کد خبر: ۲۹۱۲۶۶
زمان انتشار: ۱۵:۰۷     ۱۱ بهمن ۱۳۹۳
دولت از قشر مستضعف برای گاز مصرفی پول اضافی ‎گرفته است/ زنگنه اشتباه شرکت گاز را پذیرفت
دولت یازدهم برای سال ۹۳ گاز خانگی را ۲۰% گران کرد ولی شرکت ملی گاز با اخذ یک میانگین ۱۴۰ ریالی، این مبلغ را به طور مساوی به تمام پلکان ها اضافه کرد. این روش محاسبه باعث شد تا خانوارهایی که مصرف کمتری دارند، هزینه بیشتری بپردازند و خانوارهایی که مصرف بیشتری دارند، هزینه کمتری پرداخت کنند!
به گزارش پایگاه 598، حجت‎الاسلام حمید رسایی در صفحه اینستاگرام خود از اجحاف غیرقابل توجیه در میزان دریافتی این قبوض در ماه‎های اخیر و اقرار بیژن زنگنه به اشتباه عجیب شرکت ملی گاز در نحوه محاسبه قبوض، در کمیسیون انرژی خبر داده است.

به گزارش رجانیوز، رسایی در صفحه اینستاگرام با انتشار جدولی از نحوه محاسبه قبض گاز مشترکین شرکت ملی گاز، به جلسه اخیر کمیسیون انرژی با زنگنه و مسئولین شرکت ملی گاز اشاره کرده و نوشت:
روز سه شنبه (۷ بهمن۹۳) سوالم از وزیر نفت درباره نحوه محاسبه قیمت گاز بهای مصارف خانگی در کمیسیون انرژی مطرح شد.

دولت یازدهم برای سال ۹۳ گاز خانگی را ۲۰% گران کرد ولی شرکت ملی گاز با اخذ یک میانگین ۱۴۰ ریالی، این مبلغ را به طور مساوی به تمام پلکان ها اضافه کرد. این روش محاسبه باعث شد تا خانوارهایی که مصرف کمتری دارند، هزینه بیشتری بپردازند و خانوارهایی که مصرف بیشتری دارند، هزینه کمتری پرداخت کنند! (در ستون قرمز رنگ دقت کنید.)

این روش محاسبه بر خلاف قاعده عقلی و قانون هدفمندی یارانه ها بود که مبنای آن مصرف بیشتر، هزینه بیشتر است. در حالی که روش درست این است که ۲۰% گرانی مصوب دولت از قیمت هر پلکان گرفته شود و به آن اضافه شود(در ستون سبز رنگ دقت کنید).

در جلسه روز سه شنبه وقتی مستندات و جداول مربوطه را ارائه کردم و مسئولان شرکت گاز توضیحاتشان را ارائه دادند، آقای زنگنه اشکال بنده را پذیرفت و از دقت نظر صورت گرفته تشکر کرد.

با این حساب دولت ملزم و موظف است که تمام گاز بهای اضافه ای که بر اساس روش قبل از مردم گرفته است را به آنها باز گرداند. نکته مهمی که نباید از آن غفلت کرد این است که بر اساس آمار ارائه شده شرکت گاز، دهک اول جامعه (اقشار کم درآمد و واقعا ضعیف) درحالی که ۱۰/۵ درصد از جمعیت کشور تشکیل می دهند فقط یک درصد از گاز را مصرف می کنند ولی دهک دهم جامعه (اقشار پردرآمد و ثروتمندان) ۹/۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، اما ۲۱/۵ درصد از منابع گاز را مصرف می کنند. از برادر محترمی که در یکی از ملاقات های مردمی، بنده را متوجه این موضوع کرد متشکرم. روزهای آینده در این باره در سایتمبیشتر خواهم نوشت.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها