به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، وي با بيان اينکه 17 ميليون نفر در دنيا بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي
سالانه جان خود را از دست ميدهند گفت: 9 ميليون نفر از اين افراد به علت
فشار خون ميميرند که علت اصلي فشار خون نيز مصرف نمک است.
رئيس انستيتو
تغذيه ايران ذائقهسازي و مصرف غذاي سالم در افراد را يکي از عوامل مهم در
پيشگيري از فشار خون عنوان کرد و گفت: بعضي مناطق کشور الگوي مصرفي
متفاوتي دارند و تحقيقات نشان ميدهد که اين الگوهاي غذايي نقش مهم در
ابتلا به انواع بيماري ايفا ميکند.
مصرف روزانه نمک نبايد از 3 گرم
تجاوز کند ضمن اينکه با توجه با اعلام متخصصان تغذيه در هر صد گرم پنير
2.2گرم، در هر صد گرم نان 2.3 و حتي در هر صد گرم سس گوجه 1.8 گرم نمک وجود
دارد و اين ميزان در نان سنتي به 1.75 ميرسد.
حاجي فرجي در ادامه به
عادت غذايي ايرانيان اشاره کرد و گفت: برخي عادت دارند قبل و بعد از غذا
مقداري نمک مصرف کنند. اين افراد بايد توجه داشته باشند که مصرف نمک در پيش
و پس از غذا خوردن به اين دليل بوده که معده را تحريک و سبب ترشح شيرههاي
مختلف شود.
رئيس انستيتو تغذيه افزود: اين مقدار نمک بايد در حد نوک
انگشت باشد و نبايد از چند صدم گرم تجاوز کند آن هم در شرايطي که مقدار
مصرفي نمک روزانه ما از 3 گرم تجاوز نکند.
از نمک به همراه شکر و هروئين به عنوان سم سفيد ياد ميشود که سالانه جان عده بسياري را ميگيرد.
طبق آمار اعلامي دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، نمک بسيار مضرتر از هروئين است و جان انسانهاي بيشتري را نسبت به هروئين ميگيرد.