کد خبر: ۲۹۱۵۱۶
زمان انتشار: ۱۰:۴۸     ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
عبدالرزاق پاکزاد افزود: در گذشته بسیاری از افراد به دلیل این‌که ظرف مسی رسانایی حرارتی بالایی دارد از آن برای جوشاندن آب و تهیه انواع غذاها استفاده می‌کردند و برخی با اعتقاد بر این‌که استفاده از ظروف مسی باعث افزایش مس موجود در بدن می‌شود آن را به کار می‌بردند.
مدیر گروه بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: زودپزها به دلیل کوتاهی مدت زمان پخت غذا و کاهش مدت زمان قرار گرفتن در معرض حرارت، بهترین ظروف برای پخت غذا محسوب می‌شوند.

عبدالرزاق پاکزاد افزود: در گذشته بسیاری از افراد به دلیل این‌که ظرف مسی رسانایی حرارتی بالایی دارد از آن برای جوشاندن آب و تهیه انواع غذاها استفاده می‌کردند و برخی با اعتقاد بر این‌که استفاده از ظروف مسی باعث افزایش مس موجود در بدن می‌شود آن را به کار می‌بردند.

وی افزود: هم‌چنین در گذشته رسم بوده که ملاقه یا کفگیر آهنی در ظرف غذای در حال جوشیدن قرار می‌دادند تا مس موجود در ظرف غذا را بیشتر جذب غذا کرده و بدن هر دو عنصر را دریافت کند.

وی خاطرنشان کرد: مس یکی از فلزات حلال و نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس است و می‌تواند با مواد غذایی واکنش ایجاد کند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مس با مواد غذایی، داخل ظرف های مسی را با لایه‌ای از قلع یا فولاد زنگ نزن می‌پوشانند.

مدیر گروه بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت استان تصریح کرد: اگر ظروف مسی به شکل مناسبی قلع اندود نشده باشند و یا از مواد حاوی سرب برای قلع اندود شدن استفاده شده باشد، این عنصر می‌تواند پس از ورود به غذا در درازمدت سبب بروز مسمومیت شود.

وی گفت: این ظروف در برابر حرارت و اسید کاملا ناپایدارند و در حرارت بالا و در مقابل مواد غذایی اسیدی لایه سفید قلعی آنها از بین می‌رود و رنگ مس آشکار می‌شود.

وی اذعان کرد: در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشده باشد و یا لایه قلعی آن از بین رفته باشد باعث ورود یون مس به غذا در طولانی مدت و ایجاد تاثیرات نامطلوب بر اندام داخلی بدن و ذخیره شدن تدریجی آن در کبد به مرور زمان سبب از کار افتادن این عضو می‌شود.

پاکزاد هم‌چنین گفت: ظروف چدنی نیز دارای عمر بسیار بالا هستند و برای پخت طولانی مدت مناسب‌اند، اما باید بعد از پخت، مواد غذایی از آن خارج شوند تا اکسید نشود.

وی ادامه داد: باید مواظب خرید ظروف چدنی در بازار به دلیل وجود تقلب در تولید بود و بایستی از برندهای معروف که نشان استاندارد داشته باشند خریداری کرد.

وی در خصوص ظروف تفلون نیز افزود: ظروف تفلون هرچه گرم‌تر شوند احتمال آزادشدن بخارات سمی از آنها بیشتر است.

وی هم چنین تاکید کرد: این ظروف هرچه نوتر باشد با قرار گرفتن ظرف خالی در معرض حرارت زیاد، تاثیرات سوء آن بیشتر است.

وی گفت: با توجه به فلزات بکار رفته در این ظروف، درصورت خراشیده شدن لایه تفلون از بازسازی آن خودداری کنید و بهتر است پس از ایجاد خراش در لایه تفلون از این ظروف استفاده نشود.

وی در پایان توصیه کرد: زودپز به دلیل افزایش حرارت و کاهش زمان پخت و حفظ آب درون مواد غذایی بهترین وسیله‌ای است که برای پخت غذا می‌توان از آن استفاده کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها