کد خبر: ۲۹۰۴۶۲
زمان انتشار: ۱۲:۴۷     ۰۸ بهمن ۱۳۹۳
تغذيه تاثيري شگرف بر سلامت جسمي و روحي ما دارد. تحقيقات اخير مشخص كرده است مصرف چربي‌هاي ترانس و اشباع نه تنها مي‌توانند عامل ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي باشند بلكه خطر ابتلا به افسردگي را هم بالا مي‌برند.
تحقيقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانيايي روي عادات غذايي 12 هزار و 59 فرد دانشگاهي نشان داده است افرادي كه چربي‌هاي ترانس زياد مصرف مي‌كنند 50 درصد بيش از سايرين در معرض افسردگي قرار دارند. برخلاف آنها افرادي كه اهل مصرف چربي‌هاي يك ظرفيتي غيراشباع هستند كمتر از سايرين به افسردگي دچار مي‌شوند. به گفته متخصصان داشتن يك رژيم سالم غذايي نه تنها خطر ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي و انواع سرطان‌ها را پايين مي‌آورد بلكه سلامت روان را هم تضمين مي‌كند. مثلا داشتن رژيم مديترانه‌اي مانع از بروز افسردگي مي‌شود برخلاف آن رژيم‌هاي غربي احتمال افسردگي را بالا مي‌برند. آلمودنا سانچز استاد طب پيشگيري از دانشگاه لاس پالماس دگران در اين باره گفت: هر چه قدر يک فرد بيش‌تر از چربي‌هاي ترانس استفاده کند به همان ميزان با احتمال بيش‌تري تحت تاثير اثرات مخرب ناشي از آن قرار خواهد گرفت.

اين در حالي است که نوع ديگري از چربي‌ها که در ماهي‌ها، روغن‌هاي گياهي و روغن زيتون يافت مي‌شوند مي‌توانند خطر ابتلا به علائم افسردگي را تا حد زيادي کاهش دهند.

البته بايد توجه داشت اين مطالعات روي افرادي انجام شد که ميزان مصرف چربي‌هاي ترانس در آن‌ها کم بود با اين حال محققان متوجه شدند خطر ابتلا به افسردگي در اين افراد تا 50درصد بيش‌تر از ديگران است که اين موضوع نشان مي‌دهد رژيم غذايي که هر فرد مصرف مي‌کند نقش بسيار مهمي در وضعيت روحي او بازي مي‌کند.
در حال حاضر نزديک به150ميليون نفر در جهان از علائم افسردگي رنج مي‌برند که اين آمار در طول سال‌هاي گذشته رشد چشم‌گيري داشته است. دانشمندان معتقدند تغيير در رژيم غذايي انسان‌ها از مهم‌ترين عوامل بروز اين حالت در جامعه مدرن امروز شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها