده‌ایم که برخی محدودیت‌های مشخص برای یک بازه زمانی معین را قبول کنیم، اما من قصد ندارم جزئیات مذاکرات را در رسانه‌ها مطرح کنم.

 

 

3- از نگرانی نتانیاهو تا واکنش سناتور یهودی.

 

شبکه سی ان ان در دو گزارش دیگر به "سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا" و "واکنش سناتور یهودی به حضور نخست وزیر اسرائیل در واشنگتن" پرداخته است. 

 

نگرانی نتانیاهو از پیشرفت های هسته ای ایران: نتانیاهو در کنگره آمریگا گفت: سرنوشت آمریکا و اسرائیل در هم تنیده است و من از کنگره به‎خاطر حمایت مستمر از اسرائیل تشکر می‎کنم. تلاش ایران برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای، تهدیدی برای موجودیت اسرائیل است. ایران تهدیدی برای تمام جهان است و اگر به سلاح اتمی دست پیدا کند، دنیا را تهدید می‌کند.

 

 

وی افزود: آیت الله خامنه ای، رهبر ایران با استفاده از تکنولوژی جدید، تهدیدها علیه اسرائیل و مواضع ضدیهودی خود را تکرار می‎کند. من اینجا آمده‎ام تا در مورد موضوعی صحبت کنم که موجودیت اسرائیل را تهدید می‎کند: تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی. نتانیاهو همکاری ایران با حماس، حزب الله لبنان و حکومت سوریه را "حمایت از تروریسم" لقب داده است.

نخست وزیر اسرائیل در ادامه با اشاره به مانور اخیر سپاه پاسداران در خلیج فارس (حمله به ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی) و نمونه‎های ضربات ایران به منافع آمریکا، از گسترش نفوذ ایران در منطقه ابراز نگرانی کرد.

 

 

نتانیاهو نماینده یهودیان نیست: سناتور "دایان فینستین" با انتقاد شدید از نتانیاهو، وی را فردی مغرور و خودخواه معرفی کرد و گفت: نتانیاهو نماینده تمام یهودیان نمی باشد. این سناتور یهودی به صراحت از سفر نتانیاهو انتقاد کرد و گفت وی از جانب من سخن نمی گوید و نتانیاهو نماینده تمام یهودیان نیست.

این در حالیست که نخست وزیر اسرائیل در فرودگاه تل‌آویو از خود با عنوان "نماینده ملت یهود" یاد کرد.

 

 

این سناتور آمریکایی در ادامه افزود: من به جلسه سخنرانی وی می روم و محترمانه به حرف های او گوش می دهم اما مسئولیت من این است که برای اسرائیل و مهمتر از آن مردم یهودی نگران باشم.

 

 

4- حمله به سفیر آمریکا نتیجه سیاست های این کشور است.

 

شبکه خبری راشاتودی (RT): سفیر آمریکا در کره جنوبی با چاقو از ناحیه صورت مورد حمله قرار گرفت. این حمله در سئول پایتخت کره جنوبی اتفاق افتاد. مردی که مسئول این اقدام است، هنگام حمله شعار وحدت دو کره را سر می‌داد. وی بلافاصله بازداشت شده است.

 

 

رسانه های کره جنوبی گزارش داده اند که همین مرد در سال 2010 با بتون به سفیر ژاپن حمله کرده بود. پس از مانور مشترک نظامی بین آمریکا و کره جنوبی شاهد چندین اعتراض ضد آمریکایی در این کشور بوده ایم.

 

 

آمریکا از سال 1950 در کره جنوبی حضور دارد. بسیاری از فعالان کره جنوبی احساس می کنند که حضور ده ها هزار نظامی آمریکایی در کشورشان از نیم قرن پیش تاکنون موجب حفاظت کره جنوبی از تهاجم کره شمالی نشده و فقط برای باقی ماندن پایگاه نظامی آمریکا در بخش بسیار مهم آسیا صورت می گیرد. سیاست آمریکا در مورد تهاجم به دیگر کشورها و اشغال آن ها موجب افزایش تنش ها و خشونت شده است.

 

 

5- پایان دور جدید مذاکرات و سفر جان کری به عربستان.

 

شبکه خبری یورونیوز (Euronews): مذاکرات دو جانبه مقامات آمریکایی و ایرانی بر سر برنامه های هسته ای ایران روز چهارشنبه در سوئیس پایان یافت و از سرگیری آن به ۱۵ مارس، ۲۴ اسفند، موکول شد. جان کری گفته، هنوز اختلافات چشمگیری بین ایران و قدرت های جهانی باقی مانده است. وزیر امور خارجه آمریکا که پس از مذاکره با همتای ایرانی خود راهی عربستان سعودی شد گفت عوامل و سیاست های بیرونی باعث خارج شدن مذاکرات از مسیر دستیابی به توافق نخواهد شد.

 

 

محمد جواد ظریف هم همچون همتای آمریکایی اش در خصوص نتیجه مذاکرات جمله تکراری چند ماه اخیر دیپلمات های هر دو طرف را تکرار کرد و گفت پیشرفت هایی حاصل شد اما اختلافات و اتخاذ تصمیمات مهم و سخت باقی است.

از سوی دیگر سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا با انتقادات زیادی همراه بوده است. روزنامه جوان نوشت "نتانیاهو خود را دوباره مسخره عالم کرد" و نانسی پلوسی، رهبر دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا هم سخنان آقای نتانیاهو در کنگره را "توهین به شعور آمریکا" خواند.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها