کد خبر: ۲۸۳۷۲۴
زمان انتشار: ۱۳:۵۵     ۱۵ دی ۱۳۹۳
جدی ترین آسیب هایی که به دختران وارد می شود را می توان در سه دسته فرد، خانواده و گروه دسته بندی کرد.
سایت با حجاب نوشت:جدی ترین آسیب های وارده بر دختران از ناحیه دیگران است که می توان در یک سطح تحلیل، آن را در چهار گروه "فرد، خانواده و گروه” دسته بندی کرد:

آسیب ها از ناحیه فردی:
 
دختران باید به گونه ای آموزش ببینند که؛ خود را از آسیب های فیزیکی تا روحی؛ مانند متلک ها، کلمات رکیک و یا نگاه های آلوده نجات دهند.
◄اینکه یک دختر با فحاشی، داد و بیداد در خیابان به مواجهه با این افراد بپردازند راه صحیحی نیست چرا که گاه این افراد از چنین برخوردهای خشنی از سوی یک دختر خوششان آمده و به همین منظور رفتار زننده ای از خود نشان می دهند.
◄برخی از دختران، پاسخ مزاحمان خود را با لبخند می دهندو این عمل را قبیح نمیدانند. این عمل باعث می شود خودشان زمینه مزاحمت علیه خود را فراهم می سازند.
◄برخی عوامل از قبیل ترس یا ابراز ضعف دختر در برابر پسر می تواند عاملی باشد که زمینه اعمال جرم را علیه ایشان فراهم کند.

ارتباطات تلفنی و مجازی

از دیگر آسیب های فردی که بسیار فراگیر شده است ارتباطات چه از طریق تلفن و چه از طریق شبکه های اینترنتی مختلف از جمله "وی چت” "وایبر” و… است. که متاسفانه توجه چندانی از سوی بزرگتر ها به این آسیب نمی شود. باید تواین نکته را مد نظر قرار داد که یک دختر نوجوان روحیه لطیف دارد و ممکن است جملات دل فریب و جذاب پسری دلش را لرزانده و او را به ورطه وابستگی یا لبه پرتگاه برساند.

راه حل مقابله با این آسیب:

باید دانست راه حل چنین مشکلی تکیه کردن به دیگر اعضای خانواده نیست، بلکه تنها راه آموختن شیوه مقابله با مزاحمین است.
*باید دختران توجیه شوند که ارتباطات بر مبنای هوس عاملی ضد ارزش است و با آموختن شیوه های برخورد با این مشکل، باعث تقویت روحیه آن ها شویم تا در مقابل آسیب های فردی در جامعه مصون شوند.
*به او بفهمانیم که این فردی که برای تو این عبارات زیبا را به کار می برد، ممکن است چند لحظه دیگر همین کلمات را برای فرد دیگری به کاربرد، یعنی به نوعی به او بفهمانیم کسی که از این طریق مجازی می خواهد دوست یا حتی شریک زندگی انتخاب کند انسانی است که از زندگی و جنس مونث چیزی نمی داند و ارزش مصاحبت ندارد.
*در کنار این آموزش ها؛ والدین او را از چنین کلمات عاطفی و محبت آمیزی غنی سازند تا محتاج محبت دروغین افراد مزاحم نشوند.

آسیب ها  از ناحیه خانواده:

گاه ممکن است یک دختر نه در بیرون، بلکه در متن خانواده به صورت ناآگانه دچار آسیب گردد.به عنوان مثال:
* والدین به جهت فقدان آشنایی با شیوه های تربیتی مناسب، خانه را به جهنمی برای او تبدیل سازند.
* برخی خانواده ها خود شریک زندگی دختر را انتخاب می کنند. اما با دخالت غلط در این زمینه می توانند این حق طبیعی دختران را پایمال کرده و حتی آینده او را خراب کنند.
*برادر او با تلقی غلط از غیرت، خواهر خود را مورد ضرب و شتم و یا فشار روحی قرار دهد، تا جایی که دختر برای فرار از وضعیت مذکور مجبور به ترک آن ها و فرار از خانواده گردد.

راه حل مقابله با این آسیب:

"شاهسوند” (مدتی را در بین دختران فراری سپری کرده است) می نویسد: علت فرار دختران از خانه، در جامعه ما مربوط به فقر فرهنگی خود و خانواده هایشان است. چرا که؛ امروزه در بسیاری از خانواده ها فضای خانواده یک فضای بی روح است که پدر در آن همواره سگرمه های درهم دارد و مادر فکر می کند اگر با دخترش دوست باشد اقتدار او از بین خواهد رفت! که راه حل این مشکل این است که خانواده ها یاد بگیرند؛ برقراری ارتباط صمیمانه با فرزندان باعث پایبندی آن ها به خانواده شده و در مدارس به توجیه جوانان در رابطه با خطرات بپردازند.
پس گفتنی است؛ مسأله تربیت از سویی به خانواده بر می گردد که ارتباط صحیح با فرزند خود بگیرند و از سوی دیگر به خود دختر بر می گردد تا شیوه های مناسب گفتگو با خانوده را آموخته و بدانند رابطه های پنهانی در فضای بیرون می تواند به شدت برای آن ها خطرساز باشد.

آسیب ها  از ناحیه گروه های موجود در جامعه

دختران جوان معمولا گرایش به گروه همسالان دارند و این گرایش به بیرون، اگر معطوف به تربیت صحیح نشود، ممکن است آن ها به گروه هایی جذب شوند که تباه کننده اخلاق، حیا و سرنوشتشان و نابود کننده توانایی های آن ها باشد.

انواع گروه های آسیب زننده

*باندهای بزه، در مکان های عمومی و محافل خاص به سمت دختران رفته و اولین کاری که انجام می دهند معتاد کردن دختران به مواد مخدر است تا از این طریق بتوانندآن ها را تا ابد محتاج خود کنند.
* کار باند فساد و فحشا، گول زدن دختران با فقر فرهنگی پایین است که به بهانه های مختلف،آن ها را در داخل و خارج کشور به کار تن فروشی و فحشا وارد می کنند.
*باندهای منحرف، (از جمله رپ، هوی ، شیطان پرستی ) غنی شده از فرهنگ بیگانه بوده و مبلّغ فرآورده های غلط، انواع رقص ها، لباس های خاص، آرایش های ویژه و پارتی ها هستند.
*باندهای سیاسی، مانند گروه مجاهدین خلق در اوایل انقلاب، و برخی گروه های خاص در حال حاضر  که می تواند دختران ساده را به دام خود گرفتار سازد و به نحوی آن ها را شستشوی مغزی دهند که حتی از خانواده خود دست کشیده و حاضر به جان دادن خود در راه عقاید اشتباه این گروه ها شوند و تمام آینده خود را برای اهداف باطل نابود کنند.
*گروه های معمولی، گروه هایی که عموما تمام دخترها با آن سر وکار دارند و تحت عناوین دوستان صمیمی و رفیق های فاب و پایه در کنار سایر فعالیت ها به مرور دچار خوشگذرانی و وقت گذرانی نامطلوب و به مرور اباحه گری و ولنگاری می شوند.
لذا اگر دختران آموزش و دید  و اغنای مناسب را نداشته باشند، به راحتی گرفتار یکی از این گروه ها می شوند.

راه حل مقابله با این آسیب ها:

افرادی که از فرهنگ غنی، بی بهره اند و یا اغنای عاطفی نشدند و یا در محیط های ناامن و مشکل دار رشد کردند، به محض بروز مشکلاتی چون اخراج از مدرسه و یا فرار از خانه و یا زندگی مجردی، به کارهای غیر قابل جبرانی چون؛ شرکت در باندهای فساد اخلاقی، خودکشی، همجنس گرایی، رابطه با جنس مخالف، روی می آورند. که این ها آسیب ها غیر قابل جبران است.
باید گفت پیشگیری از ابتلا به چنین آسیب هایی از سوی دولت، از طرق مختلف از جمله ارجاع دختران در شرایط خاص به مشاور و دوره های اجباری روان کاوی و همدردی بیشتر به آن ها از ناحیه معلمان، خانواده و مراکز خاص می تواند تا حدزیادی از بروز چنین مشکلات طاقت فرسا جلوگیری کند. اما نکته اساسی اینجاست که خانواده ها نقش بسیار پر رنگی در جلوگیری از این آسیب ها را دارند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها