ساعت 24/ «مهديهالسادات حاجيميرزاده» در آستانهي هفته پويش ملي مبارزه
با سرطان از ۸ تا ۱۵ بهمنماه، با اشاره به ارتباط مصرف رژيمهاي پرچرب با
سرطان، اظهار کرد: دريافت مقادير زيادي چربي(گوشت قرمز، تخم مرغ، محصولات
لبني با مقادير فراوان چربي و کلسترول) موجب افزايش احتمال خطر سرطان روده،
سينه و کليه ميشود.
وي با بيان اينکه دريافت زياد چربي بهويژه در
زنان يائسه احتمال بروز سرطان سينه را افزايش ميدهد، تصريح کرد: مصرف
روغن زيتون خطر بروز بسياري از سرطانها به خصوص سرطان سينه را کاهش
ميدهد.
حاجيميرزاده با اشاره به روشهاي تغذيهاي بمنظور
پيشگيري از سرطان، تصريح کرد: افزايش مصرف روزانه ميوهها و سبزيها در
برنامهي غذايي روزانه(حداقل پنج بار در روز) و انتخاب ميوهها و
سبزيهاي رنگي(سبز تيره و نارنجي) از جمله اين روشها است.
وي
با تأکيد بر مصرف ميوهها و سبزيها همراه با غذا يا بهعنوان ميان وعده،
خاطرنشان کرد: کاهش مصرف غذاهاي پرچرب مانند کره، لبنيات پرچرب، کله پاچه،
گوشتهاي قرمز، روغن جامد و سس مايونز، کاهش مصرف گوشتهاي فرآيندي مانند
سوسيس و کالباس بهعلت ترکيبات نيتراتي که بهعنوان نگهدارنده و رنگدهنده
به آن اضافه ميشوند، از جمله روشهاي پيشگيري از سرطان است.
اين
کارشناس تغذيه بر طبخ صحيح غذاها و پرهيز از مصرف زياد غذاهاي سرخ شده،
کاهش مصرف غذاهاي شور بهعلت نقش آن در سرطان معده و استفاده از نانهاي
تهيه شده از دانه کامل و غلات سبوسدار تأکيد کرد