کد خبر: ۲۸۹۷۱۹
زمان انتشار: ۱۲:۱۱     ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
1235 نفر از دانش آموختگان و دانشجويان بورسيه با اشاره به احکام بورسيه‌ها و نحوه ابلاغ آنها و اعلام نيازهاي صوري دانشگاه‌ها از وزير علوم خواستند تا احکام کميته تعيين مصاديق بورسيه را راستي آزمايي کند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، متن کامل اين نامه به شرح ذيل است:
« وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري، جناب آقاي دکتر فرهادي
با سلام و تحيت؛

احتراماً، همانگونه که جنابعالي مستحضر هستيد، طي ماه‌هاي گذشته اقداماتي غيراخلاقي و غيرقانوني عليه دانش آموختگان و دانشجويان بورسيه انجام گرفته که در رسانه‌ها نيز به شکل نادرستي منعکس گرديد. تا آنجا که روابط عمومي وزارت علوم در اطلاعيه‌اي از عملکرد رسانه‌هايي که بدون توجه به آمار و ارقام، با حاشيه‌سازي موجبات آزردگي کليه بورسيه‌ شدگان را فراهم آورده و هم از عکس‌العمل‌هاي شتاب‌زده و هيجاني برخي ديگر از رسانه‌ها و افراد، عميقاً احساس تأسف نمود.

و در همين رابطه و بدون وجود مستندات قانوني، مقررات و ضوابط، کميته‌اي غير تخصصي، غير فعال در سنوات گذشته و غير قانوني به نام « کميته تعيين مصاديق بورسيه » براي بررسي بورسيه هاي دولت قبل تشکيل شد که داراي اختياراتي باورنکردني و فراقانوني بود. اين کميته بدون حضور و نظر اعضاي کميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي که مدت‌ها روي اين پرونده تحقيق و تفحص کرده بودند، تشکيل و مصوبات قانوني شوراي مرکزي بورس دولت سابق را که بالاترين مرجع اعطاي بورس در کشور است، نقض نمود.

ازسوي ديگر، اين کميته در جايگاه قاضي مي­توانست دانش‌آموختگان و دانشجويان بورسيه شاهد و ايثارگر را به هر شيوه دلخواه و غير قانوني مجازات کند. گويي در اين کشور هيچ قانون و ضابطه مشخصي در اين‌باره وجود ندارد و اين کميته غير قانوني در نقش شاکي، دادستان، هيات منصفه و قاضي عمل کرده‌است.

علاوه برعدم صلاحيت قانوني اين کميته و نقض مکرر قوانين و مقررات و تصميمات قانوني قبلي، مصوبات اين کميته، خسارت جبران ناپذيري به کشور عزيزمان و افراد وارد کرده که در مراجع قضائي قابل پيگيري است. صرفنظر از عدم وجود اختيارات قانوني کميته و وارد کردن خسارت به وزارتخانه و دانشگاه­ها، علي‌رغم ادعاي رسانه اي و کذب 3000 بورسيه غيرقانوني، که براي مدت‌ها خوراک دندان‌گيري براي شبکه‌هاي ضدانقلاب و معاندين فراهم کرد، اين کميته تنها 36 نفر را به علت گزارش نادرست خودشان به اداره کل بورس فاقد شرايط بورسيه شدن تشخيص داده که آنهم قابل تامل است.

از جمله مجازات‌هاي ابداع شده در کميته؛ لغو بورس و ادامه تحصيل با هزينه شخصي بود. اين مجازات‌هاي سنگين شامل حال چندصد نفر از دانشجويان بورسيه شد و آنها را در حالت بلاتکليفي قرار داد. در اينجا اصلا به طرح اين سوال نمي‌پردازيم که اگر بورسيه اين دانشجويان قانوني بوده چرا آنها را اينگونه کيفر داده‌اند و اگر غير قانوني بوده، چرا به آنها امکان ادامه تحصيل داده‌اند؟ اقدامات غير قانوني در اعلام مجازات‌هاي ابداعي در سطح گسترده‌اي تضييع حقوق افراد و خانواده‌هاي ايثارگران و دانشگاه‌ها را فراهم کرده که خسارت ناشي از آن جبران ناپذير است. حاصل اين اقدامات غيرقانوني، نااميدي، سرگرداني و بلاتکليفي خيل عظيمي از دانشجويان بورسيه و خانواده‌هاي آنها را موجب شده‌است. بهره گيري و سوءاستفاده دشمنان اسلام و انقلاب از اين قضايا از ديگر وجوهي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

در ادامه مسئولان سازمان امور دانشجويان و اداره کل امور بورس که خود بيش از همه از غيرقانوني بودن اين تصميمات مطلع بودند، شروع به نامه نگاري‌هاي " محرمانه" با دانشگاه‌ها کردند و از آنها خواستند تا احکام لغو بورس و ساير مجازات در کميته غير قانوني را به صورت شفاهي به دانشجويان ابلاغ کنند.

ازطرف ديگر، براي ايجاد فشار روحي و رواني بيشتر بر دانشجويان بورسيه و شاهد و ايثارگر، دانشگاه‌ها پرتال آموزشي آنان را بسته و از ثبت‌نام، شرکت در امتحانات، برگزاري آزمون جامع، دفاع و... دانشجويان جلوگيري کردند؛ اين نوع برخوردها با دانشجويان بورسيه در محيط دانشگاه، مصيبتي بزرگ و غير قابل باور است.

سازمان امور دانشجويان و دانشگاه‌ها با اين کار نتيجه احقاق حق و رسيدگي در کميته تجديد نظر را از قبل بلااثر کرده و بنابراين ظلم مضاعف و جبران ناپذيري در حق دانشجويان روا داشته­اند.

جناب آقاي وزير؛

با توجه به شناختي که از شما وجود دارد انتظار مي‌رود جنابعالي هر يک از دانشجويان بورسيه که از فرزندان انقلاب هستند و هدفي جز خدمت به نظام اسلامي و کشور عزيزمان را ندارند را به عنوان سرمايه­هاي معنوي کشور قلمداد نماييد. شما در کجاي دنيا شنيده ايد که يک وزارتخانه دولت، حکمي بر خلاف مصوبات پيشين همان وزارتخانه صادر کند و کساني را که هيچ نقشي در صدور و تاييد اين مصوبات نداشته‌اند( جزاينکه مطابق ضوابط علمي و عمومي پذيرفته شده‌اند) را اين چنين مجازات کنند.

تاکنون ديده يا شنيده نشده‌است که احکامي که سرنوشت حال و آينده چند صد نفر را تعيين مي­کند، توسط يک کميته داخلي، مصوب و بصورت «در گوشي» ابلاغ شود؛ اگر اين احکام قانوني است چرا سازمان امور دانشجويان بايد آنها را به صورت پله‌اي و قطره چکاني به دانشگاه‌ها ابلاغ کند؟ چرا بايد از دانشگاه‌ها بخواهد که آنرا به صورت شفاهي به اين دانشجويان ابلاغ کنند. کار قانوني و اين همه پنهان کاري؟

از قصه پر غصه احکام و نحوه ابلاغ آنها که بگذريم به قضيه اعلام نيازهاي صوري قرار گرفته بر روي پايگاه سازمان امور دانشجويان مي­رسيم.

ما از شما به عنوان مقام عالي وزارت و يکي از عناصر ولايي، انقلابي و با صداقت دولت مي­خواهيم که با هماهنگي با روساي دانشگاه‌ها و مراکز جذب، اين ليست را «راستي آزمايي» کنيد. چرا سازمان امور دانشجويان بايد اينگونه با اعتبار و شرافت وزارتخانه و دانشگاه‌ها و با زندگي و آينده دانشجويان بورسيه، بازي کند؟ چرا اين سازمان در يک ساله اخير، به خبرسازترين و جذاب‌ترين ارگان براي رسانه‌هاي ضدانقلاب و معاند تبديل شده، اصولا چرا اين سازمان بايد مبدأ ظلم و فشار بر دانشجويان بورسيه باشد؟ در صورتيکه انتظار است سازمان امور دانشجويان در جهت حمايت از دانشجويان و صيانت از آنها گام بردارد.

در حالي که سازمان امور دانشجويان، اختيارات خود را جهت تصويب مصوبات جديد مثل شرايط اختصاص اعلام شده براي بورس سال 93، قانوني مي­داند، چرا همين اختيارات را از مسئولين و دولت قبلي عملا سلب کرده و مصوبات آنها را در زمان خودشان، غير قانوني اعلام مي‌کند؟ در حالي­که قرار بود مصوبات و آيين نامه‌هاي دولت قبل مبناي بررسي ها باشد، چرا دانشجويان داراي اعلام نياز در دولت قبل، هنوز حکم بورسيه خود را دريافت نکردند؟ چرا آنها بايد اعلام نياز جديد ارائه کنند؟ آيا با تحرکات گسترده منفي سازمان امور دانشجويان و چينش فعلي مديران و مسئولين دانشگاه­ها، اين دانشجويان امکان گرفتن اعلام نياز مجدد را دارند؟ آيا اين تکليف مالايطاق براي دانشجويان بورسيه نيست؟

با توجه به اينکه کميته تجديد نظر بورسيه‌ها، مشغول بررسي و سنجش صحت احکام صادره است، چرا دانشگاه­ها از باز کردن پرتال آموزشي دانشجويان، جلوگيري مي­کنند و يا اجازه دفاع از رساله را به آنها نمي‌دهند؟ چرا دانشجويان بي دفاع و بورسيه که گناهي جز گرفتن بورسيه طبق ضوابط وقت وزارت علوم ندارند، اکنون بايد در موجي از اضطراب و دلهره منتظر تصميمات دانشگاه‌ها يا سازمان امور دانشجويان، براي ادامه تحصيل باشند؟ از نظر شما گرفتن تعهدهاي سنگين و مجبور کردن دانشجوي بورسيه براي امضاي آن توسط دانشگاه‌ها به منظور امکان انتخاب واحد در نيمسال تحصيلي جديد، اقدامي اخلاقي و قانوني است؟ مگر اين دانشجويان پيش از اين تعهدات چند ده ميليوني به وزارت علوم نداده اند؟ آيا سازمان امور دانشجويان و دانشگاه‌ها براي اين آزارهاي گسترده و تصميمات زجر آور، مجوز قانوني و يا حجت شرعي دارد؟

علاوه بر تمامي رنج‌ها و صدمات روحي و هزينه‌هاي مادي و معنوي تحميل شده بر کشور عزيزمان و دانشجويان بورسيه و شاهد و ايثارگر و خانواده‌هاي آنها در يکسال گذشته، به قضيه تبديل وضعيت دانش آموختگان بورسيه و مربيان در دانشگاه‌ها مي‌پردازيم. در چند ماه اخير چه اتفاق خاصي روي داده‌است که بسياري از دانش آموختگان بورسيه و مربيان دانشگاه‌ها که اعلام نياز و حکم بورسيه داشته­اند و يا اعضاي هيات علمي پيماني که چندين سال در دانشگاه مشغول بکار بوده اند و از تمامي فيلترهاي سازمان دانشجويان و دانشگاه ها گذشته اند، با "عدم نياز" هيات جذب دانشگاه‌ها مواجه شدند؟ آيا باورکردني است که با تغيير مديران دانشگاه‌ها، نياز دانشگاه‌ها و گروه‌هاي تخصصي هم تغيير کند؟ آيا مي‌توان باور داشت که چنين وضعيتي به صورت اتفاقي ايجاد شده باشد؟ هدف از ايجاد اين همه سد در مسير دانش آموختگان و دانشجويان بورسيه که از ناب­ترين و نخبه ترين نيروهاي علمي انقلاب و دانشگاه‌ها هستند، چيست؟ کدام وجدان بيدار و روح حقيقت جويي مي پذيرد که ايجاد اين حجم از مشکلات و معضلات براي دانشجويان و فارغ التحصيلاني که هيچ گناهي نکرده و هيچ عمل غير قانوني انجام نداده اند، انساني است؟

جناب آقاي وزير؛

ما به عنوان دانش آموختگان و دانشجويان بورسيه از شما تقاضا داريم تا با مديريت جامع اين موضوع، تدبير لازم براي صيانت از اعتبار و حيثيت دانشجويان بورسيه، فارغ التحصيلان، مربيان و دانشجويان بورسيه شاهد و ايثارگر به عنوان سرمايه هاي معنوي و آينده سازان کشور عزيزمان اعمال نموده و زمينه را براي اخذ يک تصميم عادلانه و قانوني در رابطه با آنها فراهم آوريد. اميد است اقدام به موقع جنابعالي، فرصت سوءاستفاده بيشتر از اين موضوع را از دشمنان، فتنه گران، معاندين انقلاب و رسانه هاي بيگانه سلب نمايد.

از شما تقاضا داريم با توجه به روند بررسي­هاي کميته تجديد نظر، به دانشگاه­ها ابلاغ کنيد که امکان انتخاب واحد، ادامه تحصيل و يا احيانا دفاع از رساله را براي دانشجويان بورسيه در نيمسال تحصيلي جاري فراهم آورند. از شما صادقانه مي­خواهيم که در مورد بازنگري در مورد احکام "عدم نياز"، به خيل گسترده اي از دانشجويان، فارغ التحصيلان و مربيان، به دانشگاه ها تذکر و دستور دهيد. همچنين از شما درخواست مي­کنيم به عملکرد يکساله اخير سازمان امور دانشجويان و اقدامات و تصميمات عجيب اين سازمان و تبعات آن با ديده تدبير بنگريد. قطعا تصميمات شجاعانه، حق طلبانه و انقلابي و عادلانه حضرتعالي و دفاع از و صيانت از ارزشهاي انقلاب و نظام مقدس جمهوري اسلامي موجب جلب رضاي خدا و حضرت حجت (عج) خواهد شد.»
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها