به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز: مجید پورنعمت گفت: فهرست ۳۰ شرکت بزرگ، توسط شرکت بورس در دوره های زمانی سه ماهه مورد بازبینی قرار می گیرد و دوره بازبینی سبد سهام این صندوق، مطابق اعلام فهرست جدید ۳۰ شرکت بزرگ توسط شرکت بورس اوراق بهادار تهران خواهد بود.
مدیرعامل کارگزاری فیروزه آسیا ضمن اعلام قریب الوقوع بودن پذیره نویسی نخستین صندوق شاخصی قابل معامله بورس ،جزئیاتی در خصوص این نسل جدید از صندوق ها ارائه کرد و گفت: صندوق سرمایه گذاری شاخص ۳۰ شرکت بزرگ فیروزه اولین صندوق شاخصی قابل معامله در بورس تهران است که شرکت کارگزاری فیروزه آسیا در زمستان امسال و با حداقل سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال و حداکثر سرمایه ۵۰۰ میلیارد ریال با همکاری شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران (سهامی عام) تاسیس کرده و پذیره نویسی آن از هفتم بهمن ماه جاری آغاز می شود.
وی افزود: صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی در واقع نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری هستند که در آن مدیران صندوق در تلاشند تا سبدی از اوراق بهادار با ترکیب و اوزان متناسب با یک شاخص مبنا را تشکیل دهند تا بر این اساس عملکردی مشابه با عملکرد شاخص داشته باشند. بنابراین در این نوع از صندوقها نقش مدیریت یک نقش غیرفعال است و تنها در راستای انطباق ترکیب و وزن اوراق موجود در سبد با شاخص مبنا می بایست مسئولیت خود را انجام دهد.
پورنعمت در برابر این سئوال که هدف از تشکیل این صندوق چیست؟ پاسخ داد: هدف از تشکیل صندوق سرمایه گذاری شاخص ۳۰ شرکت بزرگ فیروزه، پیروی از شاخص ۳۰ شرکت بزرگ، جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و تشکیل سبدی متنوع از دارایی ها است، به طوریکه بازدهی صندوق قبل از کسر هزینه های صندوق، از متوسط بازدهی شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بیشتر باشد .البته رویه این صندوق بهگونهای طراحی شده است که محدودیتهای موجود در تعریف شاخص (از قبیل سود نقدی و توقف نمادها) را در نظر میگیرد و بنابراین نگرانی سرمایهگذاران در این بخش کاملا دیده شده است.
پورنعمت در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر این که ملاک انتخاب شرکت ها در این شاخص چگونه است، توضیح داد: شاخص ۳۰ شرکت بزرگ برای نشان دادن روند کلی معاملات شرکت های بزرگ در بورس تهران طراحی شده است و سهام ۳۰ شرکت که از میان ۱۰۰ شرکت بزرگ دارای ارزش معاملات بالا انتخاب می شود را در بر می گیرد. این شاخص، عملکرد سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار اول و دوم بورس اوراق بهادار تهران را نشان می دهد.
مدیر صندوق شاخصی فیروزه ادامه داد: فهرست ۳۰ شرکت بزرگ، توسط شرکت بورس در دوره های زمانی سه ماهه مورد بازبینی قرار می گیرد و دوره بازبینی سبد سهام این صندوق، مطابق اعلام فهرست جدید ۳۰ شرکت بزرگ توسط شرکت بورس اوراق بهادار تهران خواهد بود. افزون بر این، ترکیب سهام در صندوق شاخصی، بر اساس استراتژی غیرفعال (passive) اداره می شود، لذا ماهیتاٌ نیازی به بازبینی فعال و روزانه ندارد، بلکه در دوره های اعلام فهرست جدید ۳۰ شرکت بزرگ از طرف شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازبینی در سهام انتخابی و وزن آن ها صورت می گیرد.
این کارگزار بورس اوراق بهادار ارکان نخستین صندوق شاخصی قابل معامله بورس تهران را این گونه معرفی کرد: مدیر این صندوق شرکت کارگزاری فیروزه آسیا بوده ، شرکت مشاور سرمایه گذاری معیار نیز به عنوان متولی این صندوق انتخاب شده و موسسه حسابرسی بیات رایان هم حسابرس آن به شمار می رود، همچنین شرکت تامین سرمایه نوین نیز بازارگردانی این صندوق را برعهده گرفته است.
وی در بیان مزایای صندوق های شاخصی در مقایسه با صندوق های با مدیریت فعال گفت: در اختیار داشتن سبدی از سهام بسیارمتنوع که منجر به کاهش ریسک و افزایش بازدهی میشود، هزینه های عملیاتی و معاملاتی کمتر از مهمترین مزایای این نهاد مالی نوین است، ضمن این که صندوقهای شاخصی به سرمایه گذار کمک میکنند تا تنها عملکرد شاخص را تعقیب کنند؛در حالی که در سایر صندوقها ریسک انتخاب سهم غیر مناسب از طرف مدیر وجود دارد. ضمن این که وقتی کسی در یک صندوق شاخصی سرمایهگذاری میکند آگاهی کامل از بازدهی سرمایه خود دارد.
پورنعمت با بیان این که تجربه بینالمللی نشان میدهد میانگین بازدهی صندوقهای شاخصی از میانگین بازدهی سایر صندوقها بالاتر است، در بیان دیگر مزایای صندوق های شاخصی گفت: در این نوع از صندوق ها سرمایه گذار نیازی برای نظارت برعملکرد مدیران صندوق ندارد.
به گفته وی، دوره پذیره نویسی صندوق از هفتم تا بیست و یکم بهمن ماه سال جاری از طریق کارگزاری های بورس اوراق بهادار است.