به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز؛ سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت:در کمیسیون تلفیق سعی کردیم تا حد درخور سهم بودجه را به درآمدهای نفتی کاهش دهیم.
محمدمهدی مفتح که امروز در صحن مجلس سخن میگفت با اشاره به مباحثی که بین مخالفان و موافقان کلیات لایحه بودجه مطرح شد، تصریح کرد: آنچه بین مخالفان و موافقان مطرح شد، موافقت و یا مخالفت با همه اجزای بودجه نیست، بلکه برخی از این اجزا مخالف و برخی نیز موافق داشت.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به شرایط کشور گفت: همه نمایندگان مجلس میدانند که شرایط اقتصادی کشور چگونه است و احتیاجی نیست به جزئیات آن بپردازیم، اما در چنین شرایطی سعی کردیم لایحهای را در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار دهیم که اقتصاد کشور را به جلو حرکت دهد.
مفتح با اشاره به مواردی که از سوی مخالفان لایحه بودجه مطرح شد، گفت: یکی از این موارد بحث سهم صندوق توسعه ملی بود به طوری که نمایندگان مجلس اعلام کردند، باید ۳۲ درصد از بودجه نفتی به این صندوق واریز شود، اما شما میدانید ما هم اکنون در چه شرایطی به سر میبریم.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی یک اهداف بلندمدت و یک اهداف کوتاه مدت دارد که ما در کمیسیون تلفیق تصمیم گرفتیم، سهم صندوق توسعه ملی را ۲۰ درصد تعیین کنیم.
وی با اشاره سیاست به کاهش وابستگی به نفت گفت: در کمیسیون تلفیق سعی کردیم تا حد درخور این کار را انجام داده و سهم اقتصاد را به درآمدهای نفتی کاهش دهیم.
مفتح با اشاره به اینکه بودجه یک ظرفیت سالانه دارد گفت: ما در کمیسیون تلفیق سعی کردیم به مسائل اساسی نیز توجه کنیم، اما باید در نظر گرفت که بودجه یک سری اعداد و ارقام است که نتیجه آن میتواند به بهبود مسائل اقتصادی کمک کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به افزایش درآمد مالیاتی در بودجه گفت: اگر دولت لایحهای را به مجلس ارائه میکرد که در آن کشور با کمک درآمدهای مالیاتی قرار بود اداره شود، خودتان نسبت به این لایحه موضع شدید میگرفتید.
وی گفت: قرار نیست ما از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی به مردم فشار وارد کنیم، در صورتی که باید پایه مالیاتی افزایش پیدا کند و از این طریق درآمد مالیاتی بالا رود.
وی در پایان با اشاره به دو سقفه بودن بودجه تصریح کرد:این دو سقفه کردن بودجه در سال ۹۴ موجب میشود، دولت بتواند به بهترین شکل کشور را اداره کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: ما با دو سقفه کردن بودجه کمک زیادی به دولت کردیم تا بتوانیم هزینههای کشور را کنترل کنیم.