کد خبر: ۲۹۴۰۰۲
زمان انتشار: ۲۳:۱۴     ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه‌ای است که نه تنها به صورت مستقل می‌تواند به عنوان یک بخش اقتصادی در بازار حضور داشته باشد بلکه می‌تواند به عنوان زیرساخت در دیگر بخشهای اقتصادی کشور نقش فعالی ایفا کند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز؛سیدحامد قناد‌پور - یک مدرس دانشگاه ، با اشاره به تاثیر توسعه دولت الکترونیکی در استفاده از پتانسیل‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دولت باید با مشارکت و ارائه تسهیلات به شرکت‌های مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات فضای کار توسعه‌ای را برای این شرکت‌ها ایجاد کند.

او با تاکید بر این‌که ارتباطات و فناوری اطلاعات عاملی برای توسعه در سایر کسب و کارهاست اظهار کرد: در حال حاضر صنایع دیگر IT را به عنوان ابزاری برای ارتقای زیرساخت‌های خود می‌دانند در حالی که فناوری اطلاعات می تواند عامل توسعه کسب و کار در صنایع دیگر باشد.

وی در این باره خاطرنشان کرد: تجربه استفاده از فناوری اطلاعات به عنوان توسعه دهنده حوزه کسب و کار در برخی بخشهای اقتصادی کشور باعث شده است که این بخشها از پتانسیل بالاتری نسبت به صنایع دیگر بهره‌مند باشد و نمونه این امر را می‌توان در بانک‌های کشور مشاهده کرد.

این کارشناس با اشاره به این‌که اکثر صنایع چنین نگاهی را نسبت به حوزه فناوری اطلاعات ندارند، افزود: در این زمینه صنعت فناوری اطلاعات در ایران جای کار زیادی دارد.

قنادپور همچنین با اشاره به نقش تسهیل‌کنندگی فناوری اطلاعات اظهار کرد: بزرگترین تاثیر این بخش را می توان در دولت الکترونیکی دید و از این نظر نیز کشور نیازمند پیشرفت است.

وی با تاکید بر این‌که کاربردهای فناوری اطلاعات مورد پذیرش و استقبال از سوی مردم خواهد بود، گفت: اگر دولت وارد این حوزه شود و کاربردهای دولت الکترونیکی را توسعه دهد، این امر مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد و تجربه در برخی بخشهای کشور نشان دهنده این پذیرش عمومی بوده است.

این فعال حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نقش IT در زمینه توسعه کسب و کارهای شخصی گفت:‌ کسب و کارهای شخصی در حوزه فناوری اطلاعات که اصطلاحا به عنوان شرکتهای استارت آپ از آن‌ها یاد می‌شود، امروز به خوبی در کشور مورد استقبال قرار گرفته‌اند و نمونه‌های موفقی از آن در ایران نیز می توان دید.

قنادپور با اشاره به درآمدزا بودن استارتاپ‌ها، در حوزه فناوری اطلاعات گفت:‌ با توجه به جمعیت جوان زیاد در کشور این افراد می توانند از پتانسیل بازار فناوری اطلاعات در حوزه کسب و کار شخصی استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر نیز فضایی در کشور در این زمینه شکل گرفته است که بیشتر یک فضای هیجانی است اما به اعتقاد من لازم است به هیجان‌ها در این زمینه دامن زده شود تا استارتاپ‌های ارزشمندی در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شده و با عقلانیت کار خود را پیش ببرند.

وی درباره نقش دولت در بازار فن‌آوری اطلاعات اظهار کرد: دولت نباید در حوزه شرکتهای استارت آپ ورود پیدا کند و سرمایه‌گذاری داشته باشد بلکه باید نقش حامی این شرکتها را ایفا کند.

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در این باره خاطرنشان کرد: دولت می‌تواند با ایجاد نظام دولت الکترونیک و تسهیل کار سازمان‌هایی که امور خود را از طریق سرویس‌های الکترونیکی پیش می‌برند وارد این عرصه شوند.

قنادپور با اشاره به این‌که حوزه نرم افزار در ایران عمدتاً حوزه سوددهی نیست، گفت: دولت باید در قالب مشارکت و ارائه تسهیلات از شرکت‌های فناوری اطلاعات حمایت کند.

وی افزود: ایجاد شرکت‌های استارت آپ نیاز زیادی به سرمایه مالی ندارند اما لازم است دولت در زمینه امنیت سرمایه‌گذاری جذابیت ایجاد کند تا سرمایه‌گذاران به این حوزه جذب شوند.

این مدرس دانشگاه همچنین درباره پتانسیل ایران برای استفاده از بازارهای فن‌آوری کشورهای همسایه اظهار کرد: در این زمینه نیز برخی استارتاپ‌های IT در بسیاری از کشورهای منطقه مثل کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، تاجیکستان و عراق به خصوص در زمینه اپلیکیشن‌های موبایلی فعالیت می‌کنند.

قنادپور همچنین خاطرنشان کرد: در این جا دولت می‌تواند نقش تسهیل کننده مراودات در زمینه‌هایی مانند تبادلات مالی را ایفا کند و همچنین برای شناساندن، بازاریابی و مشارکت در نمایشگاه‌های حوزه IT و تعاملات سطح کلان دولتی نیز تاثیرگذار باشد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها