به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا: مرضیه رئیسی، با اشاره به اینکه کلدپرس به معنای فشار سرد است و این
نام به دلیل روش استخراج این روغنها نامگذاری شده است، اظهار کرد: از
آنجایی که این روغنها به صورت دست نخورده تولید میشوند به آنها روغن بکر
نیز گفته میشود.
وی افزود: مزیت اصلی روغنهای کلدپرس نسبت به
سایر روغنها، تولید آنها بدون حرارت و عدم استفاده از تصویه شیمیایی در
تولید آنها است.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه حرارت باعث
میشود میزان روغنی که از دانههای روغنی گرفته میشود، بیشتر و فرآیند
روغنگیری راحتتر شود، تصریح کرد: برخلاف روغنهای شیمیایی که با حرارت
تولید میشود، روغنهای کلدپرس از طریق فشار مکانیکی بدون اعمال حرارت و در
دمای محیط استخراج میشود.
رئیسی گفت: به علت عدم استفاده از حرارت
در تولید روغنهای کلدپرس، ویتامینها، اکسیدانها و مواد مؤثر موجود در
دانههای طبیعی از بین نمیرود و همان روغنی که در بافت این دانهها وجود
دارد، استخراج میشود.
وی تصریح کرد: روغنهای خوراکی موجود در
بازار مراحل تصویه شیمیایی مانند بوگیری، رنگ بری و .... را گذراندهاند و
در هر مرحله با افزودن ماده شیمیایی به آنها و سپس خنثی کردن ماده اضافه
شده فاقد بو، شفاف و بازار پسندتر میشود، اما ارزش غذایی زیادی ندارند.
این
کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه روغنهای کلدپرس رنگ کدرتر و بوی خاص
خودشان را دارند، اما به دلیل نداشتن مرحله بوگیری و رنگ بری و عدم وجود
ماده شیمیایی ارزش تغذیهای بالایی دارند، افزود: روغنهای کلدپرس کاملا
طبیعی و عاری از هرگونه مواد شیمیایی است و مشخصه طبیعی خود را به دلیل
دخالت نداشتن تصفیه شیمیایی از دست نداده، به این علت دارای طعم فوق
العاده، رنگ و بوی مخصوص به خود است.
رئیسی با اشاره به اینکه
روغنهای شیمیایی به علت گذراندن مراحل مختلف تصفیه و تولید در حرارت بالا
سرطانزا هستند، اما روغنهای کلدپرس فاقد هرگونه مواد مضر و سرشار از مواد
مفید هستند، گفت: از آنجایی که روغنهای کلدپرس سرد فرآوری میشود به
مصرفکننده نیز پیشنهاد میشود سرد مصرف شده و برای سرخ کردن استفاده نشود.
وی
با اشاره به اثرات متفاوت روغن دانههای طبیعی افزود: روغن هسته انگور
برای افراد دیابتی، روغن کتان برای افرادی که رژیم دارند، روغن خارمریم
برای افرادی که از کبد چرب رنج میبرند و برای پخت و پز معمولی نیز روغن
کنجد کلدپرس از لحاظ اقتصادی و ارزش غذایی توصیه میشود.