به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، در جریان دیدار و مذاکره دو جانبه ایران و امریکا در سطح وزرای امور خارجه، بی بی سی به نقل از محمدجواد ظریف نوشت: ”این گفتگوها به منظور زمینه سازی برای رسیدن به توافق نهایی انجام می گیرد. و قطعا تکیه بر موضوعاتی که ما را به هم نزدیک می کند بسیار مهمتر از مسائلی است که ما را از هم دور می کند."
ظریف و کری روز چهارشنبه و پیش از آغاز گفتگوهای چند جانبه با هم دیدار و گفتگو کردند. جان کری نیز پیشتر اعلام کرده بود: ”اکنون ما [ایران و امریکا] در نقطه ای قرار داریم که بسیاری از مسائل مطرح و درک شده اند."
بی بی سی در ادامه نوشت: سران کشورهای ایران و گروه پنج به علاوه ی یک امروز (پنجشنبه) با هم دیدار خواهند کرد و اصلی ترین موضوعاتی که قرار است در این نشست مطرح شوند، حد و محدوده ی غنی سازی اورانیوم توسط ایران، و چگونگی و حد سرعت برداشتن تحریم ها توسط امریکا و سازمان ملل خواهند بود.
بی بی سی در ادامه با اشاره به اظهارات دکتر حسن روحانی نوشت: ”رئیس جمهور ایران اخیرا به صورت علنی پیشنهاد کاهش سطح غنی سازی اورانیوم را داده بود و مدعی شده بود این کاهش، به معنی سازش بر سر اصول ایران نیست." اشاره به این اظهارنظر دکتر روحانی در این مقطع و در آستانه ی دور جدید مذاکرات، در راستای توطئه ی اخیر رسانه های غربی صورت می گیرد که سعی دارند فشار را بر طرف ایرانی افزون کرده و تا انعطاف پذیری ایران در مذاکرات را بیازمایند. یکی دیگر از موضوعاتی که در گفتگوهای بین ظریف و کری مطرح شده است پیشنهاد ایران با مضمون میدان دادن بیشتر به روسیه برای ایفای نقش در روند حل و فصل پرونده ی هسته ای ایران است.
رویترز اما با حساس عنوان کردن روابط ایران و امریکا و پرداختن به موضوعات بی ارتباط به مسئله ی هسته ای سعی کرد باز هم بار روانی بر طرف ایرانی را بیشتر کند. این خبرگزاری درخصوص این گفتگوها نوشت: ”همزمان با این مذاکرات، وندی شرمن و عباس عراقچی هیئت های خود را همراهی می کنند تا در گفتگوهای امروز (پنجشنبه) و سپس یکشنبه در گفتگوهای اصلی ایران و 1+5 مواضع خود را مطرح کنند.
اما به نتیجه رسیدن یا نرسیدن این گفتگوها در حالی مورد پرسش است که شهروندان امریکایی در دادگاه افراطی انقلاب اسلامی محکوم می شوند!" رویترز در ادامه گریزی نیز به ناآرامی های فرانسه و اهانت به ساحت مقدس پیامبر (ص) زد و با ادعای تاثیر گذاشتن این حوادث بر مذاکرات نوشت:”البته جواد ظریف پیشتر اظهار داشته بود گفتگوی قاطع و جدی با غرب زمانی راحت تر خواهد شد که به حساسیت های مسلمانان احترام گذاشته شود.
وی در ادامه افزود: ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم گفتگوهای جدی بین طرفین صورت گیرد و در عین حال به مقدسات و ارزش های یکدیگر بی احترامی کنیم. این در حالی است که اکثر کشورها، اقدام نشریه ی فرانسوی را مصداق آزادی بیان در مطبوعات می دانند و خشم مسلمانان را بیجا می دانند."
حال باید دید ایران با دولت هایی که یا در به وجود آمدن داعش دست دارند و یا از توهین به مقدسات مسلمانان حمایت می کنند چگونه معامله می کند. از گفتگوهای ظریف و کری که ابتدا پنج ساعت و سپس 90 دقیقه به صورت قدم زدن در فضای آزاد صورت گرفت خبر قطعی وجود ندارد.این مذاکرات دو جانبه باز هم به صورت محرمانه و بدون حضور خبرنگاران صورت گرفتند.
اگرچه مهلت برای رسیدن به توافق تمدید شده است اما هر ضرب الاجلی سرانجام به انتها خواهد رسید. باید دید اصرار کدام طرف بر اصول خویش بیشتر خواهد بود تا طرف مقابل را وادار به انعطاف کند! البته متاسفانه و مانند دفعات پیش، دولت به دلایلی که چندان قانع کننده به نظر نمی رسد خودزنی کرده و همانطور که اشاره شد، کاهش سطح غنی سازی را نافی اصول جمهوری اسلامی ندانست!