دولت چین روز چهارشنبه از بستن 65 پایگاه و نشریه اینترنتی غیراخلاقی در این کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا، دولت چین که پیشتر نیز اقدام به بستن هزاران پایگاه اینترنتی غیراخلاقی کرده بود، اعلام کرد که این رسانه ها اقدام به انتشار تصاویر و مطالب غیراخلاقی می کرده اند.
چین به طور رسمی از سال 1385 با هدف اصلاح محیط فرهنگی دنیای اینترنت، مبارزه گسترده ای را بر ضد سایتهای غیراخلاقی این کشور آغاز کرد و از آن زمان تاکنون موفق به بستن سایت های غیراخلاقی زیادی شده است.
مسوولان خدمات فضای مجازی چین فقط در سال گذشته 180هزار نشریه و 10 هزار پایگاه اینترنتی را به دنبال انتشارات آنلاین مسایل غیراخلاقی مسدود کرده بودند.
خبرگزاری شین هوا روز چهارشنبه، در خصوص بسته شدن 65 سایت غیراخلاقی در این کشور به نقل از مرکز اطلاعات ملی و خدمات فضای مجازی چین اعلام کرد که مسدود شدن این سایت ها همزمان با شب والنتاین صورت گرفته است.
این گزارش همچنین از برخورد شدید با گردانندگان این سایت ها حکایت دارد.
بر اساس این گزارش، بخش قابل توجهی از این سایت ها با هویت کاذب و افرادی که وجود خارجی نداشتند، ثبت شده بودند.
دولت چین پیشتر اعلام کرده بود که بیش از پنج میلیون و 600 هزار نشریه به طور غیرقانونی در این کشور منتشر می شوند و شمار کسانی که از «اینترنت سیاه» در چین استفاده می کنند بیش از 420 میلیون نفر است.
مرکز اطلاعات ملی و خدمات فضای مجازی چین همچنین اعلام کرد که متصدیان سایت های مجازی غیرقانونی ضمن سوءاستفاده از مشخصات کاربران خود به اعمال منافی عفت عمومی ازجمله انتشار تصاویر غیراخلاقی و مطالب مبتذل اقدام می کردند.
مسوولان خدمات فضای مجازی چین همچنین در آستانه فرا رسیدن بازیهای المپیک 2008 پکن، 44 هزار سایت غیر اخلاقی را در این کشور تعطیل و 868 نفر را بازداشت کرده بودند.
در همین سال بود که مسوولان نظارت بر فضای مجازی این کشور 350 میلیون اطلاعات مخرب در قالب متن، عکس و فیلم را از فضا مجازی پاک کردند.
استفاده از «اینترنت سیاه»؛ کنترل بر فضای مجازی کشور چین را از سوی دستگاه های ذیربط شدت بخشیده و دامنه فعالیت این دستگاهها را حتی به خارج از مرزهای کشور سوق داده است.
رسانه های چینی چندی پیش نیز در گزارشی از شرایط جدید برای کاربران اینترنتی خبر داده بودند که بر اساس آن، کاربران از این پس مجاز به استفاده از اسامی مستعار خاص نبوده و باید به صورت واقعی پاسخگوی محتوایی که در فضای وب منتشر می کنند، باشند.
طی سالهای اخیر و با تسریع فرآیند صنعتی شدن در کشور چین و گسترش دامنه توسعه تا فضای زندگی خصوصی قشر متوسط این کشور، پکن همواره اقدامات پیشگیرانه در خصوص مقابله با آسیبهای سیاسی و اجتماعی محتمل در فضای مجازی این کشور را در دستور کار خود داشته است.
چین بزرگترین تولید کننده قطعات رایانه ای و محتواهای اینترنتی در جهان است.این کشور پیشتر از برنامه های جدیدی برای سانسور فضای مجازی خبر داده بود تا کاربرانی که در نقاط مختلف چین قصد ورود به دنیای مجازی را دارند، با محدودیتهای بیشتری مواجه شوند.