کد خبر: ۲۹۴۲۱
زمان انتشار: ۱۲:۲۲     ۱۶ آذر ۱۳۹۰

اعلام خبر سقوط هواپيماي جاسوسي RQ173 امريكا در مرزهاي شرقي كشور كه به تأييد نيروهاي ناتو و امريكا نيز رسيده، در حالي است كه اين هواپيما جزو پيشرفته‌ترين هواپيماهاي جاسوسي ارتش امريكا است و بر اساس شواهد موجود در سري‌ترين عمليات‌هاي شناسايي مانند حمله به اسامه بن لادن مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش رجانيوز، اما آنچه كه امريكايي‌ها را به‌طور قابل ملاحظه‌اي نگران كرده است، صرفاً در تور قرار گرفتن اين هواپيما و ناتواني در عبور آن از رادارهاي ايران نيست، بلكه جمهوري اسلامي توانسته در يك اقدام بي‌سابقه كنترل هواپيماي پيشرفته امريكايي را در اختيار بگيرد و آن را با مجموعه اطلاعاتش سالم به زمين بنشاند كه اين اتفاق مي‌تواند هم به دستيابي به اطلاعات موجود در اين هواپيما منجر شود و هم مهندسان ايراني را با تكنولوژي به‌كار رفته در آن آشناتر كند.

در اين زمينه، کارشناسان نظامی به ایران هسته ای گفتند علت اصلی فرود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین امریکایی در ایران این است که ایران به فناوری پدافندی دست یافته که می تواند با استفاده از آن، کنترل وسایل پرنده ای را که در نزدیکی آسمان ایران پرواز می کنند و یا در مواقعی وارد آسمان ایران می شوند، به دست بگیرد.

منابع غربی روز یکشنبه 13 آذر 1390 اعلام کردند یک فروند هواپیمای بدون سرنشین امریکایی در مرزهای شرقی ایران سقوط کرده است. این منابع گفتند این هواپیما از نوع هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) مدل RQ 173 بوده و توسط سیستم پدافندی ایران در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان سرنگون شده است.

برخی منابع مانند سي‌ان‎ان از شهر کاشمر  به عنوان محل سقوط این هواپیما نام برده اند. سی ان ان همچنین از قول منابعی در وزارت دفاع امریکا تاکید کرد که این هواپیما حاوی اسناد و مدارک بسیار مهم و دارای طبقه بندی بالا بوده است.

این منبع امریکایی در گزارشی دیگر از قول منابع امریکایی گفت دولت اوباما احتمال می دهد این هواپیما همان هواپیمایی باشد که هفته گذشته در غرب افغانستان ناپدید شد. بی بی سی این اتفاق را آغاز «فصلی جدید در نبرد خاموش ایران و امریکا» خوانده است.

خبرگزاری روسی ریانووستی هم با انتشار گزارشی در این باره نوشت: «هواپیمای بدون سرنشین امریکایی که هم اکنون در  اختیار ایران است، از نوع هواپیماهایی است که به سختی قابل رویت است و امریکا معموملا از آن، برای کمک به فرماندهانی استفاده می کند که در صحنه نبرد نیاز به اطلاعات دارند». ریانووستی ادامه داد: «ایران موفق شده این  هواپیما را با حداقل آسیب سرنگون کند».

مهم تر از همه، صدای امریکا از قول یک مقام نظامی در ارتش امریکا، ضمن تایید سقوط این هواپیما علت اصلی آن را "از دست رفتن کنترل هواپیما" اعلام کرد.

در همین حال، منابع نظامی در تهران خبر در اختیار داشتن این هواپیمای بدون سرنشین امریکایی را تایید کرده و گفتند این اولین پهپاد امریکایی نیست که ایران موفق به ساقط کردن آن شده است.

با این وجود، این منابع استفاده از تعبیر سقوط را چندان مناسب نمی دانند، چرا که آنچه عملا اتفاق  افتاده این بوده است که ایران موفق شده با استفاده از یک فناوری بسیار پیچیده در حوزه جنگ الکترونیک، اختیار این هواپیما را که در نزدیکی مرز ایران در حال پرواز بوده، به دست بگیرد و آن را در جایی داخل خاک ایران بر زمین بنشاند.

یک منبع در این مورد گفت: «امریکایی ها بیش از آنکه از ساقط شدن هواپیمای‌شان توسط ایران نگران باشند، نگران فناوری‌اي هستند که برای نشاندن این هواپیما به کار گرفته شده است».

وی ادامه داد: «امریکایی ها می دانند کسی به طرف این پهپاد شلیک نکرده و ایران توانسته آن را در حالی درون خاک خود به زمین بنشاند که بدنه و محتویات آن کاملا سالم است».

این کارشناس نظامی ضمن تاکید بر اینکه مجاز به اظهار نظر بیشتر در این باره نیست، گفت: «از این به بعد، مرزهای ایران دیگر به هیچ وجه جای امنی برای وسایل پرنده امریکایی نخواهد بود. ایران اکنون قادر است بدون شلیک حتی یک گلوله و صرفا با استفاده از یک فناوری پیشرفته جنگ الکترونیک، اختیار این وسایل پرونده را از دست کنترل کنندگان آن خارج کرده و آنها را به درون خاک ایران هدایت کند».

این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که توجه کنیم استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین ظرف سه سال گذشته در راهبرد نظامی امریکا جایگاهی بسیار ویژه پیدا کرده است. امریکایی ها در مناطق مختلف جهان به‌ویژه در پاکستان، افغانستان و یمن با استفاده گسترده از این هواپیماها دست به عملیات  های جاسوسی و همچنین حمله به اهداف خاص زده اند. اخیرا نیز این هواپیماها مکررا در فضای مرزی ایران به پرواز در آمده و درصدد جمع آوری اطلاعات بوده اند.

فناوری جدیدی که ایران به آن دست یافته، عملا راهبرد مبتنی بر استفاده گسترده از هواپیماهای بدون سرنشین برای عملیات ویژه اطلاعاتی توسط ارتش امریکا را مختل خواهد کرد، چرا که امریکایی ها دیگر  هرگز نمی توانند مطمئن باشند کنترل وسایل پرونده ای که به پرواز در می آورند، تا آخر ماموریت در اختیار آنها باقی خواهد ماند.

کارشناسان عقیده دارند محدود شدن توان ارتش امریکا در استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، مشکلات تاکتیکی و عملیاتی جدی برای ارتش این کشور در منطفه بوجود خواهد آورد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۳۸ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰
۵
۰
عمو سام این تازه اولشه شاهنامه آخرش خوشه. اندکی صبر.....
پاسخ
هشيار
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۰۴ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰
۵
۰
درود بي پايان برنيروهاي پدافند هوايي ايران اسلامي وپهپاد
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۳۳ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰
۵
۰
همین فردا روسها و چین ها آی ناز ایران را می کشند فقط باید مراقب بود تا تکنولوژی ان را کامل بدست نیامده این هواپیما بدست روسها و چینی ها نیفتد .
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۲۳ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰
۲
۰
ایول به بچه های پدافند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۲۴ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰
۲
۰
ایول به بچه های پدافند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۳:۱۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۰
۲
۰
اگه این برو بکس بقول جوونا یه کم اندیشه کنن ودقت!خود مادام کلینتونم پایین میارنش!
پاسخ
سالارعسگری جانباز هشت سال دفاع مقدس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۰۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۰
۲
۰
درود بر سفیران شهدای هشت سال دفاع مقدس
پاسخ
مالك اشتر خامنه اي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۲۳ - ۱۹ آذر ۱۳۹۰
۲
۰
درود به روح وآرمان بلند شهيد مهاجر(اولين سازنده بهپاد درايران)
پاسخ
مهرداد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۴۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۰
۱
۰
خداوند پشت و پناه سرافرازان ملت شهید پرور و جان بر کفان ایران اسلامی باشد
پاسخ
ريحانه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۱۴ - ۲۲ آذر ۱۳۹۰
۱
۰
تو رو كم كني ايران چندبار بصورت جهاني روي آمريكا رو كم كرده كه يكيش ماجراي ريگي بود آخريش هم اين هواپيما.(ديگه طبس و ماجراي مك فارلين و جنگ تحميلي وحزب الله و غزه و ... كه به تاريخ پيوستند رو ولش كنين بابا خوب نيست آتيش زير خاكسترو هي بادش بدين) ما كه نفهميديم چندتا رو تا حالا سرنگون كردن ولي اگر همين يكي هم باشه بازم بوي سوختگي آمريكاييها رو از ايران هم ميشه حس كرددليلش هم پرت و پلا گويي اوباماست با من هم عقيده نيستين
پاسخ
رهگذر
NORWAY
۰۰:۲۶ - ۲۳ آذر ۱۳۹۰
۱
۰
بجای استفاده از لغت «سقوط» که اینروزها خیلی ها تلاش در جا انداختن این لغت دارند بهتره از لغت کنترل و فرود آوردن استفاده کنید.
سقوط یعنی اینکه خودش نقص فنی پیدا کرد و سقوط کرد در حالیکه کنترل و فرود آوردن آنهم بصورت بسیار سالم، نشانگر توانائی و برتری نیروهای ما میباشد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها