کد خبر: ۲۸۶۸۶۳
زمان انتشار: ۱۲:۲۹     ۲۷ دی ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ايسنا/ محققان دانشگاه لستر دريافته‌اند پروتئيني که به بازيابي مغز حيوانات در زمان بيدارشدن آن‌ها از خواب زمستاني کمک مي‌کند، مي‌تواند نقش کليدي در مبارزه با بيماري آلزايمر ايفا کند.
پروتئين RBM3 نقش اساسي در جلوگيري از فقدان سلولهاي مغزي و ارتباطات آنها در زمان کاهش دماي بدن تا سطوح خطرناک ايفا مي‌کند.

هنگامي که حيوانات به خواب زمستاني مي‌روند، تعداد سيناپس‌هاي مغزشان کاهش يافته و به آن‌ها اجازه ورود به حالت کندي را مي‌دهد.
دانشمندان دريافتند که پروتئين RBM3 به بازيابي سيناپس‌ها در زمان بيدار شدن حيوان و احياي فعاليت عادي مغز کمک مي‌کند.انسان‌ها نيز از اين پروتئين برخوردارند اما اين پروتئين در مبتلايان به آلزايمر عمل نمي‌کند.

محققان اميدوارند دارويي که از اثر اين پروتئين تقليد کرده يا ميزان آن را افزايش مي‌دهد، بتواند در نهايت به بازيابي عملکردهاي مغزي بيماران مبتلا به زوال عقل کمک کند.
حالتي از هيپوترمي (کم شدن دماي بدن) از مغز محافظت مي‌کند. برخي افراد ساعتها پس از حمله قلبي، زماني که در آب يخ افتاده بودند با آُسيب مغزي مواجه نشدند.
سرد کردن مغز کودکاني که در زمان تولد با کاهش اکسيژن مواجه شده‌اند نيز به شکل مشابهي براي جلوگيري از آسيب مغزي مورد استفاده است.

محققان در اين پژوهش، دماي بدن موشهاي مبتلا به آلزايمر و گروه کنترل را 16- 18 درجه سانتيگراد براي 45 دقيقه کاهش دادند که مشابه دماي زمان خواب زمستاني يک پستاندار است. آن‌ها دريافتند که پروتئين RBM3 پس از گرم شدن در حيوانات سالم بکار افتاده و به بازيابي عملکرد کمک کرد اما در موشهاي آلزايمري چنين عملکردي مشاهده نشد.
اين پژوهش در مجله نيچر منتشر شده است.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها