دکتر آگاه، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد
اظهار داشت: ترش کردن علامتی از رفلاکس میباشد که با برگشت محتویات معده
به مری به وجود میآید.این بیماری شایع باعث سوزش سردل و پشت جناح میشود
که باید درمان گردد.
وی ادامه داد: ریسک ضایعات پیش سرطان، زخم انتهای مری و تنگیهای آن از
عوارض این بیماری به شمار میروند که با رژیمهای غذایی و درمان طبی مقابل
پیشگیری میباشد.
خطر کاهش وزن، خونریزی، گیر کردن غذا و رفلاکسهای طولانی مدت از علائم
این بیماری هستند که در برخی موارد برای پیش سرطان نیاز به آندوسکوپی
دارد.
آگاه با اشاره به اینکه 2 گونه مواد غذایی رفلاکس را تشدید میکند، افزود:
نوعی از مواد غذایی چون چربی ها، نعناع و مواد محرک هستند که دریچه معده
را شل کرده و باعث تخلیه آن میگردد. این نوع مواد غذای به شدت میزان ترش
کردن را بالا میبرد. همچنین آب مرکبات، مواد تحریک کننده، سسها، غذاهای
شور و تند در رفلاکس معده اثر سوئی دارد.